Napisano 27 Czerwiec 201014 l Hellow, Wrzucam moją małą próbę zmierzenia się z klasykiem, męczoną po godzinach w ramach relaksu. soft : max + mental ray + photoshop + dof pro click for hi-res (full HD) plus czysty render, gdyby kogoś interesował: Salve! [edit] poprawilem uszkodzonego linka do highres Edytowane 28 Czerwiec 201014 l przez mort
Napisano 27 Czerwiec 201014 l moim skromnym zdaniem, to nie podjąłeś próby zmierzenia się z klasykiem, bo ani barw tu nie ma, ani (po post pro ale i przed) gry światła wydobywającego bryłę. Ale scena ma potencjał mimo wszystko.
Napisano 27 Czerwiec 201014 l Fajna pracka z potencjałem ale podobnie ja u ola-fa w finalnej wersji brakuje koloru i kontrastu. ja to widzę bardziej tak:
Napisano 28 Czerwiec 201014 l Ciekawe, ciekawe. To co się rzuca w oczy to materiał winogron - zbyt dużo diffuse, zbyt mało SSS. Ponadto materiał ma dziwne schody u góry. Praca byłaby ciekawsza gdyby ściana miała przybrudzenia/zniszczenia w strategicznych miejscach. To co dobrze wyszło to dzbanek, jabłka, chleb i chabazie.
Napisano 28 Czerwiec 201014 l Moim zdaniem poszło Ci super. Bardzo realistycznie, fajny DOF! Faktycznie mógłbyś pobawić się kolorem, ale i tak jest git! Kapitalne shadery i tekstury.
Napisano 28 Czerwiec 201014 l Troszkę średnio jak na mój gust bo postpro załatwiło całą robotę bo sam wypiek z maxa wogole bez życia ... Ale efekt końcowy naprawdę fajny :)
Napisano 28 Czerwiec 201014 l bardzo pozytywnie Śrami :) swietne materialy. gratuluje i pozdrawiam t.
Napisano 28 Czerwiec 201014 l moim zas zdaniem jedyne co mnie razi troche to winogrona... takie troszeczke nei dokonca :D ale ale.. pzoatym git malina bardzo na tak.
Napisano 28 Czerwiec 201014 l oglądanie "martwej" z wysokości blatu stołu.... oryginalne...:)). kompozycja też.... białej ściany u góry albo za mało albo za dużo.... nóż przyklejony do krawędzi nie do przyjęcia...
Napisano 28 Czerwiec 201014 l Autor Heyo, dzięki wam wszystkim za komentarze! ola-f światło i kolorystyka miały dać uczucie południowego wypalonego słońca, i taki był zamysł od początku, myślałem jeszcze o trochę zimniejszych barwach, ale ostatecznie ta wersja podpasowała mi bardziej baronek szczerze mówiąc wolę swoją wersję, sorki :) dac77 winogrona są potraktowane proceduralką (nie chciało mi się ich mapować) i jestem świadom że nie jest ona najmocniejsza, ale w sumie byłem z niej całkiem zadowolony :) spróbuję je poprawić jak będę puszczał z tego animację peter_f wielkie dzięki! 09121986 nie jestem wielkim zwolennikiem maxowego purytanizmu, jeśli mogę zrobić fajny obrazek w połowę tego czasu który bym spędził męcząc go tylko w maxie, to why not? Grunt to tak dobierać narzędzia, żeby ułatwić sobie pracę, nie utrudniać. tadzio wielkie dzięki Buckecie :* Morphe dzięki! co do winogron to j/w :) dziadek3D dziękuję Dziadku za komentarz i rady :) co do kadru byłem ograniczony formatem ale pomyślę czy da się z tym coś zrobić. Co do noża, przyznaję, mea culpa, chciałem za dużo pokazać, wyrzucę go gdzieś głębiej. jeszcze raz dzięki za wszystkie komentarze, cieszę się, że się większości z Was podoba (chociaż w miarę) Salve!