Swiezy Napisano 17 Maj 2011 Share Napisano 17 Maj 2011 Dawno tu nie byłem ;) BetiiX niezła krecha maciekG fajna ta architektura, taka lekka w geście, nie tracąc nadal na poczuciu ciężkości budowli. Cuś ode mnie,reszta w teczce: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariossan Napisano 28 Maj 2011 Share Napisano 28 Maj 2011 Z natury: mój jutrzejszy obiad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 (edytowane) naprawde tak dawno nikogo tu nie bylo? Mariossan 28. 05? x) to ode mnie: Edytowane 16 Czerwiec 2011 przez Areien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Trzeci w życiu rysunek z natury, 100x70, zdjęcie telefonem, więc nie wiem czy się nadaje, ale fajnie jakby ktoś coś napisał. Wiem, że małe i nieforemne dłonie oraz lewa stopa niehalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 (edytowane) @lukasz-lkz wg mnie jest dobrze, a bledy sam juz wypisales. moze wiecej cieniowania? gruszki na szybko ze szkicowniczka. oj dawno mnie tu nie bylo, trzeba nadrobic. i wymeczony bucik Edytowane 26 Czerwiec 2011 przez BetiiX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 Jak oglądam inne prace, to aż głupio mi wrzucać, ale każda rada mi się przyda. Malowane palcem po ekranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 2 Wrzesień 2011 Share Napisano 2 Wrzesień 2011 szybka papryczka ze szkicownika co by ten topik odswiezyc troche bo strasznie pusto sie zrobilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nao Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 to i ja cos wrzuce na ząb - tusz , biala farba ołówek mix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 8 Wrzesień 2011 Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Martwa ode mnie. Pozdrawiam Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 13 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Testy na iPadzie ( jestem hipsterem, a co!) app: Procreate, chyba w tym mi się najwygodniej działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Prawie zapomniałem, że jest taki wątek :/ Nevermind, warto podbić (i nabić sobie posta, hyhy) Przy okazji zapytam - biglebowsky, ty malujesz w większości z zablokowanym capacity ? Próbowałem różnie, ale do blokowania prostych kształtów to chyba najlepiej tak zacząć, em aj rajt ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 13 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Masz na myśli Opacity :)? W zasadzie o tym już nie myślę ale generalnie unikam w pierwszym etapie. W szopie mam pędzel z kontrastowym skokiem czułości, więc wystarczy że używam trochę mocniejszego nacisku i mam jednorodną plamę, macham leciuchno to mam przeźroczystość. Słuchawki spoko ci wyszły, jabłko też, chociaż tam kubek trochę średni, plamy ok, ale kształty dośc przypadkowe. Z syropkiem słabo, ścianę potraktowałeś jak komputer, paskami od dołu do góry, to się zwykle nie sprawdza, cienie miękkim pędzlem też bardziej przeszkadzają niż pomagają, niedopatrzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 13 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Kolejny z Ipada ( z malym szopowym twikiem ) Wcale niespecjalnie wygodnie się na tym maluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 14 Wrzesień 2011 Share Napisano 14 Wrzesień 2011 ale za to można malować z miejsca, w którym nawet na lapku byłoby to trudne - przynajmniej tak mi się na logikę wydaje. Ja tam szukałem podobnego rozwiązania, np. colors! na konsolce jakiejś małej do takich thumbsów gdzieś w drodze, poczekalni itd... ipad chyba za duży jednak. Ale zdaje się że na iphonie też jest colors!... na razie kolejne jabłko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Ipad mi się wielkościowo nawet za mały wydaje. Przy większym formacie kłopot ze słabą czułością nie był by tak dotkliwy. Jabłuszko fajne, chyba najlepsze z twoich dotychczasowych. skarpetki: W następnym