Stachu Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Kiedyś postanowiłem sobie, że zrobię coś innego np. takiego robocika. Przypadkowo na googlach znalazłem widok od przodu i boku wiec była okazja zrobić coś fajnego. Ale tak po wymodelowaniu jakos nie chciało mi się więcej przy nim nic robić i tak popadł w zapomnienie. Teraz w ramach budowania swojego folio odkopałem biedaka, zriggowałem, nadałem materiały i zrenderowałem. Nie jestem żadnym fanem transformersów i ostrzegam że dla wprawionego oka nie jest on 100% zgodny z oryginałem, ale i tak mam nadzieję że się spodoba. pozdro:) model 3ds max, render vray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Bardzo sympatyczny robocik, jest dość szczupły mógłby się zmieniać w alufelge:D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polg Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Fajny robocik , jeszcze bym popracowal nad oswieteniem studia no i moze zmienil kolor oczu z jakims glowem , pomysl bbandi z felga moglby byc ciekawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 No faktycznie elementy z ktorych jest zbudowany sa dosc "proste" i odbiega od orgianlu, ale sam odbior jest dosc przyjemny. Fajna poza, ciekawy renderm, moze ciut inne ujecie by sie przydalo. Ogolem: fajna rzecz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Jest naprawdę bardzo fajnie, tak minimalistycznie z wyczuciem. Pozycja robota jest bardzo dobra, dynamiczna i nie standardowa. Mógłbyś przybliżyć trochę głowę do kamery, żeby trochę uwidocznić podświetlane niebieski(?) oczy, ew. dodać trochę elementów. Żeby w okolicach oczu było trochę ciemniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 7 Listopad 2010 Autor Share Napisano 7 Listopad 2010 dzięki wszystkim za komenty, zobaczę co da się zrobić hehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brain-Eater Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Fajny ten ruski otwieracz do piwa :) nie ma się tu do czego przyczepić, cudny robocik. Pozdrawiam, Brain-Eater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Bardzo zacne :D Model, shadery, ujęcie też jest fajne. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 A ja się doczepię do pozy - nudna, statyczna, a robot aż kipi zwinnością, energicznością, sprawia wrażenie jakby za chwilę miał się zamienić w coś szybkiego i zwiać w trzy sekundy. Bardziej widziałbym go w pozie w której próbuje wydostać się z kadru, albo złapałby obiektyw aparatu i mu się przyglądał z zaciekawieniem - połączyć to jeszcze z cwaniackim spojrzeniem (ma elementy twarzy, więc jaki problem dorobić coś co by symulowało brwi/powieki i przymrużyć mu oczy?) ;) Takie ujęcie i pozycja bardziej pasowałyby mi do... katalogu producenta. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Ujęcie marnawe - nie pokazuje niczego. Poza tym poza zbyt statyczna - brakuje w niej ukośnych lini. Sam model jest w porządku. Może warto by pokolorować światło żeby nadać trochę życia tej scence? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi