Berger Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 (edytowane) Wszyscy się powoli rozkręcają to ja też, a co! Narazie tylko baza pod model, walcze z uzyskaniem powierzchni w miare oddanych tym z rzeczywistości :) Trudna sprawa, choć na pierwszy rzut oka na taką nie wygląda. Kilka miejsc sobie jeszcze przemyśle na spokojnie, szczególnie przy dachu. Edytowane 4 Październik 2010 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 (edytowane) będzie o co walczyć :D prosto i równomiernie :) EDIT: jeżeli możesz to skaluj obrazki tak do szer max 1200, i wrzucaj po całości Edytowane 4 Październik 2010 przez cortes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 Ok, myśle, że jak poprawie kilka rzeczy po ms to już w takiej siatce można modelować detal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 elegancka siatka :) oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 Dzięki, z buta podzieliłem model na części, narazie nie wyglądają one efektownie bez grubości, ale to już potem będzie robione. Dzięki temu moge sobie teraz kilka niezależnych edgeloopów pododawać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 Brazniew - bardzo sprawnie Ci to idzie i rzeczywiście ładnie rozpiąłeś siatę. To zagęszczenie to jakiś subdivide czy robisz nowe loopy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 Podstavsky: zwykle nowe loopy, chyba że jakaś część wybitnie potrzebuje gęściejszą siatkę niż reszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 Trochę przodu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 Brazniew - jak Ty to tak szybko wyprowadzasz? :) Naprawdę pieruńsko szybko i dokładnie lecisz! Brawa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 No ładnie, ładnie. Faktycznie ma niezłe tempo i jakość :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 masz szybki workflow :D musze poćwiczyć bo mi tak szybko jeszcze nie idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 no młody, normalnie samochodowo-modelarskie odkrycie roku :) pięknie Ci to idzie, masz świetne tępo tylko pozazdrościć i czekać na więcej :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 poka siaty z wycinkami , bo inaczej sie nie liczy - przeciez wiesz ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 Dzięki wszystkim, ale uwierzcie, że model tak strasznie dobry nie jest ;) Tutaj ostatni na dzisiaj up + siatki, jutro pierwsze co to poprawie przetłoczenie na masce i boczny kierunkowskaz. Taki dzyndzel na uszczelke: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 nonono przyjemnie popatrzeć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 Ok, tamten jednak nie był ostatni: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 :) dodawaj od razu siatki bo tak to słabo :P bez siatek sie nie obedzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 świetny, clean modelik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 Pięknie ci to idzie (za szybko hehe ;) ) Ja nie zdąrze zacząć, a ty skończysz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 6 Październik 2010 Autor Share Napisano 6 Październik 2010 Dzięki wszystkim Dzisiaj miałem nieco mniej czasu, więc i nieco mniejszy progress :) Trochę tyłu i jakaś baza pod światło w którą można potem nieco detalu powsadzać. Światła będą już raczej bardziej "dzisiejsze", ogólnie model ma wyglądać tak jak odrestaurowany stary dobry wózek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 Kibicuję, bo naprawdę robisz fajne rzeczy. Z siatek wyżej wynika, że robiłeś chyba grubość blachy, czy tak? Swoją drogą nie lubię za bardzo Corvetty C4 (C3 Stingray - to było coś!), ale czekam niecierpliwie na jeden szczególny element, który z niej kocham :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Podstavsky: Grubości nadałem dopiero dzisiaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Siatki pokazuj jak juz robisz up'y :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Żeście się uparli na te siatki;). Skoro wszystko wygląda w porządku to widocznie Brazniew nie potrzebuje korekty siatki. I dlatego właśnie gratuluję - ładny model, równo i gładko, powodzenia dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Wlasnie chodzi o to że wszystko gra ;) Chodzi żeby pokazywał dla tych co się uczą. Ja z jego siatek też się przecież mogę uczyć tym bardziej ze nie opanowałem mid-poly. Po to jest tez taka bitwa żeby uczyć się od siebie. Powinno być w zasadach ze pokazujemy siatki jak to w speed modelingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Poprostu te siatki nie są tak strasznie dobre w niektórych miejscach, ale jeśli tak nalegacie :) Tutaj felga bez detali, opona jeszcze stara z challengera: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Haha! Obawiałem się tego, że nie wybierzesz blade'ów :D http://www.netcarshow.com/chevrolet/1983-corvette_c4/1280x960/wallpaper_04.htm Trudno - da się przecierpieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Nie ta wersja Corvetty niestety ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 To był przykład felg, a nie budy ;) W gwoli ścisłości: http://www.motorera.com/corvette/1980/1989/89white2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Zawsze można zrobić drugą felgę, tymbadziej, że jakaś złożona nie jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Byłoby naprawdę świetnie :) IMO to jedna z najpiękniejszych obręczy stockowych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Zrobię ją może na weekendzie, zauważyłem, że bok przy słupku jest trochę inny niż u mnie i pasuje to poprawić, więc jak to zrobię to zajmę się spowrotem dołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Jest w pytkę :) Ostro jedziesz chłopcze, czekam na kolejne upki. salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 oj popraw dach bo troche boli jak tak wystaje z boku :P Grubo z tą bryłą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 Dobra felga:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 9 Październik 2010 Autor Share Napisano 9 Październik 2010 Ok, weekend, tak więc można coś porobić, podrzucam kilka duperelków, logo czy wydech dość podglądowe póki co: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 Wszystko ładnie, tylko te rynny zastąp tłumikami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 9 Październik 2010 Autor Share Napisano 9 Październik 2010 pecet: Dzięki, nawet nie zauważyłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 fajny pojazd wychodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 9 Październik 2010 Autor Share Napisano 9 Październik 2010 "Skrzela" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 Eh no nie ma się do czego przyczepić. Świetnie Ci idzie. propsy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 9 Październik 2010 Autor Share Napisano 9 Październik 2010 Dzięki wszystkim, na dzisiaj wystarczy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 Hehe braziew zrobił nam speed modeling :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 właśnie. nie ten dział :D 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 No, ładnie ładnie... w 5 dni wymodelować prawie cały samochód z zewnątrz to na prawdę bardzo dobry wynik ;) Ja jednak na Twoim miejscu bym tak się nie spieszył i dopieścił wcześniej szczegóły, bo do deadline jeszcze szmat czasu. Mam takie dziwne wrażenie, że nadkola i boczna linia samochodu nie są do końca proste. Poza tym, to b. przyzwoicie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 9 Październik 2010 Autor Share Napisano 9 Październik 2010 blomd: Dzięki, czywiście jest tam kilka bugów typowych dla poly modelingu takich jak odstające blachy na dachu, ale to już poprawię sobię na ostatnim poziomie Mesh Smootha :) Co do nadkoli, być może efekt krzywości osiągnąłem poprzez dodanie tych śmiesznych wypełnień, wkońcu i tak zrobie je ponownie zgodnie z oryginałem, ale nie lubie takich pustych przestrzeni mieć przy pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 no jak dla mnie prosto wszędzie aż za ;P tylko jeden problem: looknij na org: i model: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 9 Październik 2010 Autor Share Napisano 9 Październik 2010 cortes: Nie strasz mnie :P Na szczęście tylko na tym zrzucie tak się refleks ułozył, na poprzednich jest ok. Tymbardziej się wystraszyłem, że już raz to poprawiałem jeszcze przy bazie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 wyglądało poważnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 Idę na kawę; jak wrócę, to reszta ma być skończona. Zacząłeś się opierniczać ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi