nonameplum Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Witam Przedstawiam moje początki zabawy w 3d maxie. Prawdę powiedziawszy to moje pierwsze podejście do modelowania, bo swój pierwszy koncept, który przedstawiłem (lipny, ale robiony tylko dla zapoznania się z obsługą programu) koncept: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=66184 Teraz zabrałem się za camaro dokładnie w tej wersji, bo trochę ich wyszło: http://www.netcarshow.com/chevrolet/2006-camaro_concept/ Póki co rezultat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Felga zbyt ostra. Faluje ci dolna lampa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 17 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2010 (edytowane) Felgi już nie poprawie, ale faktycznie trochę ostra wyszła. Natomiast otwór pod halogen raczej nie faluje. Tam jest takie zagięcie jak tutaj: http://www.netcarshow.com/chevrolet/2006-camaro_concept/800x600/wallpaper_38.htm Bo otwór jest idealnie okrągły, przymierzałem do koła przed i po meshsmooth. Muszę tam jeszcze chamfera dodatkowo dać, bo póki co chyba jeszcze zbyt łagodne krawędzie. Nie mogłem się powstrzymać i zrobiłem na szybko parę renderów: Edytowane 17 Kwiecień 2010 przez nonameplum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Ogólnie narazie wygląda ok ;) Sam robię ten samochód. Leć dalej bo chcę zobaczyc efekt końcowy ;) Jaką metodą robiłeś felgi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 17 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Robiłem najpierw jedno ramie, a później przez obrót 5 kopi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 12 Maj 2010 Autor Share Napisano 12 Maj 2010 Wolno mi to idzie, bo mało czasu, ale pchnąłem trochę do przodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 No wygląda ładnie i prosto. Tablica rejestracyjan wygląda inaczej, przyjży się refką wgłębienie jest o wiele większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 Mały progres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Czemu pokazujesz tylko polowe, dziwnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 18 Maj 2010 Autor Share Napisano 18 Maj 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Bardzo fajnie ci to idze. Tylko tył jest bardziej zaaokrąglony a u ciebie jest płaski, zobacz na widok z góry. Zejście z dachu na tylny bok jest zookrąblone nie jest ostre jak żyleta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 19 Maj 2010 Autor Share Napisano 19 Maj 2010 Na razie bardziej się skupiłem na przodzie. Ale poprawiłem lekko ten tył. Co do płaskości to on taki w sumie jest. Posprawdzałem z refkami i fotkami wydaje się ok. Dorobiłem parę detali: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 super ci to idzie poprawiłbym szyby, może trochę materiał lakieru, samochód wyszedł ok, szkoda że ja swojego jeszcze nie dokończyłem, planujesz kolejny czy całkiem coś innego zaczniesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 19 Maj 2010 Autor Share Napisano 19 Maj 2010 Jeszcze mi trochę roboty przy camaro zostało. Tył za bardzo jeszcze nie ruszony, no i reszta detali samochodu. Może zrobię też wnętrze. Zastanawiam się tylko czy wycinać otwory do chłodzenia hamulców po ms, bo teraz już ciężko sobie tak ręcznie zagęszczać w tych miejscach siatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 W camaro migacze są po wew stronie na grillu a nie po zew stronie od świateł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 nooo w sumie nie do konca http://scrapetv.com/News/News%20Pages/Business/images-3/gm-camaro.jpg ale tez sa wersje w wewnetrznymi http://cache-02.gawkerassets.com/assets/images/12/2008/08/2010-Chevy-Camaro-SS-Convertible.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 19 Maj 2010 Autor Share Napisano 19 Maj 2010 latos chyba ciągle patrzysz nie na tą wersje camaro co ja robię. Podałem w pierwszym poście odnośnik do bardzo fajnej galerii camaro w wersji concept, i ten model właśnie modeluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Ojj przepraszam mój błąd sorki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 19 Maj 2010 Autor Share Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) W takim razie lecę dalej z koksem :) Edytowane 20 Maj 2010 przez nonameplum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 Mógł byś powiedzieć jak robisz fekt zapalonych świateł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 renderuje w vray'u, także dałem materiał vraylight dla tych elementów, które chciałem żeby świeciły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 Zabieram się za kolejne detale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2010 (edytowane) Sesja także teraz mało czasu. Trochę pouczyłem się materiałów w vray i oświetlenia. Drobne poprawki w siatce i dodałem kilka detali. Oto efekt: [/url] Edytowane 7 Czerwiec 2010 przez nonameplum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 28 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekb89 Napisano 29 Czerwiec 2010 Share Napisano 29 Czerwiec 2010 ładnie ci to wychodzi trochę więcej realizmu w renderze i będzie bardzo łądnie jeśli chcesz taki kolor lakieru to podłoga musi być inna bo się zlewa ale to testy tylko pewnie dla pokazania więc tak sobie o piszę :) mógłbyś pokazac siatki dokłądne to by się coś powiedziało i clay render bo tak to widac że łądnie ale może jakieś bugi są jednakże nie widać ich w takich typu już renderkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Na razie zabawa z renderowaniem. Myślę żeby dodać więcej elementów związanych z studio, typu jakies statywy, maty do miękkiego światła itd... Trochę siatek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2010 Dodałem statyw: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Lipiec 2010 Share Napisano 2 Lipiec 2010 Dodałem statyw: to teraz wymien samochód na jakąś modelkę ;) a na poważnie, to pamiętaj, ze camaro ma charakter, teraz zlewa sie z przestrzenią jak opel astra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2010 Zmieniłem kolor na bardziej zadziorny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2010 Podłubałem trochę z tyłem, ale nie mogę dobrać odpowiednich materiałów do tylnych lamp, póki co prezentuje się tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 22 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 22 Lipiec 2010 Share Napisano 22 Lipiec 2010 Bardzo fajne, ale popracuj jeszcze trochę nad materiałem. Kadr mi się podoba, ale widać że samochód sztucznie wstawiony ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 25 Lipiec 2010 Share Napisano 25 Lipiec 2010 Super te rendery w studio, kurde byles szybszy bo tez chcialem zrobic takie renderki teraz nie bede sie powtarzal.. moze kiedys. Ponizej wzucam 4 fotki z sesji aut ktore moga ci sie przydac :) http://img839.imageshack.us/img839/6492/studiohbw.jpg http://img525.imageshack.us/img525/762/studioasatsu.jpg http://img534.imageshack.us/img534/4834/studiokkding.jpg http://img213.imageshack.us/img213/6038/studiolang.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi