Napisano 25 Lipiec 201014 l Jak w tytule :Þ Wracają piękne wspomnienia. Edytowane 26 Lipiec 201014 l przez n-pigeon
Napisano 25 Lipiec 201014 l Autor Nigdy nie robiłem modelu z tak skąpymi limitami, wczorajszy model poszedł do kosza, ale już się nauczyłem na błędach. Tyle na dzisiaj. Na razie 850 trisów, ale tu i ówdzie da się jeszcze zoptymalizować, więc myślę, że się zmieszczę ze wszystkim :)
Napisano 26 Lipiec 201014 l Autor @ Creator @ Plugawiciel Dzięki za miłe słowa ^^ Gotowy model, 999 tris razem ze sztyletem, niestety już nie uciułam na łuk :) EDIT Jednak to nie finalny model zdecydowałem się na małe zmiany ;P Edytowane 26 Lipiec 201014 l przez n-pigeon
Napisano 26 Lipiec 201014 l usun te 2 trojkaty na klacie nie potrzebne sa, a ta pochwa na miecz ma wnetrze? tez nie potrzebnie. Ta sakiewke przy pasie(czy jak to sie tam zwie) musi byc po obu stronach? lepiej z jednej nie bedzie widac tak symetrii. Dzieki temu dostaniesz pare przydatnych trisow.
Napisano 26 Lipiec 201014 l Autor usun te 2 trojkaty na klacie nie potrzebne sa, a ta pochwa na miecz ma wnetrze? tez nie potrzebnie. Ta sakiewke przy pasie(czy jak to sie tam zwie) musi byc po obu stronach? lepiej z jednej nie bedzie widac tak symetrii. Dzieki temu dostaniesz pare przydatnych trisow. Zgadzam się z tą sakwą, jedną sakwę już usunąłem, zastąpił ją blackjack. Sakwa ma bardzo mało trisów (12), kołczan (a nie pochwa na miecz ;) ) nie ma wnętrza, zatem za mało na łuk 2 trójkąty mnie nie zbawią, a dają lepszego speca na klacie i lepszą sylwetkę od boku, więc skoro te 2 trisy miały by się zmarnować, to wole je wykorzystać ;)
Napisano 28 Lipiec 201014 l Autor Dzisiaj tylko UVki, w sumie nie są finalne, po skończeniu malowania tekstury, planuje odseparować prawe oko, położyć w pustym miejscu obok głowy i domalować blizne oraz mechaniczne oko.
Napisano 28 Lipiec 201014 l Zamapowałbym go jednak góra-dół, prawo-lewo. Na ukośnym mapowaniu przy rozdzielczości 256 będzie dziwnie wyglądać jak pixele będą pod kątem na modelu.
Napisano 28 Lipiec 201014 l Zamapowałbym go jednak góra-dół, prawo-lewo. Na ukośnym mapowaniu przy rozdzielczości 256 będzie dziwnie wyglądać jak pixele będą pod kątem na modelu. też mi się tak wydaje Ale sam model fajny, proporcje i siatka wydają się być ok ;]
Napisano 29 Lipiec 201014 l Z jednej strony to co poprzednicy, a z drugiej taki uklad powoduje ze sporo miejsca Ci sie marnuje na teksturze. Za to sam modelik bardzo mi sie podoba:)
Napisano 30 Lipiec 201014 l Autor @_michal @Kruku @Morte Dzięki za rady i miłe słowa :) Postarałem się poprawić, czekam na uwagi. Jeśli znacie jakieś dobre tutki to będę wdzięczny jak siępodzielicie. ;)
Napisano 30 Lipiec 201014 l sporo lepiej wyglada, jeszcze by mozna moze troche pokombinowac, ale tak jak popatrzylem to nie bardzo moglem wymyslic co- moze ew puscic seama na szyi i odciac ja od glowy. Bys mogl trosze miejsca wiecej miec na twarz a poly z szyi upchnal bys gdzies w te jedna dziore co masz na prawo od twarzy.
Napisano 30 Lipiec 201014 l Autor Dziura po prawej jest specjalnie, na prawe oko. Garrett ma tam szramę i mechaniczne oko ;) Jak skończę malować facjate to oddziele polygony z prawego oka, skopiuje tam kawałek tekstury i przemaluje.