odcinku brudne majty i rozbebłana na szybie mucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 14 Wrzesień 2011 Share Napisano 14 Wrzesień 2011 (edytowane) strach się bać, ale ta teczka niejedno już widziała :D chciałem malować dalej, ale żona zabrała colę i ją wypiła :) i grucha Edytowane 14 Wrzesień 2011 przez SBT77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 15 Wrzesień 2011 Share Napisano 15 Wrzesień 2011 hmmm... doubleposting. Ale nowe obrazki, to chyba jeszcze nie jest trollowanie, hę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RasTak Napisano 15 Wrzesień 2011 Share Napisano 15 Wrzesień 2011 kubeczek ode mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 16 Wrzesień 2011 Share Napisano 16 Wrzesień 2011 witamy RasTak, ciśnij dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebel Napisano 16 Wrzesień 2011 Share Napisano 16 Wrzesień 2011 SBT77 - jeżeli chodzi o mazanie na mniejszym produkcie appla to mam ipoda i mogę powiedzieć, że strasznie wkurza malutki rozmiar wyświetlacza i to, że maluje się po nim "wielkim" paluchem, a brak poziomów nacisku nie sprzyja mieszaniu kolorów :\. Ponoć Nintendo DS jakimś cudem wykrywa poziomy nacisku, no i rysuje się rysikiem a nie palcem :}. Ode mnie klucze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebel Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 około godziny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 no sebel, świetne. u mnie bida niestety, ale keep going. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebel Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Dzięki SBT77 :). Cisnę dalej. Tak na dobranoc ok. 1h 15m : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebel Napisano 21 Wrzesień 2011 Share Napisano 21 Wrzesień 2011 pokoik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 21 Wrzesień 2011 Share Napisano 21 Wrzesień 2011 sebel coraz bardziej realistycznie ta martwa Ci wychodzi, naprawde niezle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 21 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Tym razem szczyt polskiej myśli architektonicznej i art rage intuicyjnośc obsługi - FAIL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 21 Wrzesień 2011 Share Napisano 21 Wrzesień 2011 szczyt myśli archi, ale zgaduję że za drzewem ? Fajne wieczorne kolorki wyszły. Ja ostatnich przynajmniej 10 nie wrzuciłem, ale postanowiłem znowu zacząć śmiecić na forum, tylko nie w teczce a tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 21 Wrzesień 2011 Share Napisano 21 Wrzesień 2011 No i fajnie, że ktoś tutaj dość regularnie śmieci. Z każdym dniem coraz bardziej motywuje mnie to do wrzucania swoich prac. Chociaż ja bardziej z fot maluję. Jako kompletny noob jeżeli chodzi o DP to mam pytanie odnośnie kolorowania. Całe życie rysowałem ołówkiem albo cienkopisem. Na malarstwie na WAPG generalnie dawałem ciała, zero umiejętności mieszania barw. Aktualnie robię tak, że wszystko b&w, potem nad tym daję warstwę z trybem overlay i dodaję kolorki. Mogę tak spokojnie pracować i uczyć się dalej czy lepiej się tego wystrzegać i na siłę uczyć się od razu kolorami ? Jakieś za i przeciw od wyjadaczy ? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 21 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Gnacik, Nie ma czegoś takiego jak zła metoda, w każdym razie do póki efekty są fajne :) Warto tylko znać wady i zalety. Takie kolorowane prace często wyglądają słabo, mają mechanicznie dobrane kolory w cieniach i półcieniach, brakuje w nich odbić kolorów, są płaskie, bure, kontrastowe. Często łatwo je rozpoznać. Oczywiście nie wszystkie, nie zawsze i są świetni twórcy którzy tak właśnie pracują i mają niesamowite rezultaty. A więc kombinuj. Niemniej imo nie odpuszczaj sobie totalnie robienia od razu w kolorze, nie zaszkodzi, wile można się nauczyć. SBT77, tja, dobrze zgadujesz :) Mimo że jak się nie ma przed oczami tego co to przestawia to nic nie widać to mam wrażenie że to najtrafniejsza z tych ipadowych męczarni. Śmieć, z kolorkami idzie ci coraz to fajniej i ciekawiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 22 Wrzesień 2011 Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Czemu skasowałeś? całkiem z sensem to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 23 Wrzesień 2011 Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Nie byłem pewny czy mam rację, a nie chcę komuś szkodzić. Moje osobiste zdanie jest takie, że kolor to zjawisko wielowymiarowe, a walor - jednowymiarowe i dlatego jakoś mi to ze sobą nie gra. Umiem sobie z grubsza wyobrazić jak z procesu zmieszania barw o różnych odcieniach powstaje jedna, o konretnym walorze, natomiast procesu jak miałoby się dziać odwrotnie nie łapię. Jeden odcień to iluzja, z reguły barwa składa się ze zmieszanego światła. Walor jest wynikowy, jest skutkiem tego mieszania - nie wiem jak można wobec tego z samego waloru wyprowadzić barwę tak żeby było trafnie. Ale powtarzam - to moje zdanie i może być kompletnie niesłuszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattMar Napisano 24 Wrzesień 2011 Share Napisano 24 Wrzesień 2011 też sobie coś maznąłem. Już pić się chciało i nie dokończyłem :P jakieś 30 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 24 Wrzesień 2011 Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Zaczynam czuć, że nic to nie daje, nie wiem czy zmienić metodę czy ciśnąć w ten sposób do skutku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 chyba jestes zdziebko niecierpliwy, raczej po kilku martwych nie ma co sie spodziewac wynikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 nie no, ja wiem o tym, ale to jest może 6 czy 7 obrazek od ostatniej którą wkleiłem i dopiero ten coś przedstawia. Przez ostatnie 2 dni nie byłem w stanie namalować nic co by cokolwiek przypominało, mimo usilnych prób. Dziwne uczucie, nigdy czegoś takiego nie miałem wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 bo nigdy wczesniej tak dużo nie malowałeś :D przygotuj sie bedzie tego więcej ale bedzie też sporo satysfakcji z tego że coraz lepiej idzie. martwa dużo fajniejsza :) "Sukces polega na tym, by iść od porażki do porażki nie tracąc entuzjazmu. " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Najzupełniej uczciwie uważam, że powinieneś to rzucić, albo zmienić metodę. To ograniczanie się do prostych plam raczej nie zaprowadzi do tak dobrych efektów jak zwykła uczciwa martwa, w której wszystko widać. Weź miękki pędzel, mieszaj z twardym, smudge toola, i mixing brush toola, pociśnij burnem, dodgem, lassami, gradientem... To są narzędzia do tego, by ich używać. Co więcej będziesz się uczył nie tylko malowania, ale i ogarniał niuanse medium. Takie moje zdanie. Strata czasu. Edit: Oczywiście nie: Zupełna strata czasu, ale przynajmniej nieefektywne wykorzystywanie go. Przy twojej pracowitości, szkoda się ograniczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2011 (edytowane) SBT, daje, moim zdaniem zrobiłeś ogromny krok do przodu. A teraz to istotnie możesz pójść dalej i nie kończyć tylko na ogólnych planach. porobić co nieco bardziej finalnych prac. To nie jest strata czasu! Zastanów się jak byś te same prace rozwiązywal rok, pół-półroku temu. "Weź miękki pędzel, mieszaj z twardym, Dokładnie, ino trza uważać żeby się nie zapędzić w pole. Miękki pędzel lepiej traktować bardziej jako gradient tool. W dużych rozmiarach moze fajnie załatwić wiele przejść. smudge toola, Dont! Znaczy to dość szczególne narzędzie i w praktyce to jedyne sensowne zastosowanie jakie znalazłem przez te kilka latek pracy to wykańczanie (w zasadzie to rozpoczęcie i wykańczanie) futra, dymków czy chmurek. Po wprowadzeniu mixing brushes można całkowicie zapomnieć o smudge toolu. i mixing brush toola, Tym jeszcze można się trochę pobawić, Chociaż wtedy szybko się okazuje że przydaje się głównie do efektów specjalnych (pseudomalarskie fakturki, futerka, włosy, dymki, chmurki) a 90-95% pracy obywa się spokojnie bez. pociśnij burnem, dodgem, Dont! Znaczy też od biedy jako efekty specjalne czy jakaś finalna korekcja. Lekki tjuning. Powiedzmy jakieś 1% pracy, to i owszem. Ale wtedy już lepiej malować sobie na nowej warstwie z overlayem, kontrola o wiele większa, efekt niemal identyczny a masz burna i doga w jednym. Jako żyję nie widziałem dobrej pracy z dużym użyciem burna i dodga. lassami, gradientem... " A to jak najbardziej, świetne narzędzia. Edytowane 29 Wrzesień 2011 przez biglebowsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Jako żyję nie widziałem dobrej pracy z dużym użyciem burna i dodga. A to prawda, to prawda.Co za dużo to nie zdrowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Karol, nie obrazisz się jak użyję tego twojego posta jako antyprzyklad dla Gnacika? http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=77407&page=2&p=1055375&viewfull=1#post1055375 To jest własnie przykład tego jak nie kolorować rysunku. Robienie tego w taki sposób powoduje że jest ubogi w tony. W szczególności objawia się tu najstarszy błąd cgmalowania -> rozbielony i zaczerniony kolor podstawowy. Brak tonów pośrednich i wrażenie podobne do rysunków rozmazywanych palcem. Kolorowanie szkiców walorowych nie jest sposobem na zakamuflowanie niewiedzy o kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 :) Spoko Właśnie dla tego nie koloruję BW poza zwykłymi ćwiczeniami. Nie wiem jak to zrobić, żeby kolory były tak fajne jak w malowanych od podstaw. Jak masz jakieś hinty to podziel się, czy tu, czy w teczce. mnie to żadna różnica. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 maluj SBT, nie marudz..jest dobrze ten np. http://i53.tinypic.com/9anxw2.jpg ma fajny balans kolorow juz...inne troche leca ci w 'nudnawe' brazy czy zolcie..zbyt jednolite to moze jest..sprobuj poszukac innych kolorow w tych przedmiotach ktore malujesz:) ode mnie dwa martwe szkice narazie, mam nadzieje teraz tez regularnie wrzucac... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 mi sporo ten tutorial dał odnośnie koloru i jak z nim działać w shopie :) http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=148355 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 inne troche leca ci w 'nudnawe' brazy czy zolcie..zbyt jednolite to moze jest..sprobuj poszukac innych kolorow w tych przedmiotach ktore malujesz:) Maluje z reguły wieczorem, przy żółtym świetle - ale masz rację, z czytaniem koloru to ja mam nieliche problemy. Pracuję nad tym ;) Akwarelki tłuste bardzo, niby lekko zaznaczone, a czyta się je bez problemu... w międzyczasie - jabłko dla przetestowania instrumentarium... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 cytrynka - fail i jedziemy dalej, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 29 Wrzesień 2011 Share Napisano 29 Wrzesień 2011 dzieki... szkoda troche ze lyzke w ten sam sposob potraktowales jak cytryne...ale cytryna fajnie wyglada przez te 'ciapy' i kolejna ode mnie pozdroszejset [sorry za jakosc skanu..ale nie potrafie ogarnac tego procesu..stad przepalenia etc..] Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 29 Wrzesień 2011 Share Napisano 29 Wrzesień 2011 wg mnie nie taka zła ta jakość skanu. a ode mnie dziś problemy z problemami w misie z owocami :P wrzucam kronikarsko, żeby za rok, dwa się pośmiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 1 Październik 2011 Share Napisano 1 Październik 2011 SBT, maciekG fajne rzeczy wrzucacie. oj dawno tu niezagladalam to tez cos dorzuce, powiedzmy ze tez 'kronikarsko' :) po raz pierwszy tabletowa martwa wiec prosze nie bic, heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi