Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam. oto moja pierwsza praca w 3dsmax. prosze o ocene zawodowcow:) zdaje sobie sprawe ze poziom nie jest za wysoki ale dopiero zaczynam przygode z 3d:)

ffffx.jpg

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Szacunek że podjąłeś walkę :)

poza tym ciężko znaleźć w tej pracy jakieś pozytywy

Napisano

mysle ze więcej o tej pracy powie nam IP :)

poza tym ciężko znaleźć w tej pracy jakieś pozytywy

mojej mamie spodobałby się dywan.

Napisano

mojej mamie spodobałby się dywan.

you made my day.

panek1989: kulturalnie: witaj w naszym gronie, ile czasu juz siedzisz w maxie? :)

Napisano

Hej, witam na forum.

Pierwsze prace warto trzymać razem w jednym wątku, więc sugeruję abyś tutaj pokazywał swoje postępy. Wątek przeniosłem też do działu Work In Progress, sam chyba przyznasz że praca średnio wygląda na "skończoną".

Prosiłbym też o zapoznanie się z zadami działów w jakich postujesz. Mamy tutaj zasady tytułowania wątków:

http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34619

Pozdrawiam

Napisano

najtrudniejsze są początki, później już poziom prac idzie wykładniczo w górę :)

Napisano

hej

pierwsze co to widac ze nie ma gi wlaczonego, reszta pozniej:]

Napisano

najgorzej z proporcjami, bo blat szklany to chyba z tonę waży. polecam znaleźć sobie jakąś referencję, cokolwiek co pomoże ci załapać wymiary pomieszczeń.

ogólnie powodzenia, bo długa droga jeszcze przed tobą :)

takie jeszcze pytanie: widząc małą rameczkę dookoła Twojego renderu... czy ty zrobiłeś print screen'a??

Napisano

Pierwsze koty za ploty, gratulacje. Pozniej, jest juz tylko gorzej ;) Zycze Ci duzo wytrwalosci. Pozdrawiam

Napisano

Aż mi się łezka zakręciła w oku. Kiedyś takie robiłem w Povray/Moray.

Radzę na początek skoncentrować się na nauce modelowania, potem nauka oświetlania, a następnie nauka teksturowania i tworzenia materiałów.

Napisano

Jeśli masz trochę samozaparcia i przejdziesz przez pierwsze miesiące nauki będzie dobrze. Ja sam zaczynałem jakoś w lutym i zobacz ile przez 8 miesięcy się nauczyłem (tylko z książki, z różnych forów i z tutoriali). Jakbyś miał jakiegoś "mentora" który siedzi w tym już czas jakiś i który by ci pomagał poszło by ci pewnie z 4 razy szybciej niż mi. Życzę powodzenia.

Napisano
  • Autor

nie dziekuje:) ciagnie mnie to wiec mysle ze bede brnal a moze z czasem cos mi zacznie wychodzic:)

Napisano

Przyłączam się do ola-fa - dywan fajny. No i ściany, bo lubię zielony:D

Napisano

Ogolnie slabo, ale kazdy tak zaczynal. Pracuj dalej ,i pamietaj by trzymac proporcje modeli.

Napisano

Ej, co jest? Max3d.pl poszedl na jakas terapie grupowa? wszyscy tacy wspierajacy i mili? gdzie sie podzialo "z takimi pracami do galerii finished?!" itp? :D

A, praca juz wyladowala w WIPie, to przepraszam.

Napisano

Świetna żaba w lustrze. :)

Ej?! Co tam robi żaba?! 0_o

Yyy, czy się mylę i to nie żaba?

na początek nauca modelowania, potem nauka oświetlania, a następnie nauka teksturowania i tworzenia materiałów.

Oj tak. Rób po kolei a zaoszczędzisz czas.

takie jeszcze pytanie: widząc małą rameczkę dookoła Twojego renderu... czy ty zrobiłeś print screen'a??

Też masz takie wrażenie?

May the Force...