Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Wszyscy się powoli rozkręcają to ja też, a co! Narazie tylko baza pod model, walcze z uzyskaniem powierzchni w miare oddanych tym z rzeczywistości :) Trudna sprawa, choć na pierwszy rzut oka na taką nie wygląda.

001opm.th.jpg

001msk.th.jpg

002awm.th.jpg

002msc.th.jpg

Kilka miejsc sobie jeszcze przemyśle na spokojnie, szczególnie przy dachu.

Edytowane przez Berger

• Odpowiedzi 95
  • Wyświetleń 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

będzie o co walczyć :D

prosto i równomiernie :)

EDIT: jeżeli możesz to skaluj obrazki tak do szer max 1200, i wrzucaj po całości

Edytowane przez cortes

Napisano
  • Autor

Ok, myśle, że jak poprawie kilka rzeczy po ms to już w takiej siatce można modelować detal :)

003bj.jpg

004imu.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki, z buta podzieliłem model na części, narazie nie wyglądają one efektownie bez grubości, ale to już potem będzie robione. Dzięki temu moge sobie teraz kilka niezależnych edgeloopów pododawać :)

005jhh.jpg

006lwy.jpg

Napisano

Brazniew - bardzo sprawnie Ci to idzie i rzeczywiście ładnie rozpiąłeś siatę.

To zagęszczenie to jakiś subdivide czy robisz nowe loopy?

Napisano
  • Autor

Podstavsky: zwykle nowe loopy, chyba że jakaś część wybitnie potrzebuje gęściejszą siatkę niż reszta.

Napisano

Brazniew - jak Ty to tak szybko wyprowadzasz? :) Naprawdę pieruńsko szybko i dokładnie lecisz! Brawa!

Napisano

No ładnie, ładnie. Faktycznie ma niezłe tempo i jakość :)

Napisano

masz szybki workflow :D musze poćwiczyć bo mi tak szybko jeszcze nie idzie

Napisano

no młody, normalnie samochodowo-modelarskie odkrycie roku :)

pięknie Ci to idzie, masz świetne tępo tylko pozazdrościć i czekać na więcej :)

salut.

Napisano

poka siaty z wycinkami , bo inaczej sie nie liczy - przeciez wiesz ;D

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim, ale uwierzcie, że model tak strasznie dobry nie jest ;) Tutaj ostatni na dzisiaj up + siatki, jutro pierwsze co to poprawie przetłoczenie na masce i boczny kierunkowskaz.

008zse.jpg

011lh.jpg

Taki dzyndzel na uszczelke:

009ol.jpg

010asn.jpg

Napisano

:) dodawaj od razu siatki bo tak to słabo :P bez siatek sie nie obedzie :P

Napisano

Pięknie ci to idzie (za szybko hehe ;) ) Ja nie zdąrze zacząć, a ty skończysz :D

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim

Dzisiaj miałem nieco mniej czasu, więc i nieco mniejszy progress :) Trochę tyłu i jakaś baza pod światło w którą można potem nieco detalu powsadzać. Światła będą już raczej bardziej "dzisiejsze", ogólnie model ma wyglądać tak jak odrestaurowany stary dobry wózek :)

013xv.jpg

014nv.jpg

015bj.jpg

016moo.jpg

Napisano

Kibicuję, bo naprawdę robisz fajne rzeczy.

Z siatek wyżej wynika, że robiłeś chyba grubość blachy, czy tak?

Swoją drogą nie lubię za bardzo Corvetty C4 (C3 Stingray - to było coś!), ale czekam niecierpliwie na jeden szczególny element, który z niej kocham :)

Napisano

Siatki pokazuj jak juz robisz up'y :p

Napisano

Żeście się uparli na te siatki;). Skoro wszystko wygląda w porządku to widocznie Brazniew nie potrzebuje korekty siatki. I dlatego właśnie gratuluję - ładny model, równo i gładko, powodzenia dalej.

Napisano

Wlasnie chodzi o to że wszystko gra ;) Chodzi żeby pokazywał dla tych co się uczą. Ja z jego siatek też się przecież mogę uczyć tym bardziej ze nie opanowałem mid-poly. Po to jest tez taka bitwa żeby uczyć się od siebie. Powinno być w zasadach ze pokazujemy siatki jak to w speed modelingu.

Napisano
  • Autor

Poprostu te siatki nie są tak strasznie dobre w niektórych miejscach, ale jeśli tak nalegacie :) Tutaj felga bez detali, opona jeszcze stara z challengera:

019wic.jpg

020ul.jpg

Napisano
  • Autor

Zawsze można zrobić drugą felgę, tymbadziej, że jakaś złożona nie jest :)

Napisano
  • Autor

Zrobię ją może na weekendzie, zauważyłem, że bok przy słupku jest trochę inny niż u mnie i pasuje to poprawić, więc jak to zrobię to zajmę się spowrotem dołem.

Napisano

Jest w pytkę :)

Ostro jedziesz chłopcze, czekam na kolejne upki.

salut.

Napisano

oj popraw dach bo troche boli jak tak wystaje z boku :P

Grubo z tą bryłą :P

Napisano
  • Autor

Ok, weekend, tak więc można coś porobić, podrzucam kilka duperelków, logo czy wydech dość podglądowe póki co:

021mj.jpg

022rjz.jpg

Napisano

Eh no nie ma się do czego przyczepić. Świetnie Ci idzie. propsy :D

Napisano

Hehe braziew zrobił nam speed modeling :D

Napisano

No, ładnie ładnie... w 5 dni wymodelować prawie cały samochód z zewnątrz to na prawdę bardzo dobry wynik ;) Ja jednak na Twoim miejscu bym tak się nie spieszył i dopieścił wcześniej szczegóły, bo do deadline jeszcze szmat czasu.

Mam takie dziwne wrażenie, że nadkola i boczna linia samochodu nie są do końca proste.

Poza tym, to b. przyzwoicie ;P

Napisano
  • Autor

blomd: Dzięki, czywiście jest tam kilka bugów typowych dla poly modelingu takich jak odstające blachy na dachu, ale to już poprawię sobię na ostatnim poziomie Mesh Smootha :)

Co do nadkoli, być może efekt krzywości osiągnąłem poprzez dodanie tych śmiesznych wypełnień, wkońcu i tak zrobie je ponownie zgodnie z oryginałem, ale nie lubie takich pustych przestrzeni mieć przy pracy :)

Napisano

no jak dla mnie prosto wszędzie aż za ;P tylko jeden problem:

looknij na org:

89vette.th.jpg

i model:

028rb.th.jpg

Napisano
  • Autor

cortes: Nie strasz mnie :P Na szczęście tylko na tym zrzucie tak się refleks ułozył, na poprzednich jest ok. Tymbardziej się wystraszyłem, że już raz to poprawiałem jeszcze przy bazie :D

Napisano

Idę na kawę; jak wrócę, to reszta ma być skończona. Zacząłeś się opierniczać ostatnio.