cieply Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 (edytowane) Hej, to moja druga praca. Stawiałem na dość jasne oświetlenie, co widać na pracach. Szkoda że nie mogło być dokładniej - ale takie uroki maszyny. 3ds max + vray Mile widziana krytyka. Pozdrawiam ; ] Edytowane 12 Wrzesień 2010 przez cieply Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Teraz lepiej... Dobra robota ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 na 4 uchwyt od szuflady lewituje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieply Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2010 mkeruj: nauka nie poszła w las :) Ex3: rzeczywiście, haha. ale zawsze mi to jakoś się podobało. eh ten cień... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 IMO strasznie czysto to wygląda więc nie mój gust. Niemniej światło i modele bardzo zacne. Daję ****:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 super wyszly te wszystkie narzutki :) naturalnie tak ;) swiatelko tez na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 meble takie brzydkie, a jak ładnie ogólnie;) miejscami jednak tło za oknami by się przydało oraz poduszka na dywanie źle wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kojott Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Mógłbyś opisać ustawienia, jakie użyłeś w VRay'u ? I który VRay ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Oj bardzo to odstaje od oryginału Ramona, bardzo. Troszkę cienie by można było na pewno pogłębić, materiały drewna i chrom kiepskie, zabrakło jakiegoś speculara na pierwszym, i zdecydowanie za duży szum na tym drugim. Zasłony ok, tylko to materiał prosto z materialsów.de, a przez to że ma takie duże mapowanie to nie pasuje do wnętrza totalnie, wygląda jak wełniana narzuta zrobiona przez babcię troszkę. Dywan jak pianka do golenia troszkę wyszedł. Najbardziej mi się podoba czwarte ujęcie, najlepiej wyszło, bo mapka zdepth zasłoniła te wszystkie niedoskonałości materiałów chociaż widać tam, że uchwyt szuflady fruwa. Troszkę jeszcze by to można podciągnąć, bo ma potencjał, i światełko też całkiem fajne. Wiem, że post troszkę niemiło zabrzmiał, ale ma to być tylko konstruktywna krytyka, proszę nie odbierać negatywnie. :) Pozdrawiam Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieply Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2010 Dzięki wielkie za wasze opinie. pressenter: jak gadamy o problemie to nie ma mowy o jakimś niemiłym brzmieniu :) Shoty Ramona dużo pomogły - zainspirowały. Zrobiłem futro, ale maszyna nie uciągnęła tego wszystkiego. Wiem że samo futro nie zrobi dobrego renderu, ale na pewno wzbogaci i doda uroku. Próbowałem zastąpić je czymś odpowiednim, nawiązać do kolorystyki masek. Zasłona pewnie do wymiany, teraz już wiem że wpada w oko (to złe) i nie pasuje tutaj, chociaż może przy innym mapowaniu nadawałoby się. Dywan jak pianka do golenia troszkę wyszedł. Haha, z tego śmiałem się z 15minut ;] Mógłbyś coś polecić? Jakieś 'dywanowanie'... Ostatnio bardzo podobają mi się jasne kolory i wydaje mi się że od tego powinienem zacząć naukę. Chyba ciężej jest operować tymi ciemniejszymi, bo przy małej zmianie natężenia/koloru/mapy scena jest w ogóle czymś innym, dlatego ostatnie ujęcie w sumie zabrało mi najwięcej czasu. Chciałem pokazać chłód zewnętrza niebieskim i ciepło wnętrza lampką z lekkim pomarańczowym wpadającym w biały. Co do kolorów to na pewno jasnym jest łatwiej pokazać czystość i ciepło, niż ciemną gamą. Ogólnie zabawa jest na maksa, strasznie mi się spodobało, można zrobić dosłownie wszystko. Załączyłem parę inspiracji, które ostatnio trzymam na zewnątrz ;] Nawiązują do w/w jasnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 A mi się nie podoba bo jest kopią, stwórz sam wnętrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 super. Jakie ustawienia ? Jakie czsy renderu ? Jesli mozna.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieply Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2010 jlidesign: na projektowanie będę miał jeszcze dużo czasu :) teraz takie rozpoznanie programu i możliwości gonzo71: wszystkie materiały na 8 subd light cache 600 i wielkosc sampla 0,02 irr map na high i hsph. 80 adaptive dmc: 1 do 12 dmc sampler: adaptive amount 0,8 i threshold 0,005 renderowalem 1200x... po 1.5h jedno procek z 2rdzeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Śliczny render. Światło i narzuty wymiatają. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 cieply >> calkiem dobre czasy. dopiero zaczynam vraya pozwole sobie skorzystac z ustawien:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEkoy Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 a weź idz z tymi renderami, demotywujesz ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 jest klimat poranny w tej sypialni na dziennych renderach, bardzo fajna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi