xmichalinx Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 (edytowane) siemaneczko nazywam sie Michal :) po dość długim czasie krempacji i zastanawiania się zakładam swoja teczke, bo stwierdzilem ze nie ma sie co czaic. co jakis czas bede stral sie aktualizowac zawartosc owego wątku chciałbym uzyskac od was zarowno rady, jak i krytyke prac :) wrzucam troche rzeczy, ktore robilem jakos przez ostatnie pół roku. wiekszosc ze zdjec, reprodukcji ale trafiaja sie tez rysunki z bańki ;jak na razie wykonane tradycyjnymi metodami; a tutaj taki mały pixelart pastele, 50x70 Edytowane 2 Listopad 2011 przez xmichalinx
ICE Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 Bardzo fajnie zapowiadajaca sie teczka. Jesli moge doradzic, to na twoim miejscu zaczal bym powoli wprowadzac do prac wieksza estetyke. Nic na hop siup, ale jednak. Pozdrawiam.
xmichalinx Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 dzieki :) odnosnie estetyki bede staral sie poprawic. jesli chodzi o szkice czarnym pisakiem to moga wygladac troche niechlujnie z tego wzgledu ze chcialem je zrobic w jak najkrotszym czasie. pzdr
Rotcore Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 ćwiczenia typu "zrobienie szkicu w jak najkrótszym czasie" nie polegają na tym żeby nawalić jak najwięcej kresek tylko odwrotnie, jak najmniej... pastel miejscami ciekawy :)
xmichalinx Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Napisano 17 Sierpień 2010 zajęło mi troche czasu żeby dać tutaj coś nowego. kilka prac ( z natury,z głowy i podrysowywanych z konceptów, komiksow itp ). walcze cały czas z kolorem i proporcjami pzdr
xmichalinx Napisano 21 Sierpień 2010 Autor Napisano 21 Sierpień 2010 dwie prace. jedna nowa, druga sprzed paru miesięcy ( pomysł i kompozycje z drzewem zaczerpnąłem z jednego z kadrów w komiksie P. Craig'a Russell'a "pierścień nibelungów " ). jeśli ktoś jest chętny do wytykania błędów, to zapraszam :)
xmichalinx Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Napisano 25 Sierpień 2010 postanowiłem akryl poćwiczyć. dwie prace z wypadu w teren. nie mam jeszcze za bardzo pojęcia i pomysłu jak nadać lepszą formę drzewom. malowałem na formacie A4 i nie chciałem za bardzo wdawać się szczegóły. Jeśli ktoś ma jakieś złote rady to chętnie przeczytam :) elo rap
Urbanboogie Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Przeswietne te akryle, jak robisz ze masz takie czyste kolorki? :D
xmichalinx Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Napisano 25 Sierpień 2010 Urbanboogie - dzieki :) a z tymi kolorami czystymi to nie wiem czy Ci tym dużo podpowiem, ale jak maluje, to duzo bieli dodaje plus minimalną ilość wody i dziesiec razy sprawdze na palecie czy mi barwa pasi, wtedy w miare da sie na to patrzeć :P
Urbanboogie Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 A używasz tego samego pedzla do roznych kolorow i mieszania farb na palecie czy kilku? Moze to jakies oczywistosci, ale ja nigdy nie wiem jak nad tym zapanowac :D
xmichalinx Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Napisano 25 Sierpień 2010 tzn uzywam paru pedzli. najwiekszego (16) zeby jakies laserunkowe tło zrobic. pozniej maluje z reguly dwoma ( 10 i 12) i uzywam tego samego pedzla zeby mieszac kolory na palecie i je nałożyć ( mam nadzieje ze Cie dobrze zrozumialem i ze o to chodzi :P ) . powiem Ci ze jestem nowy w dziedzinie malowania farbami i sam nie wiem jakie są te "oczywistosci" xD hehe
Urbanboogie Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Dobrze dobrze, dzieki! tego wlasnie bylem ciekaw :) Jak na nowego w dziedzinie malowania farbami to imho poradziles sobie z tymi widokami naprawde wybitnie - chociaz ze mnie tym bardziej zaden znawca :)
xmichalinx Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Napisano 1 Wrzesień 2010 taka mała pracka z dzisiaj akryl z temperą na A4, z fotki elo
WojtekFus Napisano 2 Wrzesień 2010 Napisano 2 Wrzesień 2010 Kolorki w ostatniej świetne! Poza tym wpadło mi w oko te studium dłoni.
xmichalinx Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 fusman- dzieki wielkie:) walcze z kolorem zeby w kocnu podejsc do malowania na tablecie; jak na razie marne efekty są, ale mam nadzieje ze z czasem sie to zmieni pzdr
xmichalinx Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 dzisiaj przylazł do mnie dachowiec, posłużył za modela
leszek_lenia Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 fajowe szkice , bardzo mi sie podoba:)
IN Flaamess Napisano 4 Wrzesień 2010 Napisano 4 Wrzesień 2010 Jak spi, wtedy latwiej rysowac. Ja kiedys probowałem narysowac swojego psa ( lablador ) ...masakra ;/ poleglem, ona nawet jak spi to sie wierci. Szkice pozytywne, dawaj wiecej :)
xmichalinx Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Napisano 4 Wrzesień 2010 @leszek_lenia @IN Flaamess- dzieki :) a odnosnie kota, to też sie o dziwo rzucał hehe a niech bedzie.... takie cos zacząłem dzisaj, moze jutro skoncze. nara
xmichalinx Napisano 9 Wrzesień 2010 Autor Napisano 9 Wrzesień 2010 pare mazajow z ostatnich dni, szkice z natury szyskie (zdjęcia w troche kaprawej jakości wyszly ale trudno, nastepnym razem sie postaram) dokonczony jelunek ze zdjecia akrylem na a4
xmichalinx Napisano 11 Wrzesień 2010 Autor Napisano 11 Wrzesień 2010 szkice z natury z ostatnich dwóch dni
xmichalinx Napisano 13 Wrzesień 2010 Autor Napisano 13 Wrzesień 2010 (edytowane) WIP z dzisiaj Edytowane 13 Wrzesień 2010 przez xmichalinx
xmichalinx Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Napisano 15 Wrzesień 2010 (edytowane) cos mi sie chyba z oczami poleciało. może ktos ogarniający moglby sie wypowiedziec. w sumie fajnie by było, bo ktorys raz z kolei podchodze do tematu i ten sam błąd widze Edytowane 15 Wrzesień 2010 przez xmichalinx
mant-raz Napisano 15 Wrzesień 2010 Napisano 15 Wrzesień 2010 No wiec jedno oko wieksze, nie sa w linii jaka sugeruja usta, nos czy czolo, a szyja nie ma konstrukcji, wyglada troche jak by koles byl do nas plecami i troche mu sie glowa za bardzo przekrecila jak probowal na nas spojrzec ;)
xmichalinx Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Napisano 15 Wrzesień 2010 dzieki wielkie! przy nastepnym podejsciu na bank sie zastosuje :)
xmichalinx Napisano 18 Wrzesień 2010 Autor Napisano 18 Wrzesień 2010 @Coyote- konstrukcje zawsze stosuje, tylko ze na to wyszło ze na pewne dość istotne rzeczy nie zwracłem uwagi xD postanowiłem cos pokombinowac i zapodałem jeszcze raz
Beesart Napisano 20 Wrzesień 2010 Napisano 20 Wrzesień 2010 Witam hmm od czego tu zacząć :) To może tak: cały czas ta konstrukcja kuleje :( Proponuje zrobić szkice samego nos, oko, usta. itp. zobacz w którą stronę dane kierunki się układają. Przy twoim malarstwie polecam Ci rysunek konturowy, bez waloru bo kolorem w jakiś sposób potrafisz to określić. wywal białą farbę :) i postaraj się o zróżnicowanie środków wyrazu , tło pomaluj jednolicie pełną aplą albo koszulkę itd. Pozdrawiam i do dzieła :)
WojtekFus Napisano 20 Wrzesień 2010 Napisano 20 Wrzesień 2010 Podoba mi się Twój "wyzwolony" sposób operowania kolorem :D Jednak proporcjonalnie coś nie teges - bryła ucieka, widać, gdzie jesteś mniej pewny. A ostatni pan o niebieskich włosach to DiCaprio? [Edit] W odniesieniu do tego, co powiedział kolega wyżej polecam tutki http://www.stanprokopenko.com/blog/category/tutorials/
