biglebowsky Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 (edytowane) Zakładam wątek który jest efektem zamieszania w domowym przedszkolu. Mam wątpliwości czy się zaszczepi, bowiem większość i tak publikuje we własnych teczkach, ale zobaczmy. Wrzucamy tu pracki rysowane, malowane, paćkane z natury i tylko z natury. Nie ze zdjęć, nie z głowy. Może być rysunek, może być malarstwo, może być digital. Martwe, postacie, zwierzęta, roślinki etc. Mogą być szybkie szkice, jak i wypociny pieszczone miesiącami, w/g uznania. Na pierwszy ogień Karolina z sesji 07. Marker. Fajnei pokazuje ile to jeszcze trzeba się nauczyć, nie zostawia wiele miejsca na błędy ( ale więcej niż myślałem ) Sorry za bycie leniem któremu nie chce się robić osobno zmniejszonych wersji na forum :) Edytowane 7 Wrzesień 2010 przez biglebowsky 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Temat swietny, a twoje rysuny jeszcze lepsze. Najfajniejszy jest 4, pachnie mi moim ulubionym stylem reilly'ego. Ogolnie to zazdroszcze modelki, sam nie mialem jeszcze okazji z taka pracowac. Aha Bigu, wrzucaj czesciej, stesknilem sie za twoimi pracami ^^ P.S Prosze o przypiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Skoro już ten temat powstał, to ustalmy też na początku czy postujemy tak jak w domowym, czy tak jak w speedpaintingu. Ja byłbym za dowolnym pisaniem tak, jak miało to miejsce w domowym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Przypuszczam że niewielu będzie pokazywało prace, tak że zamykanie możliwości dysputy, doradzania, debatowania o technikaliach czy podręcznikach mija się z celem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Odkopałem z imageshacka strony ze szkicownika kieszonkowego. W większości szybkie impresje bo nie było czasu i warunków do czegoś bardziej wyrafinowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 stare kurtały: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2010 @icecold, dzięki, Reilly to jednak ze dwie, trzy półeczki wyżej:) @Farvus, świetne, leciuchne. Arch to coś czego nie lubiłem gryzmolić, może czas się przemóc. @nicponim, zgrzebnie materiał oddałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Kilka szkiców, sklejone na szybko. :P Wszystko z natury. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Na pierwszy ogień Karolina z sesji 07. Czy ona wam pozowała nago w samych kabaretkach ? Kurcze, ja bym na papierze chyba same proste równoległe kreski powstawiał, podziwiam umiejętność skupienia uwagi :] Fajnie że powstała teczka z natury, będę musiał zmienić sobie podpis. Faktycznie przedszkole zaczęło powoli zmieniać się w prawdziwe przedszkole, szkoda, bo to fajny temat był. No i sorry za "nicniewrzucanie" ale ostatnio mam dziwny okres, mimo tego że próbuję malować czy rysować wychodzą mi kompletnie bezkształtne rzeczy, nie umiem narysować po prostu niczego konkretnego (bardziej niż do tej pory) i nie wiem czemu tak się dzieje. Trochę mnie to przeraża... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 @biglebowsky, marker chyba Ci sprzyja, swietnie wyszly Karoliny, chyba najlepsze dotad @Farvus, wow, rewelacja te szkice @nicponim, bardzo fajnie, tylko nie wiem czy te bialosc manekina nie tworzy zbyt mocnego ksztaltu bialego, ktory mocno konkuruje z kurtka i nieco splaszcza calosc @Solid, podoba mi sie jakas "ostrozna kreska" przy ptaszkach i profilu, fajna obserwacja w czlowieku tylem. Ogolnie przydaloby sie miejscami konkretniej przywalic cieniem, bo dzialasz ciemnym obrysem i dosyc waskim walorowo swiatlocieniem w srodku. Noga z przed chwili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Bigu miniaturkę jakąś załącz do wątku , jak ma być ślicznie to musi być miniaturka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 @biglebowsky swietne markery @nicponim fajne kurtki @leander super stopa, tylko tak na stole/biurku opierac ;)? dorzucam martwa sprzed paru dni jako ze sezon ogrodkowy sie zakonczyl u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 jakies takie : dobry watek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 (edytowane) Sobotni poranek z panem Marianem fragment A4 A4 100x70cm Edytowane 4 Wrzesień 2010 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmichalinx Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 a ja pare dni temu cos takiego zapodałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 (edytowane) "kawa i papierosy" Edytowane 5 Wrzesień 2010 przez norden 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Farvus - heh niektóre miejscówki poznaje..np stacja Gdańsk politechnika szkic ze szpitala.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 (edytowane) Norden, lekka przesada xD kiedys na zajeciach mialem ustawioną martwa z krzesla i draperii, meczylem ją jakos kolo 2 godzin i wyszlo mi gorzej niz w paincie z pamieci w 15 sekund myszką :/ ...zdjecia tej z zajec nie mam bo chyba ucierpiala (^^) ale krzeselko paintowe odkopalem ;) Edytowane 6 Wrzesień 2010 przez Areien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Tak wyglądało moje pierwsze ćwiczenie z martwej olejami. ;) Aparat trochę zdupił kolory, a w skaner się nie mieści. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Fajne to jabłuszko ci wyszło, lepiej niż rysunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Heja bigu, dobry wątek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Wątek jest tak fajnym pomysłem, że aż zmusił mnie do zeskanowania szkicownika z uropu ( a w każdym razie jego ciekawszych fragmentów). Doskonała inicjatywa. Szkice z plaży :) nadal z plazy plus szybki szkic akwarelą Lordabiernaca przy pracy :) Dodatkowo cztery z akwarelek robionych w trochę w Kazimierzu na plenerze a trochę gdzie indziej (przepraszam że takie małe rozmiarowo ale na razie nie mam jak wrzucic lepszych jakościowo): Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 @atheg swietne szkice,takie 'zywe'. akwarelki z kazimierza tez super @mant-raz wiecej szkicow :) @solid smakowite te jablko ode mnie: akwarelka sprzed paru miesiecy (pokazalam juz raz w przedszkolu) i calkiem nowa ekolina, troche nie wyszla i chyba za bardzo przyciemnilam obrabiajac skan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Dzieje się, fajosko, tak trzymać:) Szkicory z Barcelońskiej plaży, więcej na stronie. Nawet ja nie wiem co przedstawiają niektóre. Rysujcie wieloryby bo nie uciekają tak szybko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 A się bałeś, że nikt nie będzie pisał :P Tak myślałem, że domowe przedszkole, to miejsce, gdzie mało kto zagląda. Wielu tutaj nawet pisze, jakby to była nowa inicjatywa na forum xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Szkice z kieszonkowców, które dzisiaj zeskanowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 ode mnie słoniu leci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Miniaturka mnie zabiła ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Miniaturka mnie zabiła ;D No co ? Owieczka z twojego awatara śpi sobie na plecach... Przynajmniej ja to tak widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 A widzisz...czyli mam już jakiś wkład w ten wątek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 odkurzyłem coś starego... mam mało prac z natury... zawsze wolałem zmyślać... nawet jak rysowałem z natury...to zawsze ulepszałem te kompozycje... ;) za co mnie prowadząca w sumie nie biła po głowie... ale czasem kręciła głową... ale ten tutaj jest w pełni z natury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 martwe tekowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2010 prr, ano myślałem że to się nie przyjmnie, cieszy że jednak. Dobrze że jeszcze się robi coś po za kompem. Farv, śliczne te szkicorki są. Resh, Chyba za ciemno ci to wyszło, a przynajmniej za mała różnica między światłem a cieniem. No i za dużo detalu chcesz upchnąć na zbyt wczesnym etapie pracy. Z wczoraj: Wiadomo, więcej na moim blogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 10 Wrzesień 2010 Share Napisano 10 Wrzesień 2010 (edytowane) z wczoraj, szmatka na sen Edytowane 10 Wrzesień 2010 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 10 Wrzesień 2010 Share Napisano 10 Wrzesień 2010 (edytowane) Studium mojego kubka ;d Pomidor więziony słoikowym lochem. Edytowane 10 Wrzesień 2010 przez Swiezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 10 Wrzesień 2010 Share Napisano 10 Wrzesień 2010 leander świetna ta szmatka kilka moich z natury: ołówek i dp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Fajny wątek! Z chęcią oglądam wasze prace z natury, w tradycyjnych technikach, gdy normalnie wałkujemy tutaj tylko digitale:) Z pleneru: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 konrad11: ciekawy rysunek KhazadThard: proponowalbym jakis "auto tone" w ps, bo zbyt pławe zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Leander, czy wzorem klasyka testujesz działanie różnych środków odurzających:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 (edytowane) Na tamtych bylem zmeczony bo późno w nocy robione, ale teraz zjadam stara szynke, wiec za chwile bedzie niezla jazda. W toalecie jest duzo swiatla odbitego ;) EDIT: juz po akcie tworczym Edytowane 12 Wrzesień 2010 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Z kieszonkowca. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 wybiórczo z ostanich rysowan: staram sie cisnąć sporo mazaczkami, na razie bywa różnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 misiekhc subcio masz te maluny... to chyba ta sama dziewucha co u biga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 ta to z tych samych sesyjek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 13 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Bo są te same:) 2 dziewuchy. Misiek, kadruj całą postać albo rób obrys kadru, nie pozwalaj żeby ci głowa czy stopy uciekały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 (edytowane) phi kadrowac to każdy może :) edit: ale oczywiscie oprocz wielce zartobliwej riposty powinienem dodac, ze masz 100% racji i takei rysowanie troche od czapy nie wyglada za fajnie, z poucinanymi konczynami, trzeba sobie zaplanowac kadr... Edytowane 13 Wrzesień 2010 przez misiekhc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 13 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Ale portrety Karoliny to ci bosko wychodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 14 Wrzesień 2010 Share Napisano 14 Wrzesień 2010 A ta z krzeslem to jakas nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2010 yep, z zeszłego tygodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi