cortes Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 maciek.m - Jeep Wrangler 2009 5door cortes - Honda CR-Z 2011 Po prostu kto będzie lepszy, bez żadnych cheatów* :) * Soft dowolny, czas, aż się uda zrobić do końca PS Jezeli ktoś chcę się dołączyć z własnym pojazdem, zapraszamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Czekam na pierwsze rendery :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Kibicuje Hondzie tzn. Cortesowi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 witam fajna inicjatywa z tymi pojedynkami, ale " czas, aż się uda zrobić do końca ", trochę nie do końca. Ustalcie sobie jakiś deadline ,max 2 miesiące i będzie walka... pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Jak wiecie, że będziecie to robić cały czas to ustawcie deadline. Jak będą przerwy to niema po co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houston Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 A będzie to co lubimy najbardziej? Silniki, śrubeczki i te wszystkie kochane pierdółeczki? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2010 pierdółeczki będą, ale tylko z zewnątrz, albo wewnątrz :) silnika nie zamierzam, chyba ze konkurencja poleci w dal :) ja bd mial napewno przerwe 2 tyg za niedługo więc narazie deadline leży :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 silnik moge zrobic w postaci boxa:P ale takie pierdolki jak klamki czy lusterka to beda napewno nie martwcie sie :D No ja mam to narazie, tylko sie nie smiac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 ciach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Jezu juz sie przestraszylem ze to cortes :D I tak pomyslalem "szybki jest" :P ps. nie wiem jak cortes'a ale moj nie bedzie taki ladny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2010 ładnie, choć troche niezgodne z oryginałem :P ja dopiero zaczalem, wiec nawet nie mam co pokazywać, jutro coś wrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Czadowy pojedynek. Kibicuję... pojedynkowi itself, by dobiegł końca. :) A wam, panowie, życzę powodzenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 super, widze ze pomysl pojedynkow wchodzi coraz czesciej w zycie forumowo-maxowe, i BARDZO dobrze, pozytyw na maxa z takimi zabawami:), dajcie czadu hopcy, bele nie tak jak pojedynek vegi z mafida, ktory juz ma z tone kurzu:P:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2010 jak na pierwszy dzien pracy jest tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 bele nie tak jak pojedynek vegi z mafida, ktory juz ma z tone kurzu:P:D Ale za to jest zacięta rywalizacja :P @Cortes: Robisz w blenderze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2010 w modo jak zawsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 To ja tez pokaze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 koła są chyba zbyt kanciaste do całości.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2010 koła się jeszcze nie liczą, spokojnie to dopiero 1 dzień :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Dobra na dzis tyle, juz mnie oczy bola. @mateogala przepraszam zapomnialem wygladzic :( :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 co by nie zostawać w tyle :) światełka wymagaja jeszcze troche pracy, ale juz nie tej nocy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Zderzak zaraz za nadkolem się krzywi, i same nadkole nie do końca proste, poza tym wygląda bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 (edytowane) cortes, Co później zauważyłem, to to, że łuk między szybą a blachą jest, widać go na screenie z siatką, ale jest moim zdaniem zbyt mały. maciek.m, Uploaded with ImageShack.us maciek, musisz pododawać grubości na krawędziach (m.in. maska), na większości powierzchni trzeba byłoby też zastosować mniejsze chamfery (lub je podwoić) Edytowane 2 Sierpień 2010 przez Kr3tz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 (edytowane) @Kr3tz wiem wiem narazie sa pociete jeszcze ich w wiekszosci nie ruszalem, widac ze okna jeszcze nie skonczone, dlatego nie ma hamferow, tak samo gril. Co do zdezaka racja poprawie odleglosc miedzy halogenami. Edytowane 28 Lipiec 2010 przez maciek.m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Dodalem troche szczegolu na drzwiach, zaglebienie na reke pod klamka poprawie narazie tylko wytloczylem w dol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 cortes, zawsze zaczynasz, że tak powiem, od dupy strony?;P ładnie wam nawet idzie kr3tz tu kawał dobrej roboty odwala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 29 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2010 Freedom Fighter jest różnica ? tył jest ładniejszy w tej kupie metalu :P światła musze od nowa robić z tyłu, ale nieszkodzi, teraz juz wiem jak :P tzn nie dokońca bo nie rozumiem jak idą te oprawki od ledów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 @Kr3tz dzieki za wytkniecie bledow poprawilem juz maske i rozstaw swiatel na zdezaku :) @mateogala to dla ciebie zebys nie mowil ze felgi odstaja od reszty :) znaczki na oponie musze poprawic bo narazie nie wygladaja za ciekawie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.borek Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 Dobry temat, też kiedyś muszę spróbować się w pojedynku jak ten. Tylko jeszcze umiejętnośći nie te... ale za pare miesięcy, może... Podobają mi się te wasze modele, czekam na efekt końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 Hello! Sledze ten watek i powiem, ze robi sie ciekawy... Oczywiscie PECET poszedl po bandzie x) Super Honda - gratki! Co do Jeepa sa male niedociagniecia, ktore ladnie zaznaczyl Kr3tz, ale to sie da poprawic. Ja rowniez modelowalem tego Jeepa ale w wersji 2/3 drzwiowej. Dorzucam screeny i siateczke co by moze jakos pomoc i natchnac ;P Maciek.m: za male te srobki chyba zrobiles w felgach... Choc mzoe sie mi to zdawac przez takie ujecie. Zawiasy drzwi wyszly spoko :) Cortes: honda wyglada ladnie i jak poprawisz co trzeba bedzie miodzik :) Wogole ciekawe autko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 Coś czuje że deadline będzie dość szybko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 jaki macie miec final? sam czysy model w clayu, studio czy gdzioes w terenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 @..:: WIKTOR ::.. widzac super zrobiony i skonczony model troche sie odechciewa, bo widac ile jeszcze brakuje :P ale damy rade :) wiem wiem juz te bledy sa poprawione. Co do srubek fakt jakies male sie wydaja, zobacze jak by co poprawie bo moze faktycznie perspektywa. Za siateczki dziekuje bo przydadza sie szczegolnie nad maska te elementy :) @kakaku Chcemy zrobic w terenie koncoe renderki, honda na torze badz miescie a jeep w terenie jakas pustynna droga czy lekko gorska, mysle tez nad pobrudzeniem go blotem ale nie wiem bo w texturowaniu to juz jestem noga kompletna :P i jeszcze skonczony stopien pod drzwiami z dodanymi juz antyposlizgami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 Teraz mam okazje się zapytać. Czy te antypoźlizgi "wytłacza się" z obiektu który już jest czy robi się jako osobne elementy i łączy Attach? Zawsze mnie to zastanawiało przy High Poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 @Tweester nie wiem jak to sie robi w high poly :p ja poporstu zrobilem texturke 4000pix w szopie i dalem ja w materiale na dispa 0,7 bodajze, i tyle. ponizje link do texturki jak bys chcial zobaczyc: http://img443.imageshack.us/img443/7379/54998453.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 29 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2010 (edytowane) fuj disp :) ja bym to wymodelował :P UP: siateczka juz nieciekawa :) EDIT: zapomnialem o subdivie przy renderach na tylnim zderzaku :( EDIT 2: do tego co mówił pecet, nie mówie że mam rację, ale po zwiększeniu kontrastu, oraz na innych zdjęciach wyglada to mniej wiec tak: Edytowane 30 Lipiec 2010 przez cortes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 dzięki za Przybliżenia Koła :) bardzo ładne, ale napisy troszkę popraw, lekko się rozmazują i będzie zajebiście :) Coś czuje że Jeep będzie o wiele szybciej skończony niż Honda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Teraz model wygląda gładziutko, już moge schować swojego cr-zeta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 @mateogala no nie wiem... zrobilem te zawiasy i kola a tyl jest nawet jeszcze nie pociety :P przod tez prawie nie ruszony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 @..:: WIKTOR ::.. fakt sruby byly za male powiekszylem je. wczoraj w nocy pobawilem sie z bierznikiem i napisami. napisy texturami nalozone nie widac wypuklosci bo od przodu centalnie ale sa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2010 żeby nie było że nic się nie dzieje :) tak żeby wątek nie zalegał kurzem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 1 Sierpień 2010 Share Napisano 1 Sierpień 2010 No nie źle cortes. Wiedziałem że Honda będzie super wyglądać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2010 Niestety, od jutra czeka mnie teraz 2 tygodniowa przerwa od modelowania - wyjazd na oboz sportowy. Mam nadzieję wrocić cało i z większymi siłami podejść do modelu. maciek.m mam nadzieję troche podgoni, zeby było za kim gonić :) Pozdro dla wszystkich komentujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 1 Sierpień 2010 Share Napisano 1 Sierpień 2010 A ja na dzien dzisiejszy mam tyle. jest jeszcze troche do poprawienia w tm co juz jest jak przedni zdezak maska bierznik itd :) bez konca tych poprawek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 1 Sierpień 2010 Share Napisano 1 Sierpień 2010 nie powiem, ciekawa bitwa, modele na wysokim poziomie trzymajcie tak dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 1 Sierpień 2010 Share Napisano 1 Sierpień 2010 Widać że idziecie łeb w łeb. Oby tak dalej panowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 hehe, Chlopaki dajecie rade,. bardzo fajnie narazie idzie: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 a modelujecie tylko czy rendery też w pojedynku będą? bardzo konkret modele. oba, ciężko wybrać faworyta. Ale sercem do samochodu mi bliżej do maćka.m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 @Xiz0r Rendery tez oczywiscie beda, nie wiem jak wyjada ale beda :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 (edytowane) maciek.m, cortes, zauważ, że knoci się granica w górnych rogach szyby (a dokładniej granica szyba-słupek-dach). Możesz zrobić go w sposób w jaki zrobiłeś, ale w takim razie musisz najpierw nadać mesh smooth'a na połączoną powierzchnię szyba+słupek, i dopiero wtedy odciąć słupek od szyby. No i cóż, chyba to tyle na razie, miłego modelowania panowie :) Edytowane 2 Sierpień 2010 przez Kr3tz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi