Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam! Mam problem z wymodelowaniem długiej gumki owiniętej wokół elementów modelu koszyczka na mikrofon. Poniżej dołączam zdjęcie koszyczka... Jest troche nie wyraźne ale dobrze widać tą gumkę owiniętą. Zaznaczyłem kilka na czerwono. No i nie wiem w jaki sposób to zrobić. Jeśli ze splajna to przy tym będzie mega dużo pie**olenia się z tym. A i tak w oknach widokowych ciężko będzie to dopasować do obiektu. Macie jakieś lepsze pomysły na to?

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Eee tam;)

Gumka symetryczna,walnij 1/4 zwykłym poly modelingiem.Wrzuć shell'a,turbosmootha,2xsymmetry i gotowe;)

Pozdr:)

Ps.Jak robisz w czymś innym niż max to niektóre nazwy z mojego przepisu mogą się nie zgadzać;)

Napisano
  • Autor

no tak... zasada ok, tylko najgorsze żeby ten splajn dobrze poprowadzić w oknach widokowych zeby sie nakładał i przylegał fajnie do elementów obiektu...A poza tym chyba można zrobić samego splajna i dać "enable in render" zamiast tą zasadą... na to samo wyjdzie

Edytowane przez wueres

Napisano

walnij krzywa w jednym rzucie, a pozniej w perspective na zoomie dopasuj i bedzie gitarka

Napisano

chyba nie lapie, ale co tak strasznego i meczacego jest w poprowadzeniu tam splajna ?

Napisano
chyba nie lapie, ale co tak strasznego i meczacego jest w poprowadzeniu tam splajna ?

Mrożący krew w żyłach strach przed zaczęciem i spróbowaniem? ;D

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze jeden problem... Mam już zrobioną całą gumkę owiniętą zrobioną z ośmiu splajnów i jeśli edytuje wertexy jednego splajnu i poruszam nimi to automatycznie poruszają się wertexy innych splajnów :/ Jak zrobić żeby edytować wertexy jednego splajnu a nie edytuje jeden splajn to od razu inne też :/

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.