Napisano 24 Maj 200420 l Hey! To ja znowu. Druga prace bym chcial pokazac - tym razem w 3D. To bylo zrobione na \"Alienware Challenge\" na CgTalk.com. Max 6, Scanline render. Wszystkie materialy zrobione w max (procedural) - nawet niebo. -Bartek
Napisano 24 Maj 200420 l fajne - takie lekko malarskie - mi sie bardzo podoba jak w 3d robi sie takie \'plastyczne\' rzeczy - aczkolwiek mozna by z tego cos jeszcze wycisnac :D nie wiem co to jest to na tej wiezy - wyglada jak pierze jakiegos duzego ptaka :) no i ogole moglbys zostawic troche wiecej \'powietrza\' od gory - bo teraz to jakies takie \'przydeptane\' ale ogolnie - i like it
Napisano 24 Maj 200420 l Bardzo ładna pracka. Chciałbym wiedzieć jak zrobić takie niebo za pomocą proceduralnych szkoda że pewnie nie powiesz :))
Napisano 24 Maj 200420 l Ciekawe, tylko ta góra po prawej stronie ma dziwną fakturę. Jakoś nie pasuje mi do całości. Ale ogólne wrażenie bardzo pozytywne. pozdr kozioo
Napisano 24 Maj 200420 l podoba mi sie bardzo, a szczegolnie niebo, jedyny mankament to mapa skal (jak dla mnie); P.S. mozesz powiedziec co to jest na gorze wiezy (tej najblizszej)
Napisano 24 Maj 200420 l a ja mam pytanie? ile w tym Photo shop`a? a może zero? jesli tak to zgrabnie połączone..:)
Napisano 24 Maj 200420 l Autor Hey everyone! Niebo bylo zrobione z trzech kul (sphere) -kazda byla troche mniejsza niz poprzednia. Pierwsza kula to simple noise map miala(normal). Druga miala troche wiecej : noise(fractal), self-illum, opacity(zeby mozna bylo widziec ta pierwsza kule), bump i specular. A trzecia kula to byla na detale i tez miala opacity map. A to na tym budynku to ma byc dym, jak by sie rozwalal budynek (leci na dol) Chcialem zeby troche wygladalo jak WTC w Nowym Jorku w czasie Sept 11, 2001.
Napisano 24 Maj 200420 l Autor sith_LORD : Photoshop uzylem na post. (Brightness/Contrast, Levels, etc) Recznie pobawilem sie w niekturych miescach zeby dodac troche wiecej atmosfery. -Bartek
Napisano 24 Maj 200420 l tak teżmyślałem.. trochę ciężko czasem maxa zrównaćkolorystycznie.. ale tobie wyszło ładnie..
Napisano 24 Maj 200420 l no nie zakumałem na sam pierw ze sie ten bydynek wali.. pracka fajna nawet bardzo ale ten teren mi tak psuje wrazenie!
Napisano 24 Maj 200420 l bardzo fajna pracka, ale przy tej rozdzialce ciezko zauwazyc ze ta wieza sie wali, mozesz to wrzucic w jakiejs wiekszej rozdzialce ????
Napisano 25 Maj 200420 l po blizszym przygladnieciu sie tej pracy, przeszlo mi przez mysl ze to moze na wzor WTC :)
Napisano 25 Maj 200420 l napisał BartekNowakowski Hey everyone! Niebo bylo zrobione z trzech kul (sphere) -kazda byla troche mniejsza niz poprzednia. Pierwsza kula to simple noise map miala(normal). Druga miala troche wiecej : noise(fractal), self-illum, opacity(zeby mozna bylo widziec ta pierwsza kule), bump i specular. A trzecia kula to byla na detale i tez miala opacity map. Dzięki Bartek za ten mini tutorial :)))