Napisano 2 Maj 201014 l siemaneczko nazywam sie Michal :) po dość długim czasie krempacji i zastanawiania się zakładam swoja teczke, bo stwierdzilem ze nie ma sie co czaic. co jakis czas bede stral sie aktualizowac zawartosc owego wątku chciałbym uzyskac od was zarowno rady, jak i krytyke prac :) wrzucam troche rzeczy, ktore robilem jakos przez ostatnie pół roku. wiekszosc ze zdjec, reprodukcji ale trafiaja sie tez rysunki z bańki ;jak na razie wykonane tradycyjnymi metodami; a tutaj taki mały pixelart pastele, 50x70 Edytowane 2 Listopad 201113 l przez xmichalinx
Napisano 3 Maj 201014 l Bardzo fajnie zapowiadajaca sie teczka. Jesli moge doradzic, to na twoim miejscu zaczal bym powoli wprowadzac do prac wieksza estetyke. Nic na hop siup, ale jednak. Pozdrawiam.
Napisano 3 Maj 201014 l Autor dzieki :) odnosnie estetyki bede staral sie poprawic. jesli chodzi o szkice czarnym pisakiem to moga wygladac troche niechlujnie z tego wzgledu ze chcialem je zrobic w jak najkrotszym czasie. pzdr
Napisano 3 Maj 201014 l ćwiczenia typu "zrobienie szkicu w jak najkrótszym czasie" nie polegają na tym żeby nawalić jak najwięcej kresek tylko odwrotnie, jak najmniej... pastel miejscami ciekawy :)
Napisano 17 Sierpień 201014 l Autor zajęło mi troche czasu żeby dać tutaj coś nowego. kilka prac ( z natury,z głowy i podrysowywanych z konceptów, komiksow itp ). walcze cały czas z kolorem i proporcjami pzdr
Napisano 21 Sierpień 201014 l Autor dwie prace. jedna nowa, druga sprzed paru miesięcy ( pomysł i kompozycje z drzewem zaczerpnąłem z jednego z kadrów w komiksie P. Craig'a Russell'a "pierścień nibelungów " ). jeśli ktoś jest chętny do wytykania błędów, to zapraszam :)
Napisano 25 Sierpień 201014 l Autor postanowiłem akryl poćwiczyć. dwie prace z wypadu w teren. nie mam jeszcze za bardzo pojęcia i pomysłu jak nadać lepszą formę drzewom. malowałem na formacie A4 i nie chciałem za bardzo wdawać się szczegóły. Jeśli ktoś ma jakieś złote rady to chętnie przeczytam :) elo rap
Napisano 25 Sierpień 201014 l Autor Urbanboogie - dzieki :) a z tymi kolorami czystymi to nie wiem czy Ci tym dużo podpowiem, ale jak maluje, to duzo bieli dodaje plus minimalną ilość wody i dziesiec razy sprawdze na palecie czy mi barwa pasi, wtedy w miare da sie na to patrzeć :P
Napisano 25 Sierpień 201014 l A używasz tego samego pedzla do roznych kolorow i mieszania farb na palecie czy kilku? Moze to jakies oczywistosci, ale ja nigdy nie wiem jak nad tym zapanowac :D
Napisano 25 Sierpień 201014 l Autor tzn uzywam paru pedzli. najwiekszego (16) zeby jakies laserunkowe tło zrobic. pozniej maluje z reguly dwoma ( 10 i 12) i uzywam tego samego pedzla zeby mieszac kolory na palecie i je nałożyć ( mam nadzieje ze Cie dobrze zrozumialem i ze o to chodzi :P ) . powiem Ci ze jestem nowy w dziedzinie malowania farbami i sam nie wiem jakie są te "oczywistosci" xD hehe
Napisano 25 Sierpień 201014 l Dobrze dobrze, dzieki! tego wlasnie bylem ciekaw :) Jak na nowego w dziedzinie malowania farbami to imho poradziles sobie z tymi widokami naprawde wybitnie - chociaz ze mnie tym bardziej zaden znawca :)
Napisano 3 Wrzesień 201014 l Autor fusman- dzieki wielkie:) walcze z kolorem zeby w kocnu podejsc do malowania na tablecie; jak na razie marne efekty są, ale mam nadzieje ze z czasem sie to zmieni pzdr
Napisano 4 Wrzesień 201014 l Jak spi, wtedy latwiej rysowac. Ja kiedys probowałem narysowac swojego psa ( lablador ) ...masakra ;/ poleglem, ona nawet jak spi to sie wierci. Szkice pozytywne, dawaj wiecej :)
Napisano 4 Wrzesień 201014 l Autor @leszek_lenia @IN Flaamess- dzieki :) a odnosnie kota, to też sie o dziwo rzucał hehe a niech bedzie.... takie cos zacząłem dzisaj, moze jutro skoncze. nara
Napisano 9 Wrzesień 201014 l Autor pare mazajow z ostatnich dni, szkice z natury szyskie (zdjęcia w troche kaprawej jakości wyszly ale trudno, nastepnym razem sie postaram) dokonczony jelunek ze zdjecia akrylem na a4
Napisano 15 Wrzesień 201014 l Autor cos mi sie chyba z oczami poleciało. może ktos ogarniający moglby sie wypowiedziec. w sumie fajnie by było, bo ktorys raz z kolei podchodze do tematu i ten sam błąd widze Edytowane 15 Wrzesień 201014 l przez xmichalinx
Napisano 15 Wrzesień 201014 l No wiec jedno oko wieksze, nie sa w linii jaka sugeruja usta, nos czy czolo, a szyja nie ma konstrukcji, wyglada troche jak by koles byl do nas plecami i troche mu sie glowa za bardzo przekrecila jak probowal na nas spojrzec ;)
Napisano 15 Wrzesień 201014 l Autor dzieki wielkie! przy nastepnym podejsciu na bank sie zastosuje :)
Napisano 18 Wrzesień 201014 l Autor @Coyote- konstrukcje zawsze stosuje, tylko ze na to wyszło ze na pewne dość istotne rzeczy nie zwracłem uwagi xD postanowiłem cos pokombinowac i zapodałem jeszcze raz
Napisano 20 Wrzesień 201014 l Witam hmm od czego tu zacząć :) To może tak: cały czas ta konstrukcja kuleje :( Proponuje zrobić szkice samego nos, oko, usta. itp. zobacz w którą stronę dane kierunki się układają. Przy twoim malarstwie polecam Ci rysunek konturowy, bez waloru bo kolorem w jakiś sposób potrafisz to określić. wywal białą farbę :) i postaraj się o zróżnicowanie środków wyrazu , tło pomaluj jednolicie pełną aplą albo koszulkę itd. Pozdrawiam i do dzieła :)
Napisano 20 Wrzesień 201014 l Podoba mi się Twój "wyzwolony" sposób operowania kolorem :D Jednak proporcjonalnie coś nie teges - bryła ucieka, widać, gdzie jesteś mniej pewny. A ostatni pan o niebieskich włosach to DiCaprio? [Edit] W odniesieniu do tego, co powiedział kolega wyżej polecam tutki http://www.stanprokopenko.com/blog/category/tutorials/
Napisano 20 Wrzesień 201014 l Autor @Beesart @Fusman dzieki za rady chłopaki bede walczył dalej. teraz po paru dniach widze ze z linią oczu i ust jest cos nieteges. odnosnie rysunkow konturowych cały czas cos zapodaje, wiec mam nadzieje ze kiedys jakiś wymierny efekt osiągne. a jesli chodzi o DiCaprio, to raczej z lustra malowałem xD wiec no na pewno on nie był moim założeniem hehehee pozdro, dzieki za krytyke i linka do tutka :)
Napisano 26 Wrzesień 201014 l Autor nieśmiałe próby czegoś w digitalu. pierwszy widok z okna, drugi z głowy gdzie kompozycja poleciała,trudno Edytowane 26 Wrzesień 201014 l przez xmichalinx
Napisano 31 Październik 201014 l Autor pare nowych rzeczy. pierwszy z natury, kilka z głowy, a większa reszta ze zdjęć jakie mam na kompie
Napisano 13 Listopad 201014 l Autor akryle malowane z lustra o wątpliwym podobieństwie. krytyka mile widziana
Napisano 18 Listopad 201014 l pejzarzyk z głowy ma naprawde klimat, i ŚWIETNĄ kompozycję, nie wiem na co Ty marudzisz :P Fajne te szkicyki z natury i ze zdjęć, ale i tak najbardziej podobają mi sie koniki. Koniki to Ci wychodzą naprawdę dobrze ;______; mógłbyś namalować coś epickiego z koniem na drugim planie
Napisano 18 Listopad 201014 l Przesz do przodu :D Widać postępy w szkicach, ładnie zaczynasz różnicować linię, wyrabia Ci się styl, co widać w przypadku szkiców koników. Podoba mi się bardzo :)
Napisano 19 Listopad 201014 l Autor telthona & Fusman - wielkie dzieki za mile słowa, zawsze daja pozytywnego kopa do pracy. zrobiłem jeszcze pare szkiców od wczoraj, analizowałem sobie rysunki Kossaka plus stepbajstep z poprzedniego malunku
Napisano 20 Listopad 201014 l fajne szkice, szczegolnie konie :) ten pierwszy z wojakiem to moze jakos wykoncz :)
Napisano 4 Grudzień 201014 l Autor kolory jak najbardziej specjalnie, ale plan mam taki że muszę jakoś się ogarnąć i bardziej "stonowanej" palety używać bo niekiedy to bardzo różnie na pracach wychodzi :P
Napisano 9 Grudzień 201014 l całkiem przyjemne te portreciki :) lubie taką przybrudzoną palete kolorów. nawet to niedokończenie tła jakoś nie przeszkadza specjalnie
Napisano 10 Luty 201114 l Autor cos trzeba teczkie odswiezyc. oczywiście wszelkiej maści komentarze mile widzine