Lemo14 Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 (edytowane) Soft: 3Ds Max Renderer: MentalRay Konstruktywne opinie i rady mile widziane Rendery: Siatki: Edytowane 30 Sierpień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 na siodle kaszani Ci się cieniowanie (na środku, przy końcu tej szczeliny). no i błotniki chyba będą miały jakąś grubość? ;) poza tym b. fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 7 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2010 gruntowne poprawki będą na końcu jak zrobię ogólny zarys karoserii ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 21 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2010 (edytowane) Po dłuższej przerwie kolejny Update: Siatka: Edytowane 30 Sierpień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 Chyba coś nie tak z kształtem siodła. Pokaż refkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 Tobie tez nieźle idzie:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 21 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2010 (edytowane) siodło muszę od nowa zrobić (robiłem z pamięci) źle rozplanowałem siatkę i miałem problem z cieniowaniem Edytowane 21 Sierpień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2010 (edytowane) Kolejny mały update: poprawiona siatka na siodle (jednak nie trzeba było od nowa modelować :) ) Edytowane 22 Sierpień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Całkiem fajnie :) Może być ciekawa praca. Powodzenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2010 kolejny mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Popracuj nad tymi miejscami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2010 hmm patrząc na realne zdjęcie tej ciężarówki i blueprintów to jest dobrze, z nałożonym materiałem (carpaint albo coś w tym stylu) powinno dobrze wyglądać ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 Kolejny Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2010 (edytowane) Kolejny mały update: (-dodane Zaślepki na dolne Halogeny -dolna cześć mocowania kabiny -stopki osłaniające -zbiornik Ad Blue) Edytowane 27 Sierpień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2010 (edytowane) Po zabawie z materiałami wyszło mi takie cuś xd: (jest to pierwszy model który próbuję oteksturować, więc proszę o wyrozumiałość ;)) Edytowane 30 Sierpień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sicu Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 pięknie :) Nie mogę doczekać się końcowego renderu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2010 czy wie ktoś jak zrobić najprościej siatkę ? a głownie chodzi mi o tę: (byle nie teksturą xd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 może pomoże :) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=66031 salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Co mi przyszło na myśl: zrób z plane'a równoległobok (oczka tej siatki mają taki kształt) a następnie subdivide (tesselate albo coś innego co zagęści ci siatkę) i prawie gotowe - albo nadasz materiał wire albo np. wyextruduj zaznaczone ścianki tak, żeby były pojedyncze, zeskaluj trochę w dół i usuń. Edit: To co napisał Indian dokładniej wyjaśnia mniej więcej o co mi chodziło - pisałem posta więc nie widziałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2010 (edytowane) Update: (zostały dodane: - Siatki, - Dolne halogeny, - Poprawione wnęki w przednim prawym narożniku) aha i dzięki za tuta Edytowane 30 Sierpień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2010 Kolejny Update: (dodana została skrzynia biegów - wiadome że nie jest to wykonanie tak precyzyjne i szczegółowe jak klimenta xd ale jest) (materiał mi się zepsuł na schodkach już to poprawiłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 (edytowane) Kolejny mały update: Edytowane 1 Wrzesień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Update: poprawione przednie reflektory: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 No Lemo spoko zaczyna to wyglądać, oponki do poprawy (materiał), na tych blachach dziurkowanych (z tyłu) ta textura nie wygląda za ciekawie na brzegach dawałeś tam jakiś UV?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 hmm dawałem UV ale nie pomogło chyba nałożę na to inną teksturę ... a teksturę opon już poprawiłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 A bawiłeś się ustawieniami uv?, czy narzuciłeś po prostu ten modyfikator, opcja 'box' powinna rozwiązać problem. Dodatkowo najpierw nadaje się ten modyfikator a później texture bo mogą być problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 wiem wiem już zmieniłem teksturę już wg mnie wygląda wporzo zaraz wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 poprawka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2010 (edytowane) Update: Wkrótce naczepa typu izoterma (materiały które zostały użyte ulegną zmianie w następnym update) Edytowane 2 Wrzesień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 (edytowane) Kolejny Update (materiał na belce będzie zmieniony): Edytowane 4 Wrzesień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raffez Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Szlag i to Twój PIERWSZY model który texturujesz?? Nie wierzę :p Pięknie to wychodzi, a ta dbałość o detal :) Ćwicz skilla ćwicz :) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Kolejny mały update (dodane kompletne oświetlenie, poprawiona tekstura belki i takie tam): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Widzę że dużo działasz masz 5* na zachęte;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Takie ostre krawędzie pozostawione same sobie brzydko wyglądają, no i takowe realnie nie istnieją, poza tym GI na tym ucierpi trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2010 te ostre krawędzie o które myślę że Ci chodzi zostały poprawione przy użyciu "chamfera" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 9 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2010 (edytowane) Na pewny czas przerwa od 3dsmaxa (nauka i te sprawy) w wolnych chwilach, gdy będę miał czas polecą kolejne upy Edytowane 9 Wrzesień 2010 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 (edytowane) Tutaj wersja wojskowa (19 lipca 2011r skonczona czas trwania tworzenia takiej wersji 1 tydz): Kolejny Mały Update (górne obrysówki, poprawione lusterka a także uchwyty na przodzie): Edytowane 19 Lipiec 2011 przez Lemo14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ihyde Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 ja bym troszke ruszyl te materiały, odbicia sa wszedzie nie wiem czy jest to Twoje zamierzenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi