Myszolinda Napisano 8 Maj 2010 Share Napisano 8 Maj 2010 (edytowane) Prace pozostawiam waszej krytyce.. Edytowane 26 Kwiecień 2011 przez Myszolinda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 8 Maj 2010 Autor Share Napisano 8 Maj 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 Na życzenie CzAk1 dodaję coś w ołówku. Zajmuję się dokumentacją rysunkową zabytków archeologicznych i to są przykłady właśnie tego typu prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 13 Maj 2010 Autor Share Napisano 13 Maj 2010 To ja się tylko tak skromnie przypomnę (nadal czekam na komentarze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Tym czarnym tylko brudzisz pracę, poszerz gamę kolorów i stosuj się do zasady komplementarności. Praca ze słowiańskim Davie Jones'em ma zbyt rozmyte tło, w ogóle jest taka mdła i ponura jakaś i pomijając to, o czym już wyżej napomknąłem, nie czuć relacji pomiędzy gościem, a otoczeniem. Zupełnie jakby przyszedł sobie do fotografa zrobić zdjęcie w studio z leśnym motywem za plecami ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 13 Maj 2010 Autor Share Napisano 13 Maj 2010 O dzięki Ci dobry człowieku za komentarz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 A proszę :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 no no swietnie, fajny grubasek choc w mezczyznach nie gustuje :D fajnie wyglada zestawienie, mala liczba postow i dobry skill w lapie ;) obiecujaco to wyglada, biore Cie pod subskrycje i oczekuje jakichs undeadow xDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Dwie nieco starsze prace, rysowane kredkami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 można powiedzieć martwa natura pełną gębą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 A skąd martwa. Pierwszy model śpiewa a drugi sie usmiecha =]. To też że tak powiem z pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Mhm.... modele poznani, że tak się wyrażę, dogłębnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Iscie konserwatorska precyzja.Nanoprecyzja;) Bardzo ciekawe ostatnie rysunki - Calosciowo. pzdr. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Scatmax - ja to raczej nazwałabym upiornym pedantyzmem... mam nadzieję, że za jakiś czas troszkę mi przejdzie i rączka swobodniej po tablecie i kartce będzie się ruszać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Zaszczyciłabyś Nas jakąś pracką jeśli można prosić ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Rysuny masz piorunujace, ale digitale juz kuleja. Masz typowy syndrom osoby ktora dopiero przezuca sie na malowanie z rysunku. Odstaw ta czern i szarosci, ew cwicz najpierw b&w. Goroaco polecam poogladac sobie prace azjatyckich artystow ich poczucie koloru jest oszalamiajace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2010 No cóż.. przyznaje Ci rację... mam spory problem z kolorem, wynika to z tego, że sporo czasu spędziłam wyłącznie nad czarno białymi rysunkami lub z bardzo ograniczoną gamą kolorów - może jednak coś podobnego powinnam stosować w grafice komputerowej. Niestety (a może stety) jestem ostatnio zafascynowana fotograficznym wręcz rejestrowaniem rzeczywistości i będę to raczej szlifować do skutku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2010 Dawno mnie tu nie było.. Praca wiadomo na jaki konkurs: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predator747 Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Powiem tylko tyle: jestem pełen podziwu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Kolorki bardziej trzeba zróżnicować bo np zielony jest tylko zielony. Słoik z dżemem ROX =]. Nie wiem tylko czy on będzie go smarował, (gra wstępna) to w takim przypadku powinien go pierw rozebrać, czy też może będzie go karmił gdzie w tej drugiej wersji polecił bym z chlebkiem =]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Nie wiem tylko czy on będzie go smarował, (gra wstępna) to w takim przypadku powinien go pierw rozebrać, czy też może będzie go karmił gdzie w tej drugiej wersji polecił bym z chlebkiem =]. Mam wrażenie, że pan diabeł sam tego jeszcze nie wie :) Wygląda na mocno zmieszanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Z serii na prezent dla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 W tym przypadku (prezent) radził bym to rozegrać bardziej malarsko i mniej "brudno". Bo wygląda niby dobrze ale chyba za bardzo skupiłaś się na kopiowaniu fotki. Dzieciary to delikatny temat i przydało by się imo tutaj troszkę "lukru". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Na szczęście nie wszyscy rodzice zachwycają się portretami swoim pociech jedynie w pastelowych kolorkach (choć w oryginale ten rysunek miał nieco łagodniejsze kontrasty, nie mogłam dojść do ładu ze skanem - grafit strasznie odbijał światło). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Na szczęście nie wszyscy rodzice zachwycają się portretami swoim pociech jedynie w pastelowych kolorkach Na szczęście - racja. Nie wiedziałem że to ołówek - to zmienia postać rzeczy=]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Ilustracja na okładkę książki K. Thomas Murphy "Un-ORIGINAL" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 E sory ale że napisze to co myślę ale na prawdę to przeszło? przecież tu jest masa błędów anatomicznych nie wspominając o nienaturalnym rozłożeniu tkaniny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Dziwne, że widzisz tu błędy w budowie ciała. W takim razie jestem jakoś nieanatomicznie zbudowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Myślę że to kwestia rozkładania waloru, źle sugeruje bryłę, swoja drogą fotka musiała być pewnie niezła ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 To może pokaż tę fotkę...;DD Ciała ciut takie woskowe, mogłabyś jeszcze poprawić odcienie skóry ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Są błędy i to sporo. Ale ja się nie dziwię, że to przeszło, pracuj dalej. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 (edytowane) Ta przeróbka też Twoja? Mi osobiście najbardziej jakoś nie leży rejon szyi kobitki która leży bokiem. Ogólnie pracka wygląda mocno wysiedzianą. Szkoda że zrobiłaś z niej zdjęcie i nie pokusiłaś się o pójście bardziej w malarską stronę. Edytowane 27 Kwiecień 2011 przez emmilius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Niestety, dziewczyny śpią i widz też zasypia... z nudów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2011 O kurde, emmilius, skąd to masz? W wymaganiach zleceniodawcy było zbliżenie się do realizmu, więc raczej malarskość została wykluczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Są błędy i to sporo. Ale ja się nie dziwię, że to przeszło, pracuj dalej. ;) Nie uważam aby praca była idealna, sama widzę jej mankamenty, ale chętnie przeczytam jakie Ty w niej widzisz błędy. Chciałabym się czegoś nauczyć a nie czytać tylko stękania jakie to brzydactwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Wiesz najlepszymi radami i nauką jest korzystanie z referencji modela, wiedzy rzadziej z fotografii, fotografia jest dobra jeśli znasz podstawy o walorze, bryle etc wtedy wiesz że fotografia Cie nie zmyli, bo wiadomo spłaszcza, nie jest idealna tak jak z resztą oko ludzkie. Po to są podstawy opisane w książkach i studia malarzy. Z czasem,z progresem zobaczysz własne błędy, z wyobraźni nikt Ci nie jest w stanie powiedzieć jakie błędy anatomiczne czy w rozłożeniu tkaniny bo do tego potrzebne są referencje ew uproszczenia które potem imitują detal tak jak nikt kolczugi nie rysuje pierścienia po pierścieniu. Więcej technicznych skillów na temat anatomii, aktów na podstawie prac mistrzów i z natury plus draperia tyle co można Ci doradzić względem tej pracy. Pozdrawiam i gratuluje zlecenia. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Nie uważam aby praca była idealna, sama widzę jej mankamenty, ale chętnie przeczytam jakie Ty w niej widzisz błędy. Chciałabym się czegoś nauczyć a nie czytać tylko stękania jakie to brzydactwo. Jak znajdę dłuższą chwilę z chęcią coś poradzę. Póki co wpadam tylko na moment i piszę zdawkowo, wybacz. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Wystarczy w googlach wpisać "K. Thomas Murphy "Un-ORIGINAL". Chciałem zobaczyć może zdjęcie oryginału bo format raczej wskazuje na okładkę pudełka płyty =] (bardziej w kwadrat) i takie coś wyskoczyło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Znalazłam już wcześniej po adresie Url. To jest czarno-biały szkic z zaznaczeniem tylko, że tkanina będzie czerwona, dlatego się zdziwiłam, że coś takiego znalazłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi