Kimmi Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Witam, po dość długiej przerwie. Co tu dużo mówić, model powstał jakieś pół roku temu a dopiero niedawno znalazłem trochę czasu, żeby go wyrenderować. Soft to tak jak zawsze 3ds max 9 + vray. Zapraszam do komentowania. Renault Megane Trophy by Kamil Szulik, on Flickr
naeq Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Mi się bardzo podoba ;) jedynie bardziej dopasowałbym render do otoczenia, ale i tak jest fajnie
SereCk Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Poszperaj troche w sieci za innymi hdrami, bo szkoda modelu auta, ktory wydaje siei byc OK:) Perpsektywa ciut siadla, ale i tak jest to chyba jedno z lepiej wmontowanych aut w ta scene jakie widzialem
pecet Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Szkoda niezłego modelu. To backplate jest tak oklepane, że żadne auto nie robi dobrego wrażenia, tym bardziej że droga przez wieś nie bardzo pasuje do wyścigowego auta.
Kimmi Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 No niestety nie umię znaleźć lepszej mapy HDRI. To był jedyny darmowy i dał w miarę ciekawy efekt. Jeśli ktoś mógł by mi podrzucić jakąś hdrkę albo backplate.
dac77 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Przydałby się jakiś tor. Bardzo ładny model, chociaż samochód średnio estetyczny.
Stachu Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 jak jak poprzednicy mowią, model megawypas ale tło słabe
J|L Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 bardzo fajny model jak dla mnei wrecz perfekcyjny :] redner tez niczego sobie ale tlo nie pasuje zdeczka do konta padania swiatla od hrdki do obiektu przynajmniej takie mam wrazenie przedmowca nie podboa sie to ze uzywles hdrki ktorej uzylo juz tysiace :] do renderow z autami i nie tylko.... jesli bys zasymulowal render w ruchu np podczas jakiegos driftu na zakrecie z rozmazanym tlem masa dymu i smieci wylatujacych z pod kol reder byl by mega wypas.... czekam na taki obrazek pozdro LukeZ
cieply Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 To już jest o niebo lepsze ;] Dziwie się czemu tego nie pokazałeś ;( Gratuluje materiałów, twardo stoi oponami na drodze!
eco Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Dużo dobre Kimmi :) - ale proszę zmajstruj mu godne tło - nie zostawiaj go na tej fotce- już nawet kawałek toru z bandą bardziej by się nadawał ale ciekawiej by było jakby autko pokazane było w ruchu- może przejeżdżanie zakrętu kiedy auto przemyka się po tarce.
Camel Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 może zrób własny environment, podniesiesz skilla przy okazji :)
Kimmi Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Napisano 7 Wrzesień 2010 Postaram się wydłubać jakieś ciekawsze ujęcie. Przy wcześniejszych próbach sceny zrobiłem coś takiego: Renault Megane Trophy by Kamil Szulik, on Flickr Renault Megane Trophy by Kamil Szulik, on Flickr ...ale jakoś lakier nie wyszedł najlepszy (za mało refleksów z HDRI) Dodam jeszcze, że już mi powoli brakuje RAM'u i nie mogę stworzyć za bardzo rozbudowanej sceny.
Camel Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 miękkie cienie, oraz jaśniejsze poproszę, to będzie ładnie, oświetlaj z hdri, dostosuj swiatlo sloneczne do jego polozenia w hdrce ;)
pecet Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Jak dla mnie te dwa rendery dużo ciekawsze, popraw to co kolega wyżej napisał + tarcze hamulcowe i wydech, wyrenderuj w większej rozdzielczości i będzie dobrze :)
WIERZBA Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Model super , tekstury, lakier , cienie w ostatnich 2 renderach - do poprawki . Za słabe refleksy na lakierze . Ujęcia kamer ciekawe . Pozdro
Kimmi Napisano 9 Wrzesień 2010 Autor Napisano 9 Wrzesień 2010 Chyba za szybko nie wrócę do pracy nad tym modelem, bo prawdopodobnie wczoraj padł mi RAM, a potrzebuję DDR2 ECC Fully Buffered i ciężko to dostać. Jak przywrócę sprawność komputerowi to wezmę się za dalszą pracę.
^aC Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Chyba za szybko nie wrócę do pracy nad tym modelem, bo prawdopodobnie wczoraj padł mi RAM, a potrzebuję DDR2 ECC Fully Buffered i ciężko to dostać. Jak przywrócę sprawność komputerowi to wezmę się za dalszą pracę. W takim razie powodzenia, i zagrzewam do pracy bo naprawdę jest ekstra ;)
Rekomendowane odpowiedzi