Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hellow,

Wrzucam moją małą próbę zmierzenia się z klasykiem, męczoną po godzinach w ramach relaksu.

soft : max + mental ray + photoshop + dof pro

click for hi-res (full HD)

martwa01finals.jpg

plus czysty render, gdyby kogoś interesował:

czyscioch.jpg

Salve!

[edit] poprawilem uszkodzonego linka do highres

Edytowane przez mort

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

moim skromnym zdaniem, to nie podjąłeś próby zmierzenia się z klasykiem, bo ani barw tu nie ma, ani (po post pro ale i przed) gry światła wydobywającego bryłę. Ale scena ma potencjał mimo wszystko.

Napisano

Fajna pracka z potencjałem ale podobnie ja u ola-fa w finalnej wersji brakuje koloru i kontrastu.

ja to widzę bardziej tak:

czysciochbb.jpg

Napisano

Ciekawe, ciekawe. To co się rzuca w oczy to materiał winogron - zbyt dużo diffuse, zbyt mało SSS. Ponadto materiał ma dziwne schody u góry. Praca byłaby ciekawsza gdyby ściana miała przybrudzenia/zniszczenia w strategicznych miejscach. To co dobrze wyszło to dzbanek, jabłka, chleb i chabazie.

Napisano

Moim zdaniem poszło Ci super. Bardzo realistycznie, fajny DOF! Faktycznie mógłbyś pobawić się kolorem, ale i tak jest git! Kapitalne shadery i tekstury.

Napisano

Troszkę średnio jak na mój gust bo postpro załatwiło całą robotę bo sam wypiek z maxa wogole bez życia ...

Ale efekt końcowy naprawdę fajny :)

Napisano

moim zas zdaniem jedyne co mnie razi troche to winogrona... takie troszeczke nei dokonca :D ale ale.. pzoatym git malina bardzo na tak.

Napisano

oglądanie "martwej" z wysokości blatu stołu.... oryginalne...:)).

kompozycja też.... białej ściany u góry albo za mało albo za dużo.... nóż przyklejony do krawędzi nie do przyjęcia...

Napisano
  • Autor

Heyo,

dzięki wam wszystkim za komentarze!

ola-f światło i kolorystyka miały dać uczucie południowego wypalonego słońca, i taki był zamysł od początku, myślałem jeszcze o trochę zimniejszych barwach, ale ostatecznie ta wersja podpasowała mi bardziej

baronek szczerze mówiąc wolę swoją wersję, sorki :)

dac77 winogrona są potraktowane proceduralką (nie chciało mi się ich mapować) i jestem świadom że nie jest ona najmocniejsza, ale w sumie byłem z niej całkiem zadowolony :) spróbuję je poprawić jak będę puszczał z tego animację

peter_f wielkie dzięki!

09121986 nie jestem wielkim zwolennikiem maxowego purytanizmu, jeśli mogę zrobić fajny obrazek w połowę tego czasu który bym spędził męcząc go tylko w maxie, to why not? Grunt to tak dobierać narzędzia, żeby ułatwić sobie pracę, nie utrudniać.

tadzio wielkie dzięki Buckecie :*

Morphe dzięki! co do winogron to j/w :)

dziadek3D dziękuję Dziadku za komentarz i rady :) co do kadru byłem ograniczony formatem ale pomyślę czy da się z tym coś zrobić. Co do noża, przyznaję, mea culpa, chciałem za dużo pokazać, wyrzucę go gdzieś głębiej.

jeszcze raz dzięki za wszystkie komentarze, cieszę się, że się większości z Was podoba (chociaż w miarę)

Salve!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.