adek Napisano 26 Sierpień 2010 Napisano 26 Sierpień 2010 (edytowane) W serwisie Youtube pojawiła się prezentacja nowego produktu od Chaos Group - Phoenix FD (fluid dynamics). Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1358 Edytowane 26 Sierpień 2010 przez Adek
mokramyszka666 Napisano 26 Sierpień 2010 Napisano 26 Sierpień 2010 Adku, nie wszystkie fluidy to ciecze.. :P I chociaż widziałem jakieś testy 'wody' w Phoenix'ie to raczej nie jest to jego główne przeznaczenie. Akcent pana Krasteva - fenomenalne przeżycie.
adek Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Napisano 26 Sierpień 2010 Heheh... dzieki... oczywiscie. Zabrakło mi polskiego odpowiednika trochę do tego (http://en.wikipedia.org/wiki/Fluid_dynamics). Jakoś na początku bałem się napisać dynamika fluidów, ale to chyba jest poprawne.
adek Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Napisano 26 Sierpień 2010 no ale własnie to nie tylko dynamika płynów.
piotrek Napisano 26 Sierpień 2010 Napisano 26 Sierpień 2010 Ee tam, ja bym to nazwał właśnie dynamiką płynów (dla odróżnienia od dynamiki cieczy!). W fizyce płynem może być także gaz i inne rzeczy, nie tylko ciała w stanie ciekłym.
dac77 Napisano 26 Sierpień 2010 Napisano 26 Sierpień 2010 Fluidy to ciecze i płyny. Jakie ciecze nie są cieczami? (Wszystko jest cieczą prócz plazmy.)
olaf Napisano 26 Sierpień 2010 Napisano 26 Sierpień 2010 nie wiedziałem ze IVONA ma takie głosy też :)
Pawelkos Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 hehe widze ze w wiekszosci komenatrze dotyczac samego produktu ;P
mokramyszka666 Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 Trudno w sumie rozmawiać o tym produkcie :) W/g mnie wydali to jeszcze trochę za wcześnie. Poza kilkoma przyjemnymi opcjami (jak symulacja w 'realtime' bez blokowania interfejsu, ładny podgląd liczony na GPU), zbyt wielu rzeczy brakuje żeby to traktować jak konkurencję dla fuma (na razie).
Rekomendowane odpowiedzi