cortes Napisano 21 Listopad 2010 Napisano 21 Listopad 2010 no remodeling jest łatwiejszy przez to ze mozesz próbować modelować*background coinstrain’ami co dużo ułatwia ustawienie vertexa w przestrzeni, po za tym nie potrzeba ref i modelować elementy po 50x !
Berger Napisano 21 Listopad 2010 Autor Napisano 21 Listopad 2010 cortes: Szukasz dziury w całym...pozatym pierwsze słysze o jakichś background coinstrainach... Tymczasem felga skończona poza śrubami i innymi małymi wkrętami:
cortes Napisano 21 Listopad 2010 Napisano 21 Listopad 2010 przydatne toolsy :P mi byłoby duzo prościej modelować z takim base-modelem ;) dobrze ciśniesz z tym modelem :D Brazniew te cadowskie modele są gdzieś*dostępne ?
GrześDuro Napisano 21 Listopad 2010 Napisano 21 Listopad 2010 ..........Logo, tył felgi. Ja tu zawału zaraz dostane:D Nie zdzwiwil bym sie gdyby śruby miały gwinty xD i to jeszcze bez ani 1 trójkąta. Odemnie masz 5 *****;)
Smoku Napisano 21 Listopad 2010 Napisano 21 Listopad 2010 Corteshttp://www.thecgizone.com/default.asp?Page=CGIChrysler/Toolkit darmowe logowanie
Gość kakaku Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 dokładnie, też zauważyłem te logo z tyłu felgi:D To jest oddzielny model nałożony na felge czy wymodelowane w feldze? mozna siatke z przybliżeniem na logo?
cortes Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 ty ale wez cos zrób do czego można się przyczepić :P
mk2 Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Życzę Ci, żebyś nigdy nie stracił zapału do modelowania. Dobra robota!
Berger Napisano 25 Listopad 2010 Autor Napisano 25 Listopad 2010 kakaku: logo to osobny obiekt, robienie go jako jednego obiektu nie ma sensu, pozatym normalnie też jest chyba nakrętka osobno. Teraz mam je trochę niezgodnie z oryginałem wykonane, więc już wrzuce poprawioną wersję. Tymczasem mały up, który robiłem godzinkę wczoraj i trochę dziś po szkole:
Temporal Napisano 25 Listopad 2010 Napisano 25 Listopad 2010 Tak troche z innej beczki: ile razy bedziesz jeszcze nick zmienial? :P
Berger Napisano 25 Listopad 2010 Autor Napisano 25 Listopad 2010 Jedziemy dalej, trochę detalu na tył, pojawił się jakiś bug ms'a (ściąga mi niektóre edgde, coś jak crease) gdzieniegdzie może być krzywo ale to już później poprawie bo już mam dość dłubania tego miejsca:
Berger Napisano 25 Listopad 2010 Autor Napisano 25 Listopad 2010 (edytowane) Dobra, ale za dużo na nich nie widać: Tylni reflektor: Edytowane 25 Listopad 2010 przez Berger
Smoku Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 Ale nuda, zrób coś źle :)bo co tu komentować jak wszystko jest dobrze. Tak z ciekawości "DODGE" wtopiony w zderzak czy osobno?
Podstavsky Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 Smoku - widać po 2 screenach, że osobno :) Brazniew - elegancko zamiatasz.
Berger Napisano 28 Listopad 2010 Autor Napisano 28 Listopad 2010 Dzięki wszystkim, wrzucam mały up i narazie zmykam:
Berger Napisano 28 Listopad 2010 Autor Napisano 28 Listopad 2010 (edytowane) Tył już niemal gotowy, został do zrobienia napis 'Viper' i blachy pod przedziały, które wyciągne później z bazy przed MS. Grill nie wiem czy taki w ogóle istnieje czy nie, ale uznałem, że może być ciekawy: Edytowane 28 Listopad 2010 przez Berger
pirx Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 Wygląda zajefajnie :) btw. My chcemy tuty! (Będę Cię męczył) :)
Berger Napisano 29 Listopad 2010 Autor Napisano 29 Listopad 2010 (edytowane) Najgorszy element z jakim do tej pory bawiłem się przy tym projekcie czyli wlew, choć można go jeszcze poprawić, m.in kilka egdy nie usunąłem i się śmieszne podgęcia robią w rowkach: Edytowane 29 Listopad 2010 przez Berger
Janek Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 Jak na razie super detal – ciekawe czy wytrwasz i podobny poziom szczegółów zobaczymy w interiorze tego 8 litrowego monstrum?
Podstavsky Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 Janek nie bój nic. Berger to młody mistrz ;) Prawdziwy kunszt odstawia z każdym uploadem! Brawo!
Berger Napisano 30 Listopad 2010 Autor Napisano 30 Listopad 2010 Dzięki wszystkim za komentarze ;) Wrzucam jeszcze prostą oponkę i na dzisiaj koniec:
Janek Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 (edytowane) Podstavsky tak właśnie widzę że kolega Berger wymiata tak sobie myślę dlaczego ja nie mogę się zaprzeć i skończyć swoich autek - chyba się za murarkę wezmę. Szacun dla umiejętności kolegi Bergera jak by to powiedział Duńczyk z VaBanku - Szczególant :) Edytowane 30 Listopad 2010 przez Janek
Berger Napisano 30 Listopad 2010 Autor Napisano 30 Listopad 2010 Dzięki wszystkim, ale tutaj naprawdę nie ma wielkiej filozofii, pozatym model mogł być gdzieniegdzie lepszy :) Mały up, miałem więcej ale max się posypał:
hkropinski Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 widać masę ciężkiej pracy tutaj... czy model mógłby być lepszy czy nie o tym już nie powinno się dyskutować, bo po co? model wygląda doskonale, poziom dla 95% nie do osiągnięcia, nie ma o czym mówić, czy jest maly bład czy nie - model jest świetny. Liczę na zniewalające rendery:D
Berger Napisano 1 Grudzień 2010 Autor Napisano 1 Grudzień 2010 hkropinski: Dzięki, do dobrego renderu daleka droga, niestety to jest moja słaba strona. Up:
Berger Napisano 1 Grudzień 2010 Autor Napisano 1 Grudzień 2010 Up, już tylko kilka rzeczy zostało do zrobienia przy exteriorze ;)
GrześDuro Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Upek miniaturki?:D We want Mooooooaaaarrrr!
Predator Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 no Panie bardzo ladnie :) licze na rownie mocne rendery :)
Berger Napisano 2 Grudzień 2010 Autor Napisano 2 Grudzień 2010 To był wczorajszy prosty test, na którym uczyłem się wyciągać miękkie refleksy. Pozatym wyłapałem kilka bugów, m.in trójkąt przy tylnim świetle:
Berger Napisano 2 Grudzień 2010 Autor Napisano 2 Grudzień 2010 Ok, modelowanie nadwozia skończone, choć pewnie i tak o czymś zapomniałem:
Berger Napisano 2 Grudzień 2010 Autor Napisano 2 Grudzień 2010 Po co mam ją zasłaniać jak i tak stamtąd bedę wyciągał wnętrze i pudło pod drzwi?
Smoku Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Jak to stamtąd wnętrze? to ono wystaje po za drzwi? po prostu nie zaobserwowałem takiej szpary na oryginale.
Berger Napisano 2 Grudzień 2010 Autor Napisano 2 Grudzień 2010 To maxowy gradient, textura jest namalowana osobno. Na tym etapie model ma 1.7 mln poly:
GRiPi Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Smoku ma racje co do szpary pod drzwiami. Widac to szczegolnie na http://img214.imageshack.us/img214/8939/74617643.jpg Wiadomo, ze model trzyma swietny poziom, ale zastanawia mnie: po co modelowac jeszcze raz cos co juz jest wymodelowane? Zrozumialbym, gdyby chodzilo o remodeling aby uzyskac mniejsza ilosc poly, ale tu mamy juz ich miliony, czyli wartosci tego samego rzedu co w oryginale. Pomijam sztuke dla sztuki i doskonalenie umiejetnosci ;)
Berger Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Napisano 3 Grudzień 2010 GRiPi: Tylko że po co mam teraz się tą szparą zajmować, skoro i tak ona będzie zasłonięta :)? Co do remodelingu; moge równie dobrze pobrać sobie taki model z jakiś torrentów i wyjdzie na to samo co mówisz.
Berger Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Napisano 4 Grudzień 2010 (edytowane) Mała poprawka na tylnie przetłoczenie, co prawda jeszcze idealnie nie jest, ale raczej nie ma potrzeby żeby jeszcze to zmieniać: I jeszcze kilka zrzutów (przed poprawką): Siatki: Edytowane 4 Grudzień 2010 przez Berger
goat91 Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 wow, ale z tym detalem to juz troche przesadzasz :D Przecież tego wszystkiego ( zarników w lampach, jakis ultra małuch nierownosci w kloszach lamp, śrubeczek) poprostu nie bedzie widac na renderze :D Ale ogolnie jestem pelen podziwu ze chce cie sie az tak zaglebiac w temat! Brawo!
plasti Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 @goat91 - wlasnie bardzo dobrze, przy dobrych ustawieniach rendera, dobrych subdivach i przy ostrym filtrze aa berger wyciagnie mega realizm na takich duperelach ja nie wiem co pisac, jedynie tyle ze miazga i lecisz z jakimis renderami
Rekomendowane odpowiedzi