Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie wszystkich, dawno mnie tu nie było ale postanowiłem umieścić część mojej pracy nad modelem katedry. Modelowanie jest w trakcie tak więc postaram się umieszczać w tym wątku wszystkie etapy modelowania i efekt końcowy. Efektem końcowym ma być wizualka oświetlenia nocnego.

Pozdrawiam wszystkich

kat7.jpgkat8.jpgkat9.jpgkat10.jpgkat11.jpgkat12.jpgkat13.jpgkat14.jpgkat15.jpgkat16.jpg

Edytowane przez pomier

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ta katedra się jakoś nazywa? to można by porównać z oryginałem. Na razie jest ładnie :)

Napisano

Fajny model. Kiedy konserwowano wnętrze robiłem kilkanaście wizek różnych wersji oświetlenia. Jedna rzecz do sprostowania- niestety to nie gotyk a ledwie neo-gotyk. XIX wiek zamiast XV-go.

Napisano
Katedra im. Stanisława Kostki, przy Piotrkowskiej

Dodajmy że w Łodzi:P

Widzę ją często wiec będę komentował, powodzenia.

Napisano
  • Autor

Witam wszystkich, dawno nie umieszczałem w tym wątku dalszych postępów mojej pracy. Obecnie jestem na etapie wykonywania renderów dziennych oraz nocnych. Jak wykonam renderki nocne to zamieszczę a w chwili obecnej kilka renderków dziennych próbnych (nie finałowych).

Dodam tylko że scena posiada 5 miliomów poligonów, ostra jazda.

Pozdrawiam

Edytowane przez pomier

Napisano

Model wygląda całkiem fajnie. Musisz tylko jeszcze popracować nad renderem i materiałami. W czym renderujesz?

Napisano

model całkiem fajny, z renderingiem już słabiej. sporo Cie czeka pracy z mapowaniem, oświetleniem i renderem. powodzenia

Napisano
  • Autor

renderuje w v-ray scenka jest narzie ze zwykłym skilight nie ma światła dziennego. Nad texturami to raczej już nie będę pracował bo nie mam czasu robie z tego nocną wizualkę i koniec. To taki model na zaliczenie na studiach.

Renderek będzie lepszy i w dużej rozdzielczości dzięki temu będzie wszystko ładnie widać. Wszystkie szczegóły jak również texturka cegieł się ładnie układa ale mam swiadomość że może być o wiele lepiej. Pozdrawiam

Edytowane przez pomier