Tamyl91 Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 (edytowane) Witam, moim kolejnym, trzecim samochodem będzie Audi A5 2008. Tym razem mam zamiar być cierpliwy i wykonać go porządnie. Oczywiście takie detale jak felga, lusterko czy coś takiego będę robił w dużej mierze na oko, bo refek dobrych nie ma. No więc zaczynam nietypowo, bo właśnie od felgi :) Edytowane 20 Listopad 2010 przez Tamyl91 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_stian Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 To kółko z logiem audi wygląda krzywo ale może to przez perspektywe. A tak to OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Bardzo fajnie idzie, tak trzymaj :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Pokaż może zrzut z viewportu z jakimś połyskliwym materiałem, bo te zejścia ostrych krawędzi dziwnie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowo Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 No zapowiada się ciekawie, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Felga ładna, może jakieś drobnoustroje na niej popraw:) no działaj czekam na upy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 heh, riposta audi na merca cls....udana mysle:) felga swietnie zrobiona, choc wydaje mi sie ze orginal jest bardziej wyrazisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Tamyl - wcześniejsze modele wychodziły Ci bardzo średnio ale masz duże pojęcie o materiałach i ich doborze. Chyba właśnie mało się przykładałeś do kształtu poprzednich obiektów, ale teraz ten felunek to prawdziwe coś :) Kibicuję, bo zaczyna się robić bardzo ciekawie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach13 Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Sory że się czepiam, ale ta krawędź powinna być szersza przynajmniej tak wynika z blueprint-a twego, wyglądało by to wtedy jak by było splecione, a tak jest jak jest. Wiem to tylko szczegół ale takie lubimy najbardziej. Dajesz dalej idzie nieźle, uwielbiam kształty :), nienawidzę tekstur :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 stach13 to tu widzisz teksturę? :D Wygląda raczej na obniżony gloss jak proceduralkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2010 (edytowane) stach13, robiłem w sumie na podstawie tego zdjęcia, tutaj ta krawędź nie jest taka jak na blueprincie, choć faktycznie grubsza niż na moim modelu. Moja wersja jest trochę uproszczona, ze względu na to, że umiejętności nie pozwoliły na dokładne odwzorowanie ;) (może, gdybym posiedział cały dzień nad felgą, wszystko byłoby idealne, ale na takich detalach mi narazie nie zależy) Edytowane 27 Wrzesień 2010 przez Tamyl91 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 nooo. właśnie tak sobie wczoraj chwilę o Tobie myślałem, kiedy coś zrobisz :) i proszę. będę śledził. jak dla mnie bomba. dajesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach13 Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 No chyba że tak się sprawy mają to OK, myślałem że chcesz tak mega dokładnie powygniatać. W takim razie trzymam kciuki, ale tylko 2 te od nóg puszczam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Staraj sie wzorować na fotkach z rzeczywistosci a nie na renderach. Bo innaczej wzorujesz sie na kims kto coś przeoczył i samemu coś przeaczasz itd... jak kopiowanie kasety video, kolejne kopie coraz gorsze. Ładna felga:) mozna by dopracować, ale nie wiem jaki efekt chcesz osiagnać. Mysle ze stać Cie na wiecej niz od siebie wymagasz przyłóż sie:P i Powodzenia!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 17 Październik 2010 Autor Share Napisano 17 Październik 2010 Zmiana mieszkania i studia skutecznie opóźniły moją pracę, ale teraz będzie coraz lepiej (mam nadzieję). Dłubanie przy bryle (jest kilka niezgodności, ale niebawem będą naprawione po dodaniu chamferów i cięć): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Znowu kolejna osoba usuwa szyby czy wtłacza światła lub wlot. Dobra, możesz sobie teraz uprościć tym robotę, bo nie musisz zwracać uwagi na zgodność edgleloopów, ale potem będziesz musiał ręcznie dorabiać klosze czy jakieś ramki lub uszczelki, co jest nudne, niedokładne i schodzi z tym kilka razy dłużej niż poprostu wycięcie ich z bazy i dalsza obróbka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Ale przyznasz, że dobrze mu idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Brazniew: nie wiem po co narzucasz wszystkim swój styl modelowania, to że Ty tak robisz nie znaczy że wszyscy muszą tak robić. Jest dużo osób którzy wycinają te szyby lampy itp i jakoś dają sobie radę i mają wszystko równo. To że jest z tym więcej roboty to już sprawa modelera. Nie ważne jak robione, byle tylko efekt byłby dobry. ;) Co do modelu to jak na razie dobrze idzie, jedziesz dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Leć z tym projektem bo robię prawie to samo auto ;p ale mam problem z lusterkiem no i myślałem ,że razem powalczymy z nim :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 Nie mam doświadczenia w takim modelowaniu ale co za problem miec jedno i drugie? Tzn nie wywalać poligonów tylko odłączyć. Albo wykonać kilka operacji na dwóch kopiach bazy. Np z refletorami i bez. Poza tym przeciez zawsze powinien być zapisany poprzedni etap zapisany poprzedni etap gdzie można baze jeszcze raz wysmoothować i wyciąć to co potrzeba szybe czy klosz Ładnie idzie. Wg mnie felga ma troche za ostre krawędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 Dzisiejsze dłubanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 27 Październik 2010 Autor Share Napisano 27 Październik 2010 Idzie mi praca jak krew z nosa, dodatkowo myszka zaczyna szwankować, nie da się komfortowao modelować. Trzeba kupić nową... (Opony zrobię chyba od nowa, bo na te zeszło mi z 5 min i bieżnik wyszedł bardzo biednie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 ładnie idzie tylko coś ta ramka na szybie (o dół mi chodzi) dziwnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Joł ładnie idzie, opony troche za kwadratowe chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 28 Październik 2010 Autor Share Napisano 28 Październik 2010 Thunder, rzeczywiście, będzie poprawiona bbandi, dziś zrobię na nowo całe oponki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Nie no z tym wgięciem na klapie bagażnika to przegiołeś. To jest lekki łuk a nie pół kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 28 Październik 2010 Autor Share Napisano 28 Październik 2010 latos, zaznacz lub sprecyzuj, o które miejsce Ci chodzi, bo nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Ja też nie wiem o co mu chodzi. Na moich refkach łuk bagażnika wygląda tak jak u Tamyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Uploaded with ImageShack.us U ciebie ten łuk jest za głęboki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 28 Październik 2010 Autor Share Napisano 28 Październik 2010 Hmm, porównuję z inną refką i wygląda to już inaczej: Może wysunę z pół centymetra, żeby "uśrednić" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Wysuń i będzie OK. Jak na razie model fajny:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 ta klapa z tylu ma byc plaska. Jak sobie wyobrazasz tam tablice rejestracyjna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 mmmmmmmmmmmmmmmniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 7 Listopad 2010 Autor Share Napisano 7 Listopad 2010 Powoli do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Gubisz nieco linię wozu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 12 Listopad 2010 Autor Share Napisano 12 Listopad 2010 Przód chyba skończony: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 To co mi się rzuca w oczy, bez wnikliwego wpatrywania się w zdjęcia to górne narożniki grilla, powinny być łagodniej zaokrąglone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 12 Listopad 2010 Autor Share Napisano 12 Listopad 2010 Dzięki, jak sie wyśpię to poprawię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 20 Listopad 2010 Autor Share Napisano 20 Listopad 2010 Test dla zabawy z najbardziej oklepanym HDRI pod słońcem :) Teraz tylko wykonać jakiś konkretniejszy render i poleci do finished. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Oby tylko nie pojawiło się to tło w finale ;) No i pasuje jeszcze trochędetalu dodać takiego jak np. te dyndzle na masce od spyskiwaczy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 20 Listopad 2010 Autor Share Napisano 20 Listopad 2010 To auto nie ma widocznych "dzyndzli" na masce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Ale kierunkowskaz z boku można dodać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 20 Listopad 2010 Autor Share Napisano 20 Listopad 2010 No własnie, gdzie w A5 sa kierunki boczne? Bo na zdjęciach ich nie widzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 A przepraszam, popatrzyłem na S5 :) Zanim jednak wrzucisz to do finala popraw tylni słupek (na ostatnim renderze widać jak faluje) oraz to małe przetłoczenie z boku przedniego zderzaka, powinno być troszkę głębiej i bez ostrego przetłoczenia: http://www.netcarshow.com/audi/2008-a5/1600x1200/wallpaper_04.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi