Napisano 8 Maj 201014 l Prace pozostawiam waszej krytyce.. Edytowane 26 Kwiecień 201113 l przez Myszolinda
Napisano 9 Maj 201014 l Autor Na życzenie CzAk1 dodaję coś w ołówku. Zajmuję się dokumentacją rysunkową zabytków archeologicznych i to są przykłady właśnie tego typu prac.
Napisano 13 Maj 201014 l Tym czarnym tylko brudzisz pracę, poszerz gamę kolorów i stosuj się do zasady komplementarności. Praca ze słowiańskim Davie Jones'em ma zbyt rozmyte tło, w ogóle jest taka mdła i ponura jakaś i pomijając to, o czym już wyżej napomknąłem, nie czuć relacji pomiędzy gościem, a otoczeniem. Zupełnie jakby przyszedł sobie do fotografa zrobić zdjęcie w studio z leśnym motywem za plecami ;p.
Napisano 13 Maj 201014 l no no swietnie, fajny grubasek choc w mezczyznach nie gustuje :D fajnie wyglada zestawienie, mala liczba postow i dobry skill w lapie ;) obiecujaco to wyglada, biore Cie pod subskrycje i oczekuje jakichs undeadow xDD
Napisano 7 Czerwiec 201014 l A skąd martwa. Pierwszy model śpiewa a drugi sie usmiecha =]. To też że tak powiem z pracy?
Napisano 7 Czerwiec 201014 l Iscie konserwatorska precyzja.Nanoprecyzja;) Bardzo ciekawe ostatnie rysunki - Calosciowo. pzdr. Kuba
Napisano 7 Czerwiec 201014 l Autor Scatmax - ja to raczej nazwałabym upiornym pedantyzmem... mam nadzieję, że za jakiś czas troszkę mi przejdzie i rączka swobodniej po tablecie i kartce będzie się ruszać :)
Napisano 9 Czerwiec 201014 l Rysuny masz piorunujace, ale digitale juz kuleja. Masz typowy syndrom osoby ktora dopiero przezuca sie na malowanie z rysunku. Odstaw ta czern i szarosci, ew cwicz najpierw b&w. Goroaco polecam poogladac sobie prace azjatyckich artystow ich poczucie koloru jest oszalamiajace.
Napisano 9 Czerwiec 201014 l Autor No cóż.. przyznaje Ci rację... mam spory problem z kolorem, wynika to z tego, że sporo czasu spędziłam wyłącznie nad czarno białymi rysunkami lub z bardzo ograniczoną gamą kolorów - może jednak coś podobnego powinnam stosować w grafice komputerowej. Niestety (a może stety) jestem ostatnio zafascynowana fotograficznym wręcz rejestrowaniem rzeczywistości i będę to raczej szlifować do skutku..
Napisano 16 Lipiec 201014 l Kolorki bardziej trzeba zróżnicować bo np zielony jest tylko zielony. Słoik z dżemem ROX =]. Nie wiem tylko czy on będzie go smarował, (gra wstępna) to w takim przypadku powinien go pierw rozebrać, czy też może będzie go karmił gdzie w tej drugiej wersji polecił bym z chlebkiem =].
Napisano 16 Lipiec 201014 l Nie wiem tylko czy on będzie go smarował, (gra wstępna) to w takim przypadku powinien go pierw rozebrać, czy też może będzie go karmił gdzie w tej drugiej wersji polecił bym z chlebkiem =]. Mam wrażenie, że pan diabeł sam tego jeszcze nie wie :) Wygląda na mocno zmieszanego.
Napisano 8 Wrzesień 201014 l W tym przypadku (prezent) radził bym to rozegrać bardziej malarsko i mniej "brudno". Bo wygląda niby dobrze ale chyba za bardzo skupiłaś się na kopiowaniu fotki. Dzieciary to delikatny temat i przydało by się imo tutaj troszkę "lukru".
Napisano 8 Wrzesień 201014 l Autor Na szczęście nie wszyscy rodzice zachwycają się portretami swoim pociech jedynie w pastelowych kolorkach (choć w oryginale ten rysunek miał nieco łagodniejsze kontrasty, nie mogłam dojść do ładu ze skanem - grafit strasznie odbijał światło).
Napisano 8 Wrzesień 201014 l Na szczęście nie wszyscy rodzice zachwycają się portretami swoim pociech jedynie w pastelowych kolorkach Na szczęście - racja. Nie wiedziałem że to ołówek - to zmienia postać rzeczy=].
Napisano 26 Kwiecień 201113 l E sory ale że napisze to co myślę ale na prawdę to przeszło? przecież tu jest masa błędów anatomicznych nie wspominając o nienaturalnym rozłożeniu tkaniny.
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Autor Dziwne, że widzisz tu błędy w budowie ciała. W takim razie jestem jakoś nieanatomicznie zbudowana.
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Myślę że to kwestia rozkładania waloru, źle sugeruje bryłę, swoja drogą fotka musiała być pewnie niezła ;p
Napisano 27 Kwiecień 201113 l To może pokaż tę fotkę...;DD Ciała ciut takie woskowe, mogłabyś jeszcze poprawić odcienie skóry ;)
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Są błędy i to sporo. Ale ja się nie dziwię, że to przeszło, pracuj dalej. ;)
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Ta przeróbka też Twoja? Mi osobiście najbardziej jakoś nie leży rejon szyi kobitki która leży bokiem. Ogólnie pracka wygląda mocno wysiedzianą. Szkoda że zrobiłaś z niej zdjęcie i nie pokusiłaś się o pójście bardziej w malarską stronę. Edytowane 27 Kwiecień 201113 l przez emmilius
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Autor O kurde, emmilius, skąd to masz? W wymaganiach zleceniodawcy było zbliżenie się do realizmu, więc raczej malarskość została wykluczona.
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Autor Są błędy i to sporo. Ale ja się nie dziwię, że to przeszło, pracuj dalej. ;) Nie uważam aby praca była idealna, sama widzę jej mankamenty, ale chętnie przeczytam jakie Ty w niej widzisz błędy. Chciałabym się czegoś nauczyć a nie czytać tylko stękania jakie to brzydactwo.
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Wiesz najlepszymi radami i nauką jest korzystanie z referencji modela, wiedzy rzadziej z fotografii, fotografia jest dobra jeśli znasz podstawy o walorze, bryle etc wtedy wiesz że fotografia Cie nie zmyli, bo wiadomo spłaszcza, nie jest idealna tak jak z resztą oko ludzkie. Po to są podstawy opisane w książkach i studia malarzy. Z czasem,z progresem zobaczysz własne błędy, z wyobraźni nikt Ci nie jest w stanie powiedzieć jakie błędy anatomiczne czy w rozłożeniu tkaniny bo do tego potrzebne są referencje ew uproszczenia które potem imitują detal tak jak nikt kolczugi nie rysuje pierścienia po pierścieniu. Więcej technicznych skillów na temat anatomii, aktów na podstawie prac mistrzów i z natury plus draperia tyle co można Ci doradzić względem tej pracy. Pozdrawiam i gratuluje zlecenia. ;)
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Nie uważam aby praca była idealna, sama widzę jej mankamenty, ale chętnie przeczytam jakie Ty w niej widzisz błędy. Chciałabym się czegoś nauczyć a nie czytać tylko stękania jakie to brzydactwo. Jak znajdę dłuższą chwilę z chęcią coś poradzę. Póki co wpadam tylko na moment i piszę zdawkowo, wybacz. ;)
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Wystarczy w googlach wpisać "K. Thomas Murphy "Un-ORIGINAL". Chciałem zobaczyć może zdjęcie oryginału bo format raczej wskazuje na okładkę pudełka płyty =] (bardziej w kwadrat) i takie coś wyskoczyło...
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Autor Znalazłam już wcześniej po adresie Url. To jest czarno-biały szkic z zaznaczeniem tylko, że tkanina będzie czerwona, dlatego się zdziwiłam, że coś takiego znalazłeś :)