panek1989 Napisano 28 Październik 2010 Autor Napisano 28 Październik 2010 no coz. nie musicie mi wszyscy pisac ze najpierw bryla potem detal itd. ja to wiem^^
Gość Qunik7 Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Panek nie bądź inny.. to zazwyczaj ludziom na dobre nie wychodzi... zrób coś pod publikę i zrób to dobrze... (a zresztą jak chcesz ale potencjału nie widzę osobiście...) I jak nie chcesz pokazać siatki to nie pytaj co poprawić jeszcze bo nie wiadomo co jest Spier . one. nie chcę nikogo obrażać i mam nadzieję że nikt tego tak nie odbierze... btw ile w maxie siedzisz?... i co wcześniej zrobiłeś?...
panek1989 Napisano 28 Październik 2010 Autor Napisano 28 Październik 2010 w maxie siedze moze z miesiac. ale nie co dzien^^ a wczesniej to ja gralem w pilke i studiowalem^^
panek1989 Napisano 28 Październik 2010 Autor Napisano 28 Październik 2010 albo cos kolo 2 miesiecy niecalych
bbandi Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Siatek nie trzeba:), nadkole do poprawy cale, poswiata na swiatlach moze zostac poniewaz bez niej i tak nie wyglada to jak material reflektoru nawet po tuningu.
velendil Napisano 29 Październik 2010 Napisano 29 Październik 2010 Panek nie bądź inny.. to zazwyczaj ludziom na dobre nie wychodzi... zrób coś pod publikę i zrób to dobrze... (a zresztą jak chcesz ale potencjału nie widzę osobiście...) I jak nie chcesz pokazać siatki to nie pytaj co poprawić jeszcze bo nie wiadomo co jest Spier . one. Nikt Cie tu nie chce osmieszać tudziez cokolwiek w tym temacie.. Kazdy chce tutaj pomoc, tylko jak Ty nie bedziesz reformowalny to nic z tego nie bedzie... sam widzisz, ze nie masz calego modelu itd itd, takze moze lepiej posłuchać i zrobić coś tak według rad, hm ? Strzała --------->
Temporal Napisano 29 Październik 2010 Napisano 29 Październik 2010 Moim zdaniem to nie ma sensu. Na starcie masz wszystko strasznie krzywo a ty ignorujesz wszystkich i jedziesz dalej. Zaraz skonczysz cala karoserie a krzywizny jak byly tak zostana.
Gość Chrupek3D Napisano 29 Październik 2010 Napisano 29 Październik 2010 chyba za bardzo chcecie jemu pomóc, ale on nie chce pomóc sobie ;)
panek1989 Napisano 29 Październik 2010 Autor Napisano 29 Październik 2010 dobra zaczynam od nowa^^ wedle wskazowek i porad:) jedno tylko pytanie robie bryle auta mam zostawic wyciecia na okna i wloty powitrza czy to wszystko zrobic potem ??
panek1989 Napisano 29 Październik 2010 Autor Napisano 29 Październik 2010 dzieki dzieki:) bo mnie to zastanawialo bardzo czy zostawiac te dziury na szyby itd czy po prostu wszystko kryc:)
panek1989 Napisano 5 Listopad 2010 Autor Napisano 5 Listopad 2010 no coz. chwilowo zaprzestaje prac nad alfa^^ dla cwiczen robie jakies tam modele, zalaczam jeden z nich:)
pirx Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 Hmm, jak dla mnie to jest performens w złym guście. Render jest bezsensowny i mam wrażenie że wanna jest trochę za "płytka". Ale lepiej niż tutaj :) Keep working.
panek1989 Napisano 5 Listopad 2010 Autor Napisano 5 Listopad 2010 heh to na pewno lepiej :) a czemu render bezsensowny?
pirx Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 Bo uciąłeś wannę i dałeś dużo pustej przestrzeni. Wrzucaj siatki. pzd. Daniel
panek1989 Napisano 5 Listopad 2010 Autor Napisano 5 Listopad 2010 a no chyba ze tak. dzieki za krytyke:)
panek1989 Napisano 5 Listopad 2010 Autor Napisano 5 Listopad 2010 a w ogole to co mozecie powiedziec o moim "modelu"
Smoku Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 Ta wanna ma chyba 10 centymetrów głębokości :) ale ćwicz proste modele, odpuść samochody i wrzucaj rendery bez materiałów najlepiej zrzuty z view portów plus siatki , wtedy dostaniesz więcej cennych rad :)
slide Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 To i ja coś dodam: fakt płytka trochę, raczej brodzik niż wanna. Dziwne te kurki i korek (niedopracowane?). Korek spustowy powinien być po stronie kranu tak mi się zdaje.
panek1989 Napisano 5 Listopad 2010 Autor Napisano 5 Listopad 2010 fakt wyszla troche plytko^^ a propos materialow, czy te moje wygladaja jakos w miare??
panek1989 Napisano 5 Listopad 2010 Autor Napisano 5 Listopad 2010 co do korka niekoniecznie. wanna u mnie w domu ma spust wlasnie z drugiej strony
Smoku Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 No materiał jak materiał raczej nic nadzwyczajnego
panek1989 Napisano 5 Listopad 2010 Autor Napisano 5 Listopad 2010 to wiem ;d pytanie raczej bylo kierowane w sensie czy sa znosne a nie jakies super XD
olaf Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 to że płytka to akurat fajnie - karpia będzie łatwiej złapać.
panek1989 Napisano 5 Listopad 2010 Autor Napisano 5 Listopad 2010 heh. taki wlasnie mialem zamiar, zrobic wanne do lapania karpi XD
slide Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 co do korka niekoniecznie. wanna u mnie w domu ma spust wlasnie z drugiej strony To dziwna ta wanna, weź pokaż zdjęcie. No pomyśl, wanna jest po to aby się w niej elegancko położyć i wtedy głowa powinna być z drugiej strony (no bo nie opierać się na kranie przecież) i chyba nikt by nie czuł się komfortowo mając korek pod tyłkiem.
pirx Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 i chyba nikt by nie czuł się komfortowo mając korek pod tyłkiem. Patrząc na twój avatar... :D
panek1989 Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 ogolnie rzecz biorac mam w planach malymi kroczkami zrobic lazienke:)
panek1989 Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 zalaczam renderek z postepem pracy. wiem wiem, pewniue zla kompozycja i ustawienie kamery i w ogole wieeeele rzeczy:)
latos Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Proporcje leżą kurek większy od zlewu. Krzywa umywalka. Jak poprawisz proporcje to dopiero będziemy w stanie powiedzieć czy to ujęcie pasuje czy nie. Zależy jeszcze co dodasz w tle.
panek1989 Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 ogolnie z tego ujecia zostaja wanna i kafle:) reszta to tylko taka wizualizacja mniej wiecej co planuje zrobic^^
panek1989 Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 w ogole mam jedno pytanie, bo mam zamiar umiescic swiece na wannie, taka nastrojowa^^ tylko jedno pytanie, jak najlepiej zasymulowac swiatlo i plomien swiecy??
Brain-Eater Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 To ja Cię pochwalę, jest nieźle, mogłoby być lepiej, ale zważywszy na fakt że dopiero zaczynasz to jest ok. Mam wprawdzie kilka uwag: 1. Kafelki- zapewne zrobiłeś jeden, walnąłeś teksturkę, i skopiowałeś X razy. Wyjście dobre, ale mogłeś je trochę poobracać (teksturę, albo chociaż kafelek), bo wyglądają dokładnie identycznie, a to psuje mi trochę odbiór Twojej pracy. 2. Nie wiem co to jest to na końcu łazienki w rogu, byłbym jednak skłonny uznać to albo z kibelek, albo za kosz na śmieci. Przy kibelku: no jednak widzisz że to jeszcze nie przypomina kibelka. Przy koszu: zły materiał (bardziej przypomina 'kibelkowy' materiał). 3. Ściany- do testów itp. nie są złe, ale jak będzie gotowa scenka, to narzuć na nie jakąś teksturę ściany z googli, będą wyglądać o wiele lepiej. 4. Odbicie w wannie- na dole w wannie odbijają Ci się kafelki i reszta pokoju, super! Ale daj tam zdjęcie jakiejś łazienki albo czegokolwiek, ażeby nie było to takie puste odbicie. Właściwie, to mogą tam być nawet jakieś drzwi. 5. I te nieszczęsne kurki, są za duże, właściwie, to są one wręcz gigantyczne, jeszcze nie widziałem takich, ale wszystko przede mną ;). 6. Mógłbyś (ale nie musisz) poprawić trochę materiał szafki, bo niezbyt widac że jest ona drewniana. Poza tym, wszystko jest OK. Pozdrawiam, Brain-Eater
panek1989 Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 no dziekuje bardzo:) porzadne i tresciwe porady bez pisania ze jest do kitu^^ dziekuje i zastosuje sie na pewno:) tak jak mowilem kurki zlew i ten kibelek znikna tylko mialy ukazywac co gdzie bedzie w scenie:) jeszcze raz dzieki brain-eater
khatake Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Chyba każdy musi przejść przez etap "wiem w miarę gdzie się to pudełko robi to dam radę do końca" ;] nie ma w tym nic złego ale no z czasem złapiesz że to nie tak działa. Tak jak pisze Kacper. Jeśli teraz rzucisz się na scenkę to nawet jeśli ją skończysz będzie paskudna :D wybacz ale nie przeskoczysz jakiegoś etapu nauki. Brain eater pojechałeś:D "nie wiem co to jest to coś w rogu...ale jest nieźle" ;] (przepraszam za uproszczenie wypowiedzi;p) tak samo materiał szafki...póki nie przeczytałem nie wiedziałem że to drewno. Mam nadzieję że się nie obrazisz. Celem tego postu nie jest pojechanie po pracy ale wydaje mi się że standardy dobrej pracy ustalają ci najlepsi a tobie pozostaje do tego dążyć. Sam pewnie widzisz że dużo do tego brakuje. Wiem że jesteś w tym nowy i nie oczekuję pro pracy ale no nie czekaj na przyklaskiwanie bo jesteś początkujący. Walcz dalej! (BTW paskudny zwyczaj trzaskać własne posty jeden pod drugim ;p)
panek1989 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Napisano 8 Listopad 2010 no coz. z pewnoscia macie racje. jestem amatorem z nizszej polki, a co do asymetrycznosci kurkow. sa rowne. byly kopiowane nie moga sie roznic wielkoscia. wczoraj ogladalem moje pierwsze pracki i doszedlem do wniosku ze mimow ze moje terazniejsze prace tez nie sa za dobre, to i tak w porownaniu z tamtymi to niebo a ziemia
panek1989 Napisano 9 Listopad 2010 Autor Napisano 9 Listopad 2010 tak wiec jestem gotow na cenne uwagi co zmienic. co wywalic. co ewentualnie moze zostac:)
Modzal Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 kafelki wygladają jak kopiuj i wklej złe światło faktura na ścianie bardzo płaska
Shogun 3D Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 Velendil ma rację. Zaczynając modelować od ogółu łatwiej jest uchwycić prawidłowe proporcje bryły: wysokość zakoli, rozstawienie słupków w oknach, świateł, ich rozmiar. Jak skopiesz proporcje w samochodzie o zaawansowanej siatce, to potem będziesz miał sto razy więcej użerania się z poprawieniem ich, niż gdybyś poprawnie wychwycił je na prostym modelu. Zasada od ogółu do szczegółu naprawdę ma sens. No i to, co już wcześniej usłyszałeś: zacznij od czegoś prostszego, bo samochód jest trudny nawet dla wygów. Ja wiem, ze rozpiera Cie ambicja, że jak spadać to z wysokopoligonowego samochodu ( :) ), ale to wymaga co najmniej solidnych podstaw w panowaniu nad siatką. Być może jeszcze lekceważysz tą kwestię, ale wierz mi: jest to równie ważne jak panowanie nad kierownicą przy prowadzeniu samochodu.
panek1989 Napisano 9 Listopad 2010 Autor Napisano 9 Listopad 2010 heh shogunchcialbym tylko zaznaczyc ze samochodu juz nie robie^^
panek1989 Napisano 9 Listopad 2010 Autor Napisano 9 Listopad 2010 zmienilem kafle dalem wiekszy bump na sciane i zmienilem oswietlenie. troche ciemno wyszlo, ale nie bede juz dzis tego zmienial bo te rendery na mmoim staruszku troche trwaja:)
panek1989 Napisano 9 Listopad 2010 Autor Napisano 9 Listopad 2010 tak na marginesie. na polce jest material. tylko cos wlasnie slabo widoczny. dzis juz nic nie bede robil ale jutro mysle ze uda mi sie osiagnac jakis lepszy efekt. i wybaczcie ze musicie ogladac moje prace ;d
Rekomendowane odpowiedzi