Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przydałyby się angielskie napisy do tego co mówią ;) godziny nie mam ale fajne artworki powstawały z tego co widzę.

Napisano

29:52 sec :) dobrze jest omawiać dalszą koncepcję przy heinekenie :)

Napisano

Najwiekszy plus tego filmu jesli o mnie chodzi - dowiedzialem sie o istnieniu Alchemy i MyPainta kiedy David Revoy omawial etap powstawania konceptow.

Puszcze sobie i to - do kotleta kiedys ;)

Napisano

David to pierwszy znany mi pros który używa tylko OSowych narzędzi, niedawno jedna z jego prac zrobiona w Gimpie i MyPaint dostała wyróżnienie na CGTalku http://deevad.cgsociety.org/gallery/903553/

Dzięki Sintel zrobiło się o nim głośno wśród projektów aplikacji graficznych ma spory wpływ na rozwój MyPainta i Krity, więcej takich by się przydało ;p

Po za tym to naprawdę równy koleś :)

Napisano

n-pigeon - nie TYLKO o czym sam wspomina. Na swojej stronie ma nawet making of do pracki ktora tworzyl na photoshopie/painterze z reszta kiedys nawet uczyl photoshopa. Inna sprawa ze caly ruch OS jest mu bliski i wspiera go jak moze :)

Nawiasem mowiac MyPaint wlasnie pojawil sie w nowej wersji:

http://mypaint.intilinux.com/?p=415

Spadam testowac.

Napisano

@Nezumi

Z tego co mi mówił od dłuższego czasu nie używa photoshopa i paintera, głównie dlatego że pracuje na Linuksie (Mint) może czasem używa PSa, tego nie wiem, ale raczej próbuje wykonwyać teraz całą swoją prace w OS, większość jego nowych prac jest przy użyciu tylko OS. Te stare raczej są głównie w PSie.

Nie jestem pewien, ale zdaje się że nadal uczy, PSa pewnie też, ale raczej chodzi o digital painting.

Napisano

No po tym jak napisalem komenta tez skonstantowalem ze dzis juz stara sie korzystac jedynie z OSowego softu.

Ogolnie sa mi dalekie wszelkie ideologiczne zajawki - uzywam czegos co nadaje sie do pracy. Jesli to cos jest przy tym darmowe to super. W zeszlym tygodniu na szybko skreslilem pomysly w Alchemy a klient zaakceptowal to jako final :D

Napisano

Tu raczej nie chodzi o ideologie, a o reklamę ;) Programy OSowe są często spychane na margines przez kontr ideowców co nie jest, ani uzasadnione, ani mądre. Oczywiście każda strona ma swoje za uszami. Ciężko walczyć z takimi krzykaczami jak nie można pokazać przykładu z życia, np jakiegoś prosa który pokarze, że nie jest to gorsze, tylko inne.

Potem mamy stado użytkowników wersji "od kolegi" ;)