Napisano 4 Lipiec 201015 l A wi臋c, jako 偶e ostatnio tematy by艂y do艣膰 og贸lnikowe to czas na co艣 bardziej sprecyzowanego. Wizja s艂ynnej mitologicznej rzeki STYKS prowadz膮cej do Hadesu wyda艂a mi si臋 ciekawym tematem na klimatyczne speedpainty :] 聽 Link do wiki po wi臋cej info: 聽 http://pl.wikipedia.org/wiki/Styks 聽 Regulamin: 聽 * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa b膮d藕 tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym w膮tku. * D艂u偶szy bok umieszczonej pracy nie mo偶e przekroczy膰 900 px. Pe艂na rozdzielczo艣膰 w postaci linku. * Jedna osoba mo偶e umie艣ci膰 dowoln膮 ilo艣膰 prac ale tylko jedn膮 z nich podda膰 g艂osowaniu. Prac臋 pod g艂osowanie nale偶y wskaza膰 maks. dzie艅 przed zako艅czeniem, je偶eli tak si臋 nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka zosta艂a umieszczona. * czas sondy 3 dni. 聽 Nagrody: 聽 * Wyb贸r kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie g艂贸wnej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. 聽 ZAKO艃CZENIE SESJI: 11.07.2010 godz. 23:59. SONDA: od 12.07 do 14.07 (3 dni)
Napisano 4 Lipiec 201015 l Dawno mi si臋 tak nie spodoba艂 temat. I "Styks" to wcale nie znaczy konkretniej Daroz, przynajmniej jak dla mnie. Wytrych do wielkiej pracy wyobra藕ni, ostatnie tematy dawa艂y ledwie margines pod tym wzgl臋dem. Oczywi艣cie jak tylko dzieci przysn膮 zaczynam malowa膰... :)
Napisano 4 Lipiec 201015 l Hoho, brzmi ciekawie, mo偶na naprawd臋 klimatyczne rzeczy nasmarowa膰 (tylko trzeba umie膰 ;/), mo偶e spr贸buj臋 si艂.
Napisano 5 Lipiec 201015 l Lekko kulawa wizja przewo藕nika do Hadesu. Mam nadziej臋, 偶e poziom nie odstaje zbytnio, ale trenuj臋 i mam nadziej臋 w przysz艂o艣ci dor贸wna膰 :) Edytowane 5 Lipiec 201015 l przez predator747
Napisano 5 Lipiec 201015 l predator747: najwa偶niejsze s膮 ch臋ci :), zaczynaj od jaki艣 referek to i efekt b臋dzie bardziej zadowalaj膮cy
Napisano 5 Lipiec 201015 l oddaj臋 pod g艂osowanie t膮 drug膮 prac臋. Edytowane 11 Lipiec 201015 l przez SBT77
Napisano 5 Lipiec 201015 l Bah! Porwalem sie z motyka na slonce... za malo czasu, za duzo rzeczy do podciagniecia :/ 聽 聽 Bardzo fajny temat ;]
Napisano 5 Lipiec 201015 l No i Omen pozamiata艂 znowu :D Ja bym siedzia艂 2 miesiace i bym tak nie napa膰ka艂 :/
Napisano 5 Lipiec 201015 l Gratulacje wygranej Darku! 艣wietny temat! 聽 Omen - psujesz ca艂膮 zabaw臋:P cz艂owiek ma nadzieje, 偶e co艣 jeszcze namaluje i mo偶e co艣 tam zdob臋dzie, a tu zderzenie z tward膮 rzeczywisto艣ci膮... a tak na serio: rewelacyjny speed!;) je艣li mo偶na zapyta膰, jak uzyska艂e艣 taki efekt rozmytego dymu w tle?
Napisano 5 Lipiec 201015 l OmeN2501, ile ty w艂a艣ciwie godzin dziennie 艣rednio malujesz/malowa艂e艣, 偶e nauczy艂e艣 si臋 w 1,5h trzaska膰 takie speedy ?
Napisano 5 Lipiec 201015 l Oj kiedys to siedzialem napraaawde duzo. Pamietam byl taki rok ze spalem srednio ze 4h na dobe... Teraz na szczescie jest juz normalniej :P To kwestja przemalowania ilus tam obrazkow i pozniej juz sie niemal z automatu jedzie (wyobraz sobie monotonny znudzony glos w glowie): 聽 "Setup nr 37: Mocne lokalne zrodlo swiatla na pierwszym planie, jasne odcinajace kontury tlo 1. Ustalic ogolna kolorystyke duzymi brushami. 2. Zaznaczyc zrodla siwtla. 3. Pamietac o ostrych cieniach na pierwszym planie. 4. Pmietac o umieszczaniu dobrze oswietlonych elementow na ciemnym tle a slabo oswietlonych elementow na jasniejszym tle, by lepiej bylo widac ich forme 5. Detal, detal detal " 聽 I tyle ;] 聽 Dym jest robiony technika mieszana, wpierw jakis lekko teksturowy brush, nastepnie rozmywam to smudgem - tutaj zwykly okraglak ze zmiennym naciskiem i niskim spacingiem 聽 A tak w ogolnie zauwazylem ze jak tyko wrzucam jakas prace na TSP to jest zaraz wysyp zaczepistych obrazkow i wygrywa zazwyczaj najlepszy pomysl a nie wykonianie. Mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie bo temat wypas ;] Edytowane 5 Lipiec 201015 l przez OmeN2501
Napisano 5 Lipiec 201015 l czyli na to wyglada ze talent ma male znaczenie a wieksze znaczenie ma praca, ale podejrzewam ze w Twoim przypadku Omenie ogromne znaczenie ma tez wiedza o oswietleniu, typow materialow, kolorach itd., bo chyba samo przemalowywanie obrazkow do niczego nie poprowadzi jesli nie jest sie w stanie dokladnie przeanalizowac typu oswietlenia, walorow itd., najgorsze jest to ze mi nie wychodzi a jak cos mi nie wychodzi to nie chce mi sie tego robic a jak nie chce mi sie tego robic to tego nie robie... szkoda slow.. ale patrzac na twoje prace to znowu mi sie chce robic ;]:];];]
Napisano 5 Lipiec 201015 l Przemalowac to nie znaczy doslownie "przemalowac" :P Chodzi po prostu o to ze no musisz iles tych obrazkow namalowac od A do Z zebys mniej czasu spedzal nad zastanawianiem sie "jak" dana rzecz malowac, a wiecej nad pytaniem "co" wlasciwie namalowac. Mniej czasu tracisz na technice by skupic sie na tresci obrazka... to rzek艂em ja- komercyjny Omen :P
Napisano 5 Lipiec 201015 l cho膰 IMO Haron powinien sta膰 聽 A a , Charon by艂 chamskim dziadem, kt贸ry po wpuszczeniu duszy na pok艂ad 艂贸dki siada艂 sobie wygodnie i kaza艂 klientowi wios艂owa膰, a Charon siedzia艂 z ty艂u i jedynie sterowa艂.
Napisano 5 Lipiec 201015 l jak to piszesz to wszystko wydaje sie takie proste ;] a czy dobrym pomyslem jest np. zaczac malowac w czerni i bieli zeby oswoic sie z walorem a dopiero pozniej w kolorze?(bo ktos tam kiedys napisal ze jesli dobrze sie przyswoi walor to kolor bedzie latwiejszy..czy cos w tym stylu :p) bo napisze tylko ze rysuje w olowku i to glownie postacie a kolor jest dla mnie prawdziwym koszmarem... i mam aspiracje zeby kiedys pewnego pieknego dna kozaczyc z tabletem przynajmniej w polowie tak jak Ty komercyjny master omenie ;]
Napisano 5 Lipiec 201015 l Emmilius, wiem 偶e to psychodela, ale ja tak lubi臋. Postanowi艂em przynajmniej wobec siebie by膰 uczciwym i teraz staram si臋 schlebia膰 w艂asnym gustom. A 偶e gust mam niewyszukany, to i kolor krzykliwy. Trudno, taki ju偶 jestem :)
Napisano 5 Lipiec 201015 l Co do stojacego Charona to fakt, kompozycyjnie wygladalo by to lepiej ale, pomijajac juz rys historyczny, moglo by sugerowac widzowi ze chce on wrzucic biede dziewcze do tej ludziorzeki, no bo kto stoi na plynacje lodce? 聽 tr3buh: wielu masterow robi wpierw czarno-biale walorowe szkice a pozniej dopiero je koloruje. Technika dobra jak kazda inna i tez kiedys sie nia bawilem 聽 Rozgadalismy sie okrutnie - do malowania! :]
Napisano 5 Lipiec 201015 l Autor Thalion- dzieki :D Omen, SBT gruboo! :D ciesze sie, ze temat podpasowal( w sumie do konca nie mialem na niego pomyslu i ot tak pomyslalem ze ostatnio mialem stycznosc z mitologia... ta rzeka no jak ona sie ... STYKS! pach no i jest :]) Dawajcie dalej!
