frog Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 witam wszystkich, pomyslalem sobie ze zdebiutuje w bitwie 3d, zostalo niewiele czasu, ale mam kilka starszych modeli ,scen i pomysłow, jakos to poskladam i powinno byc ok, puki co plan jest taki zeby zrezygnowac z mieczy, mrocznych klimatow, walki itp:- mysle raczej oczyms w rodzaju ladniutkiej nimfy w lesnych plenerach - pierwsze screeny powinny ukazac sie jeszcze dzisiaj ... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 no witaj - na początek zajrzyj do regulaminu - bo tam jest kilka odniesień odnosnie starych obiektów :) Witamuy na pokładzie. giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 19 Maj 2004 Autor Share Napisano 19 Maj 2004 wiec tak ma wygladac moja scena \"poprawie texturki bo jest masa bledow, oswietlenie (jest troszke za ciemno jak na bajkowy klimat) ale zarys raczej pozostanie, moze puscic jakies promyki przechodzace miedzy galeziami ?, no zobaczymy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 19 Maj 2004 Autor Share Napisano 19 Maj 2004 wiec tak ma wygladac moja scena \"poprawie texturki bo jest masa bledow, oswietlenie (jest troszke za ciemno jak na bajkowy klimat) ale zarys raczej pozostanie, moze puscic jakies promyki przechodzace miedzy galeziami ?, no zobaczymy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 19 Maj 2004 Autor Share Napisano 19 Maj 2004 no i siateczka (niewiele tu widac) ,a obracanie sceny to koszmar ... !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 19 Maj 2004 Autor Share Napisano 19 Maj 2004 a tutaj, moj aniolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 19 Maj 2004 Autor Share Napisano 19 Maj 2004 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 nice ... very nice... Ale nad tym zagajnikiem to powinieneś jeszcze popracować. Za bardzo widać że te drzewka to treemaker. Postać: twarz COOL , reszta nie-za-fajnie, ale dobrze się zapowiada, jeśli to materiał wyjściowy. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceFury Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 Noo kobitka very very fajna :) ale coś mi się zdaje, że może coś z brzuszkiem jest nie tak, może to cień tak pada ze skrzydeł, tzn jakbym widzial lekkie zarysowanie jakies miesnia na brzuchu pod rekami, a wyzej to cialko jest przesuniete w prawo moze to taka poza nie wiem:P Poza tym z daleka ładnie to wygląda ale ta twarz ma troche według mnie za ostre rysy i podchodzi lekko pod faceta...elfa czy coś:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 20 Maj 2004 Autor Share Napisano 20 Maj 2004 w tym lasku wydaje mi sie ze bardziej pasuje cos jakby motylek, te smocze skrzydelka psuja klimacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 w ogóle fajnie ci to wychodzi :dpoprawisz jeszce przedramie i kolana - bo cos niedobrego sie tam dzieje - no chyba że to winakompresji obrazka :] reszta gicior:d - jeśli chodzi o postać:d możesz nam zdradzic jak długo to robiłeś ? pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 zaczynam wprowadzac poprawki... co do modelu rusałki, to jak ktos ma sprawne oko to juz zauwarzyl podobienstwo do posera - rendery robie w poserze a modeluje w max, z tej przyczyny ze o dobre foto (darmowe) jest ciezko a morfing w poser to dobra zabawa. I bez problemu mam krztalt mimike idt. jakie sobie zaplanowalem. Ale nie ide na calkowita latwizne i nie kopiuje gotowebo modelu do maxa, zreszta poprawianie bledow 3ds zajelo by wiecej czasu niz budowanie samego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 swiatla jeszcze do bani \"no i pare innych rzeczy\" ale zaczyna mi sie podobac ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceFury Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Kurde chyba jej sie coś z brzuchem dzieje albo znow zaczynam swirowac ;] a ogolnie ladn ladna, chociaz ten lasek jakos z tym swiatlem stracil glebie, poza tym wlosy dziwne na zblizonym renderze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 chyba za intensywny kolor skrzydel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Drzewa nie wyglądają najlepiej a trawa jest za duża. Model kobiety bardzo ładny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 pracka jest cool ale ma kilka rzeczy ktore mi sie nie podobaja skrzydla (a raczej ich kolor) \"bija po oczach\" i zbytnio odciagaja uwage od reszty pracki - sprobuj z deikatniejszymi kolorkami z lewej strony pracka jest oswietlona od gory z tylu - przynajmniej takie wrazenie sprawia z kolei z prawej strony swiatlo pada z gornej prawej strony -> postaraj sie ustalic jeden glowny (dominujacy) kierunek rowniez uwazam ze trawa zbyt duza (nie dluga tylko zbyt gruba) dodaj moze jeszcze jakies kwiatki, zwierzatka (np ptaszka) or nawet stumyk - zeby troche urozmaicic... ta galaz ktora dochodzi az do jej uda sztucznie wyglada dla mnie brzuch jest OK przy takim ulozeniu ciala... ogolnie ladny model... pracuj tak dalej a mozesz ostro namieszac ;-D pozdro i powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Armia Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 słuchajcie, a czy aby korzystanie z modeli z posera jest... ehm, legalne ? (pytam z ciekawości, bo z jednej strony program dowolny, z drugiej - model nie swój, więc...?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 napisał frog ..... zauwarzyl podobienstwo do posera - rendery robie w poserze a modeluje w max czytaj uwaznie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Armia Napisano 22 Maj 2004 Share Napisano 22 Maj 2004 zwracam honor :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 22 Maj 2004 Share Napisano 22 Maj 2004 A ja prosze o jednoznaczna odpowiedz. Czy model jest wzorowany na Poserze czy pochodzi z niego. Czy byl modelowany od poczatku w 3ds max. W tej bitwie najwazniejsza rzecza jest postac - zatem byloby to krzywdzace dla innych osob gdybysmy dopuscili do dalszej czesci konkursu prace w ktorej najwazniejszy element byl zrobiony z uzyciem gotowca. Prosze o odpowiedz. W przypadku gdy model pochodzi z Posera nie usuniemy watku, bedziesz mogl go dalej kontynuowac ,ale w dziale WIP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 22 Maj 2004 Autor Share Napisano 22 Maj 2004 postac byla modelowana w maxie, jak znajde jeszcze troche czasu to zrobie ja od poczatku zeby pokazac screeny z produkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 23 Maj 2004 Autor Share Napisano 23 Maj 2004 dobra, -w celach pogladowych zamieszczam kilka screenow ,chyba niemusze nikomu na tym forum wyjasniac jak sie to wszystko robi, jedyna roznica moze polegac na tym ze moim obiektem poczatkowym jest zazwyczaj box \"troche udoskonalilem tutorial z ksiazki 3dmax 2,5 fx (o ile dobze pamietam) tam jest pokazane jak ladnie wymodelowac reke\" odziwo mozna to odniesc do calej postaci. potem model wkladam do uv mappera rozklada siatke na plasko i mozna nalozyc wyremderowane foto\"latwo podkolorowac usta, oczy itd.\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 23 Maj 2004 Autor Share Napisano 23 Maj 2004 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 23 Maj 2004 Autor Share Napisano 23 Maj 2004 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 Bomba :> Mogłaby mieć ciut szerszą twarz, bo wydaje się nienaturalnie wąska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Armia Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 twarz akurat mi się podoba, mógłbyś natomiast zmniejszyć (zwęzić) kłosy trawy - są trochę za grube. No i walcz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 24 Maj 2004 Autor Share Napisano 24 Maj 2004 teraz pozwulcie ze wruce do pierwotnej pracy ktorej poswiecilem znacznie wiecej czasu, jest coraz gorzej wszystkie kolejne rendery daja coraz to bardziej fatalny efekt. zmienilem swiatla, poprawilem trawe, dodalem lekka mgielke, poprawilem texturki drzewek i skrzydelek. strumyk i ptaszki nijak nichce sie wkomponowac w scene, ale moze znajdzie sie miejsce dla jakiegos konia ,jednorozca albo sarenke, mysle tez o jakims zwiewnym ubranku dla rusalki lub cos w rodzaju plam na skurze ... taki jak maja tropikalne zaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 napisał frog chyba niemusze nikomu na tym forum wyjasniac jak sie to wszystko robi ctr+c, ctr+v czy eksporcik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 jesli chodzi ci o polowki to jest odbicie lustrzane, a teraz zwiewna szmatka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Mam wielką prośbę... Możesz mi objaśnić metodę rigowania, morphowania i renderowania modeli z Maxa w Poserze? :) Proszę o parę screenków na tą rewelacyjną metodę jeśli możesz :], realizuję taki projekt teraz i przydała by mi się taka wiedza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 yy nastepny walek ?? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog Napisano 28 Maj 2004 Autor Share Napisano 28 Maj 2004 Co do bitwy to mam problem podobny do kogoś na tym forum \"padł mi twardy\" jak go nie odratuje to chyba poprostu będe sie musiał poddać, a co do pytania \"Gotham\" to puściłem ci maila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Maj 2004 Share Napisano 28 Maj 2004 Szkoda... aczkolwiek czebało się uczyć na błędach innych i robić bejkapy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 28 Maj 2004 Share Napisano 28 Maj 2004 czasmi backupy nie pomagają:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 (...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 czy to poser czy nie ta praca jest po prostu sztuczna malo estetyczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 a tak w ramach ciekawostki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Wow co ty mas zjakiegos Chinsko japonskiego maxa ?? Dobre to jest hehehehe Pozatym ze wszytko wporzadku z modelingiem za duzo sie odkrywa i znika czesc tajemniczosci , a rusalki nie sa tkaie wielkie jak u ciebie ..... no i hmm ciezko mi tu powiedziec czy to wogóle ma cos z tematem zwiazanego ale nie mi to oceniach , ja powiem jedno modeling jest super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi