Gość fishinthewater Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Wątek opanowany przez indiana - indianina :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 (edytowane) Ta, apacze atakują, niedługo kolejny cios, pewnie jeszcze dzisiaj coś zrobię :) ten ostatni model do kolekcji chyba nie pójdzie bo odbiega jakościowo, bardziej do CG free stuff :) W podzięce dla tych którzy czasami odwiedzają ten wymierający wątek, krzesełko które ostatnio popełniłem: [megaulpoad.com|.3ds .obj .max] [licencja] Edytowane 23 Sierpień 2010 przez indian 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Brawo dla tego pana! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 coś takiego jeszcze dzisiaj, 20K to chyba nie najgorzej? siata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 znalazłem na dysku, oczywiście nieskończone, jeżeli ktoś ma materac, kołdrę i co tam jeszcze potrzeba, to z chęcią się podzielę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 indian ładuj te modele do cg free stuff, bo tutaj przepadną wraz z następnymi postami, w sensie te które chcesz udostępnić :p. Pozdrawiam Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 (edytowane) Zara wrzucę, chyba podciąganie tego wątku nie ma już sensu są tu 56 posty w tym 30 moje, założę własny wątek, bo bardziej obchodzi mnie opinia na temat modelingu, a tu prawie nikt nie wchodzi :) coś na koniec: Edytowane 24 Sierpień 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 no i masz racje Indian, tylko ze wiesz...jak ty tu nic nie bedziesz wrzucal to ten watek szybko zaginie w odmętach tego forum :) No ale jak juz pisalem wczesniej, w WIP'ie bedziesz bardziej 'widoczny' Ładna kanapa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 spidy, nie do kolekcji więc do speeda : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 indian: kozackie te mebelki też dorzucę coś od siebie ;) E63 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 o moj telefon :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Na szybko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 bardzo ładnie panowie :) początek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 reszta: siata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 Ładnie @Idian 5 minutowy speed tak o: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulczyk58 Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 Tak na pożegnanie wakacji przygotowałem taką małą scenę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 @kulczyk58 tu wrzucamy same modele nie rendery, jak już musisz to pokaż siatkę, a tak btw, bardzo ładna łódka :) początek nowego projektu, koncept własny, czyli wielka improwizacja :) siata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 Te wgłębienia ręcznie modelowałeś przesuwając vertexy czy masz jakiś sposób na to? I jak zrobiłeś krawędzie? Bo mam w planach zrobić fotel i myślę, że właśnie z tymi elementami miałbym problem. Z góry dzięki za odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 @Raju vertex extrude, cut i przesuwanie :) poprawki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 dalej: siata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 najs indian faktycznie masakruje wątek :) około 4h sorki chyba troche duze i 2 renderki klawiaturki do kupienia na 3dexport.com, ach nie ma to jak reklama od razu :P a juz szykuje sie reszta osprzętu apple :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 ode mnie stolik, siaty nie ma bo też nie ma co oglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 Hahaha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Z dedykacją dla indianina. Myślałem że modelowanie takich przedmiotów jest trudniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Bardzo fajny zegarek lucek :) siata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Indian: Jak myślisz takie modele będą iść na turbosquidzie? W sensie czy to już poziom komercyjny. Fajna odmiana takie modelowanie może by coś na tym jeszcze dorobić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Jasne że mogą iść, zmapujesz to , oteksturujesz to i sprzedasz to :) bez textur, albo chociaż mapowania nikt tego nie kupi... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 No na szczęście zmapowane:) Będę się musiał do materiałów przyłożyć w takim razie. Thx za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 No to też coś wrzucę taki 2 szybie modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 modelowanie tego krzesła to jak modelowanie maxowego czajnika:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 szybki test pikowania :) siata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Twoje modele indian są ok, ale moim zdaniem nie powinieneś tak bardzo używać ms tylko starać się raczej brać pod uwagę smoothing groups. Docenią do na pewno osoby, które takie coś kupią i w scenie będą miały masę takich obiektów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 No i rozruszałeś ten wątek spryciarzu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siadly Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 (edytowane) Monotematycznie tu :D Taki wieczorny speed, czasu na poprawy błędów nie było ;) EDIT, siatka: Edytowane 29 Sierpień 2010 przez Siadly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 siatki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 O watek sie rozruszal:) Mam propozycje. Moze zorganizujemy maly contest tygodniowy Speed Modeling? Zapoda sie jakims tematem i ustali czas modelowania np na 1h. A potem sonda tak jak w speedsculptingu? he ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Widzę, że będę musiał poczytać więcej o polymodelingu :p, bo póki co to tabula rasa. Ale poczytam porobię jakieś ćwiczonka i może coś wrzucę do wątku :] Pozdrawiam Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Tym razem coś mojego konceptu :) siata: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 O watek sie rozruszal:) Mam propozycje. Moze zorganizujemy maly contest tygodniowy Speed Modeling? Zapoda sie jakims tematem i ustali czas modelowania np na 1h. A potem sonda tak jak w speedsculptingu? he ? dobry pomysł, jestem za :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Fajny pomysł jestem za tylko ktoś musi to wszystko ogarniać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Pierwszym speedem sie zajmę, co potem zobaczymy. Temat bedzie dzisiaj wieczorem w WIP'ie, jak wypali to poprosze admina o zalozenie subforum ze Speed Modelingiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 kolejny koncept, 15 minut, i zabieram się za słuchawki :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Zapraszam od udziału w speedzie: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Ode mnie taki modelik wishbone chair troszeczkę muszę poprawić siedzisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 sorry że post pod postem ale mam kolejny modelik od tego samego projektanta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 @tomek1212m bardzo ładnie tylko nóżki za ostre, przydał by się lekki chamfer :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 (edytowane) Next koncept, koło 10-20 minut :) siata: Edytowane 2 Wrzesień 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunedge Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 pierwszy model po dluugiej przerwie jeszcze bez bevela, ale nie umialem se poradzic ^^ subsurf tez chyba nie wsytepuje ;) podobnie jak materialy :] w tym juz jest bevel i subsurf - inna sprawa ze nie bardzo to widac ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 (edytowane) chair: salut. Edytowane 10 Wrzesień 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 szybki zestaw plastików :) chair: siata: coach: siata: corner: siata: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi