Napisano 10 Kwiecień 201014 l 29 kwietna 2010 roku odbędzie się ArtBuzz - pierwsza edycja z cyklu otwartych szkoleń z zakresu nowoczesnych technologii internetowych, grafiki komputerowej i efektów specjalnych, organizowane przez SKN MediaFrame działające przy Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Będzie to niepowtarzalna okazja, aby znacząco poszerzyć swoją wiedzę w tych dziedzinach. Pierwsza edycja artbuzza będzie podzielona na 2 bloki tematyczne - blok technologii internetowych i blok grafiki komputerowej. Uczestnicy bloku technologii internetowych będą mieli okazję zapoznać się z arkanami tworzenia nowoczesnych aplikacji internetowych w technologii (Adobe) Flex 4 oraz trendami panującymi w dzisiejszym webdesignie. Słuchacze bloku grafiki komputerowej zgłębią zagadnienia kreacji i animacji wirtualnej rzeczywistości, między innymi w programach (Autodesk) Maya, (Autodesk) Mudbox oraz (Side Effects Software) Houdini, a także poznają kulisy pracy w studiu filmowym. Wykłady odbędą się w Centrum Dydaktyki Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie przy ul. Reymonta 7 Blok IT potrwa od 8:45 do 15:30, zaraz za nim - od 15:45 do 20:30 bedzie miał miejsce blok grafiki komputerowej. Oprócz interesującej tematyki, na przybyłych czekają też atrakcyjne nagrody od sponsorów wydarzenia - Autodesku, Adobe, Onetu i SideFX'u, a wśród nich szkolenia i licencje na oprogramowanie. Zapisy na spotkanie, oraz dalsze jego szczegóły dostępne są na stronie internetowej www.artbuzz.edu.pl. Edytowane 26 Kwiecień 201014 l przez Adek
Napisano 10 Kwiecień 201014 l Już zapisany, będę. Myślę, że warto. Ja też myślę że warto :D Nasi wykładowcy zrobią co w swojej mocy, żeby przedstawić tematy na jak najwyższym poziomie, w taki sposób, aby każdy znalazł coś dla siebie :) Mamy nadzieję, że tematy zaciekawią zarówno osoby "z branży", jak i osoby, które nie miały styczności z danym zagadnieniem! Dodatkowo, większość prezentacji z grafiki prowadzą osoby, które znamy tu z forum - M@ti, SZAMPEK, Obywatel i ja :) Zapraszamy serdecznie :)
Napisano 10 Kwiecień 201014 l Dodatkowo, większość prezentacji z grafiki prowadzą osoby, które znamy tu z forum - M@ti, SZAMPEK, Obywatel i ja :)A.... eee... to nie jade :P Nie no żart ;] i tak chce sie do Mołdawii kopsnąć na majówkę to po drodze mam.
Napisano 10 Kwiecień 201014 l czemu nie w warszawie, ah czemu nie w warszawie... Czemu nie we wrocławiu, ah czemu nie we wrocławiu... ;P
Napisano 10 Kwiecień 201014 l ja bym sie chetnie zapisał ale maila nie dostałem aktywacyjnego :/ a na gmaila i wp wpisywałem :|
Napisano 10 Kwiecień 201014 l Maćko_SQL -> Przepraszamy bardzo i dziękujemy za zgłoszenie - mieliśmy mały problem i osoby, które zarejestrowały się po 17 mogły nie dostać kodów. Kody aktywacyjne przyjdą dzisiaj. Jeszcze raz przepraszam.
Napisano 11 Kwiecień 201014 l Daniel_K kody zostały wysłane każdemu, aczkolwiek 5 osób podało złe maile - wyślij do mnie pm i zobaczymy co się stało :)
Napisano 11 Kwiecień 201014 l Autor Mam nadzieję, że ArtBuzz się przyjmie i będą kolejne edycje. Zastanawia mnie jeszcze jedno, skoro patronem jest też telewizja internetowa, czy będzie można później wykłady zobaczyć w internecie? Może tylko wybrane?
Napisano 11 Kwiecień 201014 l Platforma multimedialna Kiwi, jest platformą która w zakresie swoich usług ma telewizję internetową, ale z kanałami związanymi przede wszystkim z kulturą. Udostępni ona jednak nam swoich operatorów oraz dziennikarzy i jest bardzo możliwe, że w przyszłości powstanie Artbuzz tv - podstrona strony artbuzz.edu.pl - zawierające wykłady (również z 1 edycji) oraz materiały szkoleniowe :) Edytowane 11 Kwiecień 201014 l przez danilo2
Napisano 11 Kwiecień 201014 l Jeżeli będa chętni - proszę pisać :D - to załatwimy zniżkę w klubie na rynku, z którym czesto współpracujemy i zarezerwujemy miejsca :)
Napisano 11 Kwiecień 201014 l Na stronie głównej widnieje napis że kodów nie mozna jeszcze pobierać :) Umożliwimy to w ciągu najbliższych dni. Edytowane 11 Kwiecień 201014 l przez danilo2
Napisano 12 Kwiecień 201014 l Pragnę poinformować, że kody na szkolenia można już pobierać! :) Dziękuję i przepraszam za zwłokę. Chcieliśmy przetestować możliwości wdrażanego systemu i przygotować go jak najlepiej :)
Napisano 12 Kwiecień 201014 l Właśnie rejestrowałem się i po rejestracji pojawił się update na stronie, wstrzeliłem się heh.
Napisano 13 Kwiecień 201014 l Po pierwsze Primo chcialem powitac wszystkich :) jestem tu nowy wiec wypada. Wlasnie sie zapisalem na ArtBuzza i przylatuje z Leeds na ten event, wiec ja tez mam nadzieje, ze warto :D
Napisano 13 Kwiecień 201014 l Witam, aby rozgrzać atmosferę przed artbuzzem dodam, że do naszego grona sponsorów dołączyły 2 firmy - 3dconnexion oraz Wacom, tak więc nagrody i niespodzianki będą jeszcze atrakcyjniejsze! W śród nich rabat akademicki w wysokości 50% dla wszystkich uczestników Artbuzza na produkty 3dconnexion!
Napisano 13 Kwiecień 201014 l Ja także próbowałem się zarejestrować jednak od niedzieli nie dostałem jeszcze maila aktywującego konto. :/ Proszę o pomoc :]
Napisano 13 Kwiecień 201014 l wojTyn wszystkie maile aktywacyjne osób, które próbowały się zarejestrować w/g naszych infomracji doszły bo dostlaiśmy potwierdzenia. Sprawdź proszę folder spamowy i jeżeli nie będzie w nim maila od nas, skontaktuj się ze mną przez pm prosze :) Edytowane 13 Kwiecień 201014 l przez danilo2
Napisano 26 Kwiecień 201014 l nagrody ? :P Heh.... nie dość ze sie doucze to idzie cos wygrać :) żyć nie umierać jak to mówią :D ps. ja tez mam 200 km ważne zajecia w czwartek a dojade... i chetnie na piwo skocze jakby sie ludzie zebrali ^^ !
Napisano 28 Kwiecień 201014 l PILNE jak ktos jest z Katowic Bytomia lub Chorzowa pisać na gadu !! 3733936 bo Mogę wziasc auto..... zrzuta na paliwo i heja :) myślę ze jakby nas sie 3ch zebrało to po 20 zł.... powrót w zależności czy pójdziemy pozniej na jakieś spotkanie ale myślę ze ok 21 22 ! :) Pzdr
Napisano 29 Kwiecień 201014 l ja się wybieram. Może rozpoznam kogoś z forum, ale musiałby mieć swój avatar na twarzy, albo kartkę z nickiem hehehe
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Autor Na pewno rozpoznasz dwóch organizatorów :) mam nadzieje, ze będzie jakaś fotorelacja.
Napisano 29 Kwiecień 201014 l może jestem nierozgarnięty, ale trudno znaleść na stronce możliwość zapisu.Zarejestrowałem się. Czy to oznacza, że miejsca się wyczerpały?
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Chłopaki chyba zamknęli już moduł zapisów, ale myślę, że da się to jakoś załatwić ;)
Napisano 29 Kwiecień 201014 l No to siedze wlasnie po lewej czesci sali w czwartym rzedzie na brzegu z prawej;)
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Byłem, i muszę przyznać ,że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Cała akcja to świetny pomysł, a wykonanie profesjonalne :) Co prawda lekko się przedłużyło ale dla mnie to plus, siedziałem tam ponad 5h ale się nie znudziłem i chętnie posiedziałbym dłużej. Mam nadzieje ze będzie więcej takich akcji. I od razu pytanie może się ktoś orientuje o czymś podobnym organizowanym na terenie Krakowa ? Oczywiście interesuje mnie temat grafiki komputerowej :) I jeszcze pytanie do chłopaków z MediaFrame, jak wygląda wasza działalność ? Macie jakieś spotkania w konkretne dni? Bo chętnie bym się dowiedział coś wiecej. Dodam że jestem studentem AGH i mieszkam w Krakowie;) Pozdrawiam:)
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Witam, włąśnie wróciłem z Artbuzzowego after party :) Cieszę sie neizmiernie, że gościliśmy aż tylu słuchaczy i cieszę się również, że tematyka wykładów przypadła do gustu :) Mimo że padam z nóg, na pytanie o MediaFrame muszę odpisać :D Tak więc nasze koło naukowe nie jest zwyczajnym kołem naukowym. Mamy kilka sekcji, w tym sekcja grafiki (z podsekcją grafiki 3d). Spotkań jako takich nie mamy - raczej pracujemy nad projektami i komunikujemy się drogą wirtualną. Są od tego jednak odstępstwa (np. w wakacje podsekcja 3d miała codziennie na agh spotkania kilku (nasto) godzinne i wspólnie pracowaliśmy nad animacją. W celu uzyskania dokładniejszych informacji zapraszam na stronę www.mediaframe.pl tamb -> skontatkuj się ze mną mailowo proszę, to odpiszę Ci na wszelkie pytania :) Pozdrawaiam i dobranoc! Aha i relacja wideo na pewno będzie dostępna - o tym też poinformujemy na forum. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za przybycie! Dobranoc ;]
Napisano 30 Kwiecień 201014 l M@ti - ale się spiąłeś :) było całkiem spoko, trzeba było przećwiczyć trochę treści i wyciąć te zbędne dygresje - więcej byś powiedział o całości. ( proporcje basemesza ) gratuluje i powodzenia w dalszych takich projektach.
Napisano 30 Kwiecień 201014 l Dzięki - dałem z siebie wszystko :) Musiałem mocno przyspieszyć, a chciałem pokazać trochę więcej trików. Właściwie, kiedy raptem 10 osób podniosło rękę na pytanie czy wiedzą co to Mudbox, musiałem na bieżąco kombinować, żeby pokazać jakieś podstawy, a nie to, do czego chciałem przejść. Myślę, że na następnym dłuższym ArtBuzzie, będę chciał podzielić to na 2 lub 3 wykłady - 1. prezentacja programu i narzędzi, 2. tips'n'trick, 3. timelapse . Swoją drogą, dlaczego tak mało ludzi z forum przyznało się do istnienia? Trzeba było podejść, zagadać, wpaść na afterka. Ja dopiero wracam do żywych :) Dziękuję wszystkim za obecność!
Napisano 30 Kwiecień 201014 l ja bylem, z lodzi przyjechalem i nie zaluje chociaz musialem zmyc sie przed koncem nowoczesna animacja - know how bo nie bylo sie gdzie zatrzymac:/ nawet wywiadu udzielilem;)
Napisano 30 Kwiecień 201014 l naprawdę swietne wyklady.. czekam na następne :) będą jeszcze w tym roku?
Napisano 30 Kwiecień 201014 l M@ti- Na drugi raz każdy z forum drukuje sobie nick i avatara na koszulce i będzie git :)
Napisano 30 Kwiecień 201014 l Impreza pierwsza klasa. Gratuluję i dziękuję za świetne wykłady. pozdro! skk.
Napisano 30 Kwiecień 201014 l świetny wykład o hudym to dałeś na afterku :) Edytowane 30 Kwiecień 201014 l przez User190
Napisano 30 Kwiecień 201014 l M@Ti :) Ale tam. To tak jest- wezmiesz se tablet do reki i znikasz we wlasym swiecie, spoko. Za duzo nie pojechales o tej anatomii ale nie bylo nudno :) Najbardziej mi sie podobalo o tym onecie, nie wiem czy ktos tez na tym byl, bo siedzialem tam od rana. Robiliśmy sobe zakłady kidy koles zemdleje ze stresu ;) Nudne bylo jak flaki z olejem. Ale sporo dla siebie znalazlem. Houdini mnie rozbil na kwarki i zdematerializowal, ten ostatni kolo niesamowicie opisywał praktykę i doświadcznie, a i o mudboxie wiem więcej... i wiem np. że za cholere nie chce mi sie z zbrusha rezygnowac :P Pozdr. dobra robota.
Napisano 30 Kwiecień 201014 l Dziękujemy za wszystkie miłe słowa! Rzeczy, które nie były doskonałe w tej edycji na pewno poprawimy w kolejnych. Miło mi jest również poinformować, że w tym tygodniu ogłosimy na naszej stronie internetowej (http://www.artbuzz.edu.pl) wyniki konkursu - speedpaintingu, w którym głównanagrodą był tablet Wacom Bamboo Pen & Touch Dodatkowo w jak najszybszym czasie postaramy się otworzyć stronę Artbuzz Learning Center, na której będziemy zamieszczali obiecane nagrania wykładów oraz pliki pomocne przy zgłębianiu zagadnień z ArtBuzza :) ps. xrs -> w/g planów za ok. 6 miesięcy może odbędzie się już kilkudniowy Artbuzz 2.0 :D Ale o tym na pewno jeszcze poinformujemy :) Edytowane 30 Kwiecień 201014 l przez danilo2
Napisano 6 Maj 201014 l hehehe M@Ti na Twoim wykładzie to sobie rysowałem na cintiqu ;D i nie wiedziałem że to Ty w ogóle :D a tak to super czekam juz na AB 2.0!!! :D