adek Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Pablo z serwisu MaxUnderground lubi od czasu do czasu "wygrzebać" z serwisu ScriptSpot nowe, ciekawy skrypty jakie zamieszczają tam ich autorzy. Wynikiem ostatnich jego poszukiwań jest skrypt o nazwie "Pixeled". Skrypt ten zamienia grafiki 2D zapisane w formacie GIF (tzw. 2D sprites) na 3D. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1426
Monio Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Proste ale bardzo fajne. Myślę że to można wykorzystać do szybkich setupów w enviro i leveldesignie.
adek Napisano 12 Październik 2010 Autor Napisano 12 Październik 2010 No... czekam na jakies Wasze pierwsze testy!
olaf Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 już wiadomo jak Lucas zrobi starwarsy w 3d :)
Orangegraphics Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Hehe;) w sumie ciężko mi wymyślić zastosowanie tego pluginu;)
olaf Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 gdyby go zmodyfikować możnaby podpiąc pod emulator dowolnej gry z atari/commodore by w locie robił nam 3d z delikatnym uchylaniem np. w montezumie czy river ride dla zabawy na komórkach. zabawa w space invaders mogłaby być spoko. uzupełniając o skrypt taki jak przy generowaniu we flashu normal mapy masz w miare realne wypukłości na kolejnych pikselach. flash z takimi malymi grafikami dałby rade w czasie rzeczywistym.
Trzmiel Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 wuper. Poziom skomplikowania skryptu zabija.
CzAk1 Napisano 13 Październik 2010 Napisano 13 Październik 2010 Hehe;) w sumie ciężko mi wymyślić zastosowanie tego pluginu;) Można by robić gry z fajną pixel-retro-grafą...
Camel Napisano 13 Październik 2010 Napisano 13 Październik 2010 można przerobić słynne polowanie na czarownice na 3d ze speedpaintingu na Forum..
Rekomendowane odpowiedzi