Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

siemaneczko nazywam sie Michal :)

po dość długim czasie krempacji i zastanawiania się zakładam swoja teczke, bo stwierdzilem ze nie ma sie co czaic. co jakis czas bede stral sie aktualizowac zawartosc owego wątku

chciałbym uzyskac od was zarowno rady, jak i krytyke prac :)

wrzucam troche rzeczy, ktore robilem jakos przez ostatnie pół roku. wiekszosc ze zdjec, reprodukcji ale trafiaja sie tez rysunki z bańki ;jak na razie wykonane tradycyjnymi metodami;

P1020502+copy.jpgP1020499+copy.jpgP1020498+copy.jpgP1020497+copy.jpgP1020496+copy.jpgP1020493+copy.jpgP1020492+copy.jpg

a tutaj taki mały pixelart

strach+pixel23.jpgszkiletor.jpgkogut+copy.jpgkogut1.jpg

pastele, 50x70

wyspianski.jpgkobita.jpgdziewczyna+.jpg

Edytowane przez xmichalinx
  • Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajnie zapowiadajaca sie teczka.

Jesli moge doradzic, to na twoim miejscu zaczal bym powoli wprowadzac do prac wieksza estetyke. Nic na hop siup, ale jednak.

Pozdrawiam.

Napisano

dzieki :)

odnosnie estetyki bede staral sie poprawic. jesli chodzi o szkice czarnym pisakiem to moga wygladac troche niechlujnie z tego wzgledu ze chcialem je zrobic w jak najkrotszym czasie.

pzdr

Napisano

ćwiczenia typu "zrobienie szkicu w jak najkrótszym czasie" nie polegają na tym żeby nawalić jak najwięcej kresek tylko odwrotnie, jak najmniej...

pastel miejscami ciekawy :)

Napisano

zajęło mi troche czasu żeby dać tutaj coś nowego. kilka prac ( z natury,z głowy i podrysowywanych z konceptów, komiksow itp ). walcze cały czas z kolorem i proporcjamiDSC06404+copy.jpgDSC06373+copy.jpgDSC06375+copy.jpgDSC06397+copy.jpgDSC06401+copy.jpgDSC06400+copy.jpgDSC06403+copy.jpgDSC06398+copy.jpgDSC06402+copy.jpg11.jpg10.jpg6.jpg9.jpg8.jpgDSC06413+copy.jpg

pzdr

Napisano

dwie prace. jedna nowa, druga sprzed paru miesięcy ( pomysł i kompozycje z drzewem zaczerpnąłem z jednego z kadrów w komiksie P. Craig'a Russell'a "pierścień nibelungów " ).

jeśli ktoś jest chętny do wytykania błędów, to zapraszam :)

DSC06392.jpgDSC05281+copy.jpg

Napisano

postanowiłem akryl poćwiczyć. dwie prace z wypadu w teren. nie mam jeszcze za bardzo pojęcia i pomysłu jak nadać lepszą formę drzewom. malowałem na formacie A4 i nie chciałem za bardzo wdawać się szczegóły. Jeśli ktoś ma jakieś złote rady to chętnie przeczytam :)

elo rap

f_irta00mj98im_2d01049.jpgf_irta00mh0v4m_aa3e772.jpg

Napisano

Urbanboogie - dzieki :) a z tymi kolorami czystymi to nie wiem czy Ci tym dużo podpowiem, ale jak maluje, to duzo bieli dodaje plus minimalną ilość wody i dziesiec razy sprawdze na palecie czy mi barwa pasi, wtedy w miare da sie na to patrzeć :P

Napisano

tzn uzywam paru pedzli. najwiekszego (16) zeby jakies laserunkowe tło zrobic. pozniej maluje z reguly dwoma ( 10 i 12) i uzywam tego samego pedzla zeby mieszac kolory na palecie i je nałożyć ( mam nadzieje ze Cie dobrze zrozumialem i ze o to chodzi :P ) .

powiem Ci ze jestem nowy w dziedzinie malowania farbami i sam nie wiem jakie są te "oczywistosci" xD hehe

Napisano

Dobrze dobrze, dzieki! tego wlasnie bylem ciekaw :) Jak na nowego w dziedzinie malowania farbami to imho poradziles sobie z tymi widokami naprawde wybitnie - chociaz ze mnie tym bardziej zaden znawca :)

Napisano

pare mazajow z ostatnich dni, szkice z natury szyskie (zdjęcia w troche kaprawej jakości wyszly ale trudno, nastepnym razem sie postaram)

dokonczony jelunek ze zdjecia akrylem na a4

gawry%C5%9B2.jpgDSC06448+copy.jpggawry%C5%9B1.jpgDSC06445+copy.jpg

Napisano (edytowane)

cos mi sie chyba z oczami poleciało.

może ktos ogarniający moglby sie wypowiedziec. w sumie fajnie by było, bo ktorys raz z kolei podchodze do tematu i ten sam błąd widze

f_q46casm_a0f134f.jpg

Edytowane przez xmichalinx
Napisano

No wiec jedno oko wieksze, nie sa w linii jaka sugeruja usta, nos czy czolo, a szyja nie ma konstrukcji, wyglada troche jak by koles byl do nas plecami i troche mu sie glowa za bardzo przekrecila jak probowal na nas spojrzec ;)

Napisano

Witam

hmm od czego tu zacząć :)

To może tak:

cały czas ta konstrukcja kuleje :(

Proponuje zrobić szkice samego nos, oko, usta. itp. zobacz w którą stronę dane kierunki się układają.

Przy twoim malarstwie polecam Ci rysunek konturowy, bez waloru bo kolorem w jakiś sposób potrafisz to określić.

wywal białą farbę :) i postaraj się o zróżnicowanie środków wyrazu , tło pomaluj jednolicie pełną aplą albo koszulkę itd.

Pozdrawiam i do dzieła :)

Napisano

@Beesart @Fusman dzieki za rady chłopaki bede walczył dalej. teraz po paru dniach widze ze z linią oczu i ust jest cos nieteges.

odnosnie rysunkow konturowych cały czas cos zapodaje, wiec mam nadzieje ze kiedys jakiś wymierny efekt osiągne.

a jesli chodzi o DiCaprio, to raczej z lustra malowałem xD wiec no na pewno on nie był moim założeniem hehehee

pozdro, dzieki za krytyke i linka do tutka :)

Napisano

pejzarzyk z głowy ma naprawde klimat, i ŚWIETNĄ kompozycję, nie wiem na co Ty marudzisz :P

Fajne te szkicyki z natury i ze zdjęć, ale i tak najbardziej podobają mi sie koniki. Koniki to Ci wychodzą naprawdę dobrze ;______; mógłbyś namalować coś epickiego z koniem na drugim planie

Napisano

Przesz do przodu :D Widać postępy w szkicach, ładnie zaczynasz różnicować linię, wyrabia Ci się styl, co widać w przypadku szkiców koników. Podoba mi się bardzo :)

Napisano

telthona & Fusman - wielkie dzieki za mile słowa, zawsze daja pozytywnego kopa do pracy.

zrobiłem jeszcze pare szkiców od wczoraj, analizowałem sobie rysunki Kossaka plus stepbajstep z poprzedniego malunku

DSCN6585%2Bcopy.jpgDSCN6586%2Bcopy.jpgstep%2Bbaj%2Bstep.jpg

Napisano

kolory jak najbardziej specjalnie, ale plan mam taki że muszę jakoś się ogarnąć i bardziej "stonowanej" palety używać bo niekiedy to bardzo różnie na pracach wychodzi :P