Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ściągać szybko, póki za oceanem śpią, bo jak na razie serwery Adobe dają radę ;)

Napisano

klikam i klikam na Dwonload Now i nic się nie dzieje plik się nie zapisuje.

Czy ktoś tak ma z Premiere Pro

Napisano

claude - użyj IE, na operze też miałem problemy, potem tylko linki skopiować, żeby mieć normalnego menadżera ściągania z wznawianiem, a nie to coś śmiesznego co jest w IE.

Napisano

claude tez tak mialem, odblokuj wyskakujące okienka czy jak to sie nazywa i działa, jeszcze 30 min :)

Napisano
Moderatorzy wycinający posty ;)

Jesteś niegrzeczny to ci usuwają posty ;P

Napisano

Mam procesor 64 bity, ale przez pomylke zainstalowalem windows 7 wersje 32 bity. Czy photoshop bedzie dzialal wolniej czy automatycznie wykryje wersje procesora. Bo mo mam duze opoznienie pedzla podczas malowania :(

Napisano

Na 64-bitowym systemie też tak miałem ;) Możliwe, że za mało RAM'u ?

Chyba, że te ich pędzle nie są dopracowane, bo na tutorialu jakimś widziałem, że gościowi też nie pływaly te pędzle tak jak powinny :)

Napisano

A tymczasem w Cortlandzie są już ceny CS5 w wersjach PL i English:

http://www.cortland.pl/CS5-Design-Premium_idc=5_27_1045.html

http://www.cortland.pl/CS5-Design-Premium_idc=5_27_1045.html

Jak widać, Design Premium PL jest tańsza o ponad 500 zł. Master Collection PL jest tańsze od EN nawet o 2500 zł. Muszę przyznać, kuszące.

Tylko mam pytanie - Miał ktoś styczność z Creative Suite PL? Jak wrażenia? Pełne jest to tłumaczenie? Poprawne? W sieci łatwiej jednak o tutoriale po angielsku i nie wiem czy bym sobie życia nie skomplikował polską wersją...

Napisano

zwykle roznica w cenie poza stanami byla tłumaczona koniecznoscia lokalizacji. Ciekawe jak to wyglada z wersją EN. Czyzby koszt tłumaczenia licencji? :)

Szkoda ze za Prod premium upgrade z cs4 musze zaplacic 2x tyle co za legalnego CS4 Prod.Premium se Stanów w pełnej wersji.

Napisano

mallow,

Jeśli się uczysz dopiero (wnioskuje po mowie o tutorialach) to polecam Ci wersję angielską (więcej tutków no i nauka języka jako taka) ;)

Co do poprawności - to raczej nie ma problemów... ale mimo wszystko - > English is better ;)

Co do cen to pewnie i tak to są jakies najgorsze licencje co nie ?

8 tysięcy za cały pakiet ? Pewnie tylko do użytku domowego... Cinema 4D, którego mam kosztował 12 tys. Myślę, że jakby ktoś chciał zarabiać kase na CSie to musi zapłącić więcej za lepszą licencję, czyż nie ?

Może się mylę... jeśli nie - to cena jest bardzo kusząca.

Napisano

Świetny ten PS CS5. Nie narzekałem na szybkość CS4 ale nowa wersja śmiga znacznie szybciej. Nie wspominając o tym, że uruchamia się w zaledwie 5 sekund. WOW! Bardzo pozytywne zaskoczenie.

Napisano

Trzeba będzie pomyśleć u upgrade, choć CS4 w sumie jeszcze daje radę, a Adobe jak zwykle nie rozpieszcza cenami... oprócz roto brush w AfterFX to nie widzę jakichś rewolucyjnych zmian, może poczekam na CS6.

Napisano

Tylko Roto Brush zauważyłeś ? ;>

A najważniejsze ?

- Native 64-bit support ;)

Napisano
  • Autor

O proszę. Fajnie, że są już ceny. Trzeba w takim razie powysyłać maile z prośbą o oferty do resellerów i wybrać najlepsze.

Muszę się też dowiedzieć jak to jest dokładnie z tym CS4. Pytanie, czy kupując teraz upgrade z CS3 do CS4 dostanę CS5 za darmo?

Jeśli tak, czy np. za rok mogę zrobić upgrade z wersji CS4 czy CS5, którą otrzymałem teoretycznie za darmo.