Napisano 5 Lipiec 201015 l mimo, 偶e w tej chwili walczymy ju偶 raczej o 2 miejsce;) to wrzucam co艣 od siebie: 聽 unosz膮ca si臋 w powietrzu 艂贸d藕 Charona, ot taka innowacja:]
Napisano 5 Lipiec 201015 l Ja bym widzia艂 odrobink臋 wi臋cej detalu u Ciebie SBT by oko d艂u偶ej wisia艂o na arcie. W zasadzie chcia艂em co艣 namalowa膰 ale tak patrz臋, i my艣l臋... i znowu patrz臋 i chyba zrobi臋 co艣 po偶ytecznego po prostu i ot cho膰by pomog臋 mamie obra膰 ziemniaki...
Napisano 6 Lipiec 201015 l W zasadzie chcia艂em co艣 namalowa膰 ale tak patrz臋, i my艣l臋... i znowu patrz臋 i chyba zrobi臋 co艣 po偶ytecznego po prostu i ot cho膰by pomog臋 mamie obra膰 ziemniaki... 聽 A jak ju偶 obierzesz to do tabletu. TSP si臋 dopiero zaczyna, mo偶na jeszcze sporo namalowa膰. I nie marudzi膰 mi o 2 miejscu, tylko namalowa膰 lepiej ni偶 OmeN2501 :]
Napisano 7 Lipiec 201015 l hmm to i ja takie co艣 :( zabrak艂o mi czasu i musia艂em to przy kadrowa膰 i odpu艣ci膰 prawie ca艂o艣膰 聽 聽 Pozdrawiam
Napisano 7 Lipiec 201015 l SBT77 - swietne kolory, klimat mi sie troche z niekt贸rymi pracami Beksi艅skiego kojarzy
Napisano 8 Lipiec 201015 l JEszcze tylko postac mogla by byc bez ogolnego szumu, co spotegowalo by kontrast i tym samym wzmocnilo punkt fokalny. Kolory git, myzka git, tyyyylko z mlodieza.
Napisano 9 Lipiec 201015 l zaraz wszyscy zaczn膮 艂ama膰 regulamin 偶eby pobi膰 Thaliona i omena i sie zrobi CGTalk challenge ;D
Napisano 9 Lipiec 201015 l Takie cus ode mnie -W dzisiejszych czsach Jezus na osiolku tez by nie jezdzil:)
Napisano 10 Lipiec 201015 l zaraz wszyscy zaczn膮 艂ama膰 regulamin 偶eby pobi膰 Thaliona i omena i sie zrobi CGTalk challenge ;D 聽 Norden, to nic dziwnego. W ko艅cu im mniej przejmujesz si臋 wszelkimi regulaminami i regu艂ami tym lepszy efekt mo偶esz wizualnie otrzyma膰 :D
Napisano 10 Lipiec 201015 l Szkoda, ze wiekszosc tak "tradycyjnie" traktuje temat. O ile Signore Omen rozpoczal i to z klasa to fajnie bylo by reszta posilila sie na cos innego. ( kto powiedzial, ze nie moze byc to jakies post apo, lub sci-fi ) Zaluje, ze nie wezme udzialu w tej edycji, ale czeka mnie teraz przeprowadzka do Nowego S膮cza i mam po prostu za duzo na glowie, zycze powodzenia ( i swiezych pomyslow :) ! ) calej reszcie. 聽 W tej chwili nie wiem na kogo zaglosowac, ale mam 3 faworytow Omen, SBT, Thallion.
Napisano 10 Lipiec 201015 l Ale偶 Ajskoldzie, je艣li na Ziemi dosz艂oby do wybuchu bomby atomowej i zacz臋艂a by si臋 era postapokaliptyczna, niekoniecznie wywar艂oby to wp艂yw na ponadczasowy wymiar Charona i jego dziewiczego Styksu ;).
Napisano 10 Lipiec 201015 l Autor no chlopaki dali do pieca ostro :) 聽 ale tez cos sprobowalem skrobnac:
Napisano 10 Lipiec 201015 l DaRoZ - 艣wietne! fajny klimatyczny speed. 聽 serio- niestandardowe podej艣cie do tematu, 艣wietnie wykonane:D 聽 SBT77- wci膮gaj膮ce kolorki, bardzo ciekawe speedy. 聽 聽 dzi臋ki za wszystkie komentarze!
Napisano 10 Lipiec 201015 l ja nie mog臋. w tej sondzie przyda艂aby si臋 mo偶liwo艣膰 oddania g艂osu na jakie艣... 5 pierwszych miejsc :) 艣wietne prace! ale klimat...
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto