MLoDY47 Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Hej,, Zawsze sie wstydzilem cos tu wrzucac, bo poziomem chyba nie dorastam polowie osob tutaj. Wrzucam w WIPa , jak sie spodobaja to dodam oddzielnie do "Finished works" a jak nie to do kosza :) Widzialem ze platige tam kogos szuka, mieszkam na Woronicza mialbym blisko ;) Najpierw puszczam serie renderowane z Octane Render , wieczorem dodam Mental ray'a :) komentarze, szugestie, dissy mieszanie z blotem mile widzanie. Caly czas sie ucze wiec chetnie poczytam. Pozdro art
blinq Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Bardzo fajnie! Podoba mi się. Szczególnie skorpionek i wąż. Świetne modele, render :) A i pomysły też ciekawe :) Ale ja sie mogę nie znać - należe do tej drugiej połowy forum ;) Pozdrawiam! Blinq
MLoDY47 Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 dobrze ze w to wip bo sie bigos zrobil. Zaraz poprawie odstepy miedzy obrazkami dzieki blinq :D Jeszcze wrzucam zostalo mi jakies 20 :P to moze potrwac
MLoDY47 Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 chwilowo pracuje nad tym ostatnim. Wszystkie powyzsze obrazki wyplute z rendera . Zero postu.
Gość fishinthewater Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Bardzo bardzo fajne! Myślę że awansowałeś do pierwszej ligi i nie masz się czego wstydzić! Nie jeden się znajdzie który napisze że mogło by być lepiej, ale bym się tym nie przejmował...bo są to bardzo ładne rendery...jak masz jeszcze coś to dawaj chętnie oblukam. Tak trzymaj! Pozdrawiam
MLoDY47 Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 Dzieki bardzo za chwile kolejne ataki :) tylko odpoczne
adek Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Mocna dawka rewelacyjnych prac! A dlaczego to jest WIP? Nad tymi projektami jeszcze pracujesz? Zmień tylko temat żeby był regulaminowy.
dac77 Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Fałszywa skromność mnie się nie podoba. Prace bardzo dobre. Trzecia od góry ma kadr do nie tego. Motyle powinny mieć translucentne skrzydełka. Samochód twój? Jeśli tak to brawo. [edit] P.S. Czemu nie do ukończonych?
olaf Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 mogles inaczej nazwac wątek, myslalem ze jakas krótkofalówka modelowana jest i nie patrzałem nawet :/
MLoDY47 Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 (edytowane) adac77 - Fałszywa skromność mnie się nie podoba. Starszych prac nie pokazuje , moze dlatego wydaje Ci sie byc falszywa. :) Bardzo sie ciesze ze tak to odbierasz. Model samochodu moj - ale concept lexusa :( ( jeszcze pogiete te modele troche bo octane + xsi robia dziwne fazy ze smoothingiem - Octane jeszcze wersja beta a spieszylem sie na konkurs, wiec tak zostalo ) P.s Juz zmieinam tytul. Do wieczora wrzuce tu jeszcze kilka prac. Po ostrym narzynaniu mam straszny bajzel to chociaz tu bede mial podglad co wrzucilem - co jest z mentala a co z octane'a, co z compositingiem a co bez. Edytowane 29 Kwiecień 2010 przez MLoDY47
CzAk1 Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 ALE URWAŁ! Bezczelnie skromny jesteś! Bezczelnie... Świetne prace. Ładnie skomponowane. Fajne postpro. To Ty ostatnio wylądowałeś ze swoimi modelami na Fubiz.net ;> Zastanawiałem się dlaczego ktoś z takim skillem ładuje się na digart, a omija największy wortal o grafice w tym kraju. Dobrze, że się nawróciłeś :) Pozdro
MLoDY47 Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 3 praca wlasnie przez ten kadr i nie szablonowosc mi osobiscie sie podoba. Rozne gusta :)
Touch Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Mocne wejście, masakrator poranny, dobrzeeee! Pozdr
MLoDY47 Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 (edytowane) CzaK1 - Tak ten z fubizu to ja. Zupelnie o nim zapomnialem i ktos tam wrzucil mojego lexusa a ja sie dowiedzialem dlugo po fakcie :D Jeszcze bylem featured na www.behance.net :) widzicie wcale nie jestem taki skromny ( ale to moje takie male sukcesiki po ktorych geba nie przestaje mi sie usmiechac ) wszystkie te obrazki sa bez postpro :) tylko ramka dodana lub text i logo. Zero compositingu shopa itd. Z compositingiem mam duzo projektow z mentala, ktore dorzuce jeszcze dzis. Z tym digartem to nie sam nie wiem czemu tak jest, bo nawet go nie lubie :) Edytowane 29 Kwiecień 2010 przez MLoDY47
Gość kakaku Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 no no no extra to wygląda;] Tylko przyczepie się jeżeli pozwolisz do 2 prac:D 1 render z motorem za ciemny, nie wiem czy tak powinno być, i ostatnia praca z tym kolesiem(zarost mu się rozmuwa i ta farba pod okiem dziwnie wygląda), ale mówisz że jeszcze nad nią pracujesz więc ok;] Rendering kozak.
