Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Kiedyś postanowiłem sobie, że zrobię coś innego np. takiego robocika. Przypadkowo na googlach znalazłem widok od przodu i boku wiec była okazja zrobić coś fajnego. Ale tak po wymodelowaniu jakos nie chciało mi się więcej przy nim nic robić i tak popadł w zapomnienie. Teraz w ramach budowania swojego folio odkopałem biedaka, zriggowałem, nadałem materiały i zrenderowałem. Nie jestem żadnym fanem transformersów i ostrzegam że dla wprawionego oka nie jest on 100% zgodny z oryginałem, ale i tak mam nadzieję że się spodoba. pozdro:)

model 3ds max, render vray

roboi.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo sympatyczny robocik, jest dość szczupły mógłby się zmieniać w alufelge:D.

Napisano

Fajny robocik , jeszcze bym popracowal nad oswieteniem studia no i moze zmienil kolor oczu z jakims glowem , pomysl bbandi z felga moglby byc ciekawy :)

Napisano

No faktycznie elementy z ktorych jest zbudowany sa dosc "proste" i odbiega od orgianlu, ale sam odbior jest dosc przyjemny. Fajna poza, ciekawy renderm, moze ciut inne ujecie by sie przydalo. Ogolem: fajna rzecz :)

Napisano

Jest naprawdę bardzo fajnie, tak minimalistycznie z wyczuciem. Pozycja robota jest bardzo dobra, dynamiczna i nie standardowa. Mógłbyś przybliżyć trochę głowę do kamery, żeby trochę uwidocznić podświetlane niebieski(?) oczy, ew. dodać trochę elementów. Żeby w okolicach oczu było trochę ciemniej.

Napisano

Fajny ten ruski otwieracz do piwa :) nie ma się tu do czego przyczepić, cudny robocik.

Pozdrawiam,

Brain-Eater

Napisano

A ja się doczepię do pozy - nudna, statyczna, a robot aż kipi zwinnością, energicznością, sprawia wrażenie jakby za chwilę miał się zamienić w coś szybkiego i zwiać w trzy sekundy.

Bardziej widziałbym go w pozie w której próbuje wydostać się z kadru, albo złapałby obiektyw aparatu i mu się przyglądał z zaciekawieniem - połączyć to jeszcze z cwaniackim spojrzeniem (ma elementy twarzy, więc jaki problem dorobić coś co by symulowało brwi/powieki i przymrużyć mu oczy?) ;)

Takie ujęcie i pozycja bardziej pasowałyby mi do... katalogu producenta. ;]

Napisano

Ujęcie marnawe - nie pokazuje niczego. Poza tym poza zbyt statyczna - brakuje w niej ukośnych lini. Sam model jest w porządku. Może warto by pokolorować światło żeby nadać trochę życia tej scence?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.