xmichalinx Napisano 20 Wrzesień 2010 Autor Napisano 20 Wrzesień 2010 @Beesart @Fusman dzieki za rady chłopaki bede walczył dalej. teraz po paru dniach widze ze z linią oczu i ust jest cos nieteges. odnosnie rysunkow konturowych cały czas cos zapodaje, wiec mam nadzieje ze kiedys jakiś wymierny efekt osiągne. a jesli chodzi o DiCaprio, to raczej z lustra malowałem xD wiec no na pewno on nie był moim założeniem hehehee pozdro, dzieki za krytyke i linka do tutka :)
xmichalinx Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Napisano 26 Wrzesień 2010 (edytowane) nieśmiałe próby czegoś w digitalu. pierwszy widok z okna, drugi z głowy gdzie kompozycja poleciała,trudno Edytowane 26 Wrzesień 2010 przez xmichalinx
xmichalinx Napisano 31 Październik 2010 Autor Napisano 31 Październik 2010 pare nowych rzeczy. pierwszy z natury, kilka z głowy, a większa reszta ze zdjęć jakie mam na kompie
xmichalinx Napisano 13 Listopad 2010 Autor Napisano 13 Listopad 2010 akryle malowane z lustra o wątpliwym podobieństwie. krytyka mile widziana
telthona Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 pejzarzyk z głowy ma naprawde klimat, i ŚWIETNĄ kompozycję, nie wiem na co Ty marudzisz :P Fajne te szkicyki z natury i ze zdjęć, ale i tak najbardziej podobają mi sie koniki. Koniki to Ci wychodzą naprawdę dobrze ;______; mógłbyś namalować coś epickiego z koniem na drugim planie
WojtekFus Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 Przesz do przodu :D Widać postępy w szkicach, ładnie zaczynasz różnicować linię, wyrabia Ci się styl, co widać w przypadku szkiców koników. Podoba mi się bardzo :)
xmichalinx Napisano 19 Listopad 2010 Autor Napisano 19 Listopad 2010 telthona & Fusman - wielkie dzieki za mile słowa, zawsze daja pozytywnego kopa do pracy. zrobiłem jeszcze pare szkiców od wczoraj, analizowałem sobie rysunki Kossaka plus stepbajstep z poprzedniego malunku
BetiiX Napisano 20 Listopad 2010 Napisano 20 Listopad 2010 fajne szkice, szczegolnie konie :) ten pierwszy z wojakiem to moze jakos wykoncz :)
xmichalinx Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Napisano 4 Grudzień 2010 pare nowych rzeczy dla odświeżenia wątku
Joel Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 Ta kolorystyka w farbach to specjalnie, czy z niewiedzy? (serio pytam)
xmichalinx Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Napisano 4 Grudzień 2010 kolory jak najbardziej specjalnie, ale plan mam taki że muszę jakoś się ogarnąć i bardziej "stonowanej" palety używać bo niekiedy to bardzo różnie na pracach wychodzi :P
telthona Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 całkiem przyjemne te portreciki :) lubie taką przybrudzoną palete kolorów. nawet to niedokończenie tła jakoś nie przeszkadza specjalnie
xmichalinx Napisano 12 Grudzień 2010 Autor Napisano 12 Grudzień 2010 prawie wszystkie szkice ze zdjęc
xmichalinx Napisano 28 Grudzień 2010 Autor Napisano 28 Grudzień 2010 pare malunkow popelnilem podczas swiat, wszystko z fot
xmichalinx Napisano 10 Luty 2011 Autor Napisano 10 Luty 2011 cos trzeba teczkie odswiezyc. oczywiście wszelkiej maści komentarze mile widzine
Rekomendowane odpowiedzi