MLoDY47 Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 (edytowane) no no no extra to wygląda;] Tylko przyczepie się jeżeli pozwolisz do 2 prac:D 1 render z motorem za ciemny, nie wiem czy tak powinno być, i ostatnia praca z tym kolesiem(zarost mu się rozmuwa i ta farba pod okiem dziwnie wygląda), ale mówisz że jeszcze nad nią pracujesz więc ok;] Rendering kozak. To jeszcze faza produkcji. Render motorexu ciemny ( taki studyjny jeden tez chcialem ) bo w nocy chyba rendzilem. vision3d envi przy lexusie bomba! Twoje auta podziwiam od pamietnych czasow :) Jakbys chcial moge sie podzielic HDRka , chociaz mysle ze posiadasz o wiele lepsze :) Edytowane 29 Kwiecień 2010 przez Adek
trosiek Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 dopiero dzięki pracy w finished zauwazyłem ten wątek! ekstra pracki. Nie tylko vision miałby ochotę na tą hdrkę... ;)
MLoDY47 Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 (edytowane) dopiero dzięki pracy w finished zauwazyłem ten wątek! ekstra pracki. Nie tylko vision miałby ochotę na tą hdrkę... ;) Zapodam jak sie ogarne z tymi rzeczami. Dorzucam kilka kolejnych z Octane"a 2 modele ktore teraz wrzucam byly za free ( pierwszy low poly ). Z 3 powodow je przytulilem. 1.Malo czasu + duzo testow Octane'a 2.Sa calkiem ciekawe 3.Wiesniaczy layout strony az piszczal do mnie zebym je stamtad zabral. jeszce noise'a duzo ale przerenderuje i moze sie popastwie jeszcze nad tym Edytowane 30 Kwiecień 2010 przez MLoDY47
MLoDY47 Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 Ten model jest juz moj. :D Dalej noise ( Octane render alpha ) Musze sie jakos zebrac i to przemielic. Ten model jest chyba moim pierwszym ktory pokazywalem publicznie :) Na 100% przemiele
MLoDY47 Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 (edytowane) Chwila przerwy i dalej wrzucam. Za te jakosci przepraszam ale jeszcze poprawie Edytowane 30 Kwiecień 2010 przez MLoDY47
MLoDY47 Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 to na dobranoc jednego Wipa z mentala zapodam. Dawno temu to bylo ,wiec prosze nie szydzic :). Postac zmienila sie dosc mocno wiec najpierw wrzucam bardzo wczesna faze. Pan dostal Syflexem po plecach i nie wyglada juz tak bidnie z ta niby pelerynka. Zawisnie w "finished" niedlugo. te obrazki sluza mi za koncept. XSI + Mental ray + after Spawn to chyba najmniej gejowa postac komiksow marvela
trosiek Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 no fotel jak dla mnie najlepszy. Szczególnie przedostatni i ostatni render. Podzieliłbyś się stronką z której go pobrałeś?:) ja właśnie wczoraj zainstalowałem octane i bedę się pewnie zaraz bawić (jak się dowiem jak importować jakiekolwiek obiekty do niego:P). Gratki - Twój lexus jest jako obrazek powitalny w instalatorze :)
elimo Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 Rewelacyjne prace - szacun :) HDRI'ki robisz sam? Ile lat "bawisz" się 3d? Pzdr Elimo
Gość fishinthewater Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 jak już pisałem rendery miazga! obczaje tego octana bo moze to robot i robi wszystko za Ciebie sam a ty sie tutaj tak chwalisz :P piatka z plusem! Pozdrawiam
Orcher Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 miazga panie.. co do spawna i orientacji seksualnych to jest jeszcze lobo... ale on chyba z dc jest?
MLoDY47 Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 miazga panie.. co do spawna i orientacji seksualnych to jest jeszcze lobo... ale on chyba z dc jest? O kurde Lobo ..... ten to jest hardcorem !! Ale ubaw zawsze byl.
MLoDY47 Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 Rewelacyjne prace - szacun :) HDRI'ki robisz sam? Ile lat "bawisz" się 3d? Pzdr Elimo Dzieki :) Hdrki przynajmniej te ktore widac na moich renderach to darmowki ze srednimi rozdzielczosciami.Sam nie robie HDRI. w 3D hmm to zalezy o co pytasz bo "radosna tworczosc"to rozpoczalem dawno okolo 5 lat temu a tak zeby cos na tym zarobic to ze 3,5 roku temu.
Rekomendowane odpowiedzi