Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio zacząłem modelowac sobie po dłuugich namysłach auto o bardzo (jak dla mnie) trudnych powierzchniach ale udało mi sie nie poddac i najgorsze juz za mną ;) Pozdro

1f5e518fadda3b9cm.jpg

52dd032a2e11d104m.jpg

1d227341ff7aef95m.jpg

b9520d63c896fd0dm.jpg

Edytowane przez Dawcio_m

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dawno nie było nurbsowego auta na forum ;)

Wydaje mi się że powierzchnia tylnego nadkola jest nie do końca taka jak trzeba

Napisano

Wygląda całkiem całkiem :] Zawsze chciałem coś tymi nurbsami zrobić ale kończyło się to marnie i osobiście podziwiam tą metodę ^^

Napisano
  • Autor

rzeczywiscie jeden profil był do pupy i posypalo sie cale nadkole juz to poprawilem dzieki ;)

Napisano

no to od dawna temat na ktory warto zaglądać :D może na koniec mały making of ?

Napisano

No wyjątkowo brzydkie auto wybrałeś ;) Ale idzie bardzo ładnie przyłączam się do prośby o making of.

Napisano

Jest i on! Jak patrzę na refki to mam wrażenie, że przednie nadkole (to wybrzuszenie) pod słupkiem powinno mieć inaczej poprowadzony kształt. Ale to NURBSy! Ale to Rhino! 3 minuty roboty i będzie jak najbardziej ok :)

PS.

No wyjątkowo brzydkie auto wybrałeś ;)

Ojojoj... :P

Napisano

Dołaczam sie do prośby o making-of - mam zamiar nauczyć sie programu, byłoby pieknie :)

Napisano
  • Autor

no co Wy to auto jest sliczne:D dzieki za komenty co do making ofa jak skoncze modelowac i bede miał troche czasu to moze cos wrzuce ale naprawde to nic nadzwyczajnego krzywe i trzeba działac ;)

Kr3tz nie wiem o co chodzi z tym nadkolem jeżeli chodzi o krawedz to tam bedzie dosc duzy filecik wiec chyba zakryje cosik ;)

EDIT taki update wieczorny ;)

b163b68e6be7d83cm.jpg

Edytowane przez Dawcio_m

Napisano

Już tłumaczę.

43202593.th.jpg

Chodzi mi o miejsce zaznaczone kółkiem na pierwszym zdjęciu. Mam wrażenie, że jest u Ciebie poprowadzone nieco inaczej, jakby krawędź była stworzona z odcinka koła.

Napisano

ladnie to idzie, lubie wyglad nurbsowych modeli

co do autka - hehe, peugeot tt? :P

Napisano

bryłowo podobne do starej TTty, ale na żywo wyglada z goła innaczej(o niebo lepiej). No i wnętrze ma bardzo w moim guscie:D Ciekawy wybór furki, a technika to już exclusive! Powodzenia!

Napisano
  • Autor

Mały (dla mnie duzy) upek:) wiele powierzchni musialem przebudowac i troche zeszlo no i juz conieco pofiletowane;)

e00e7b7d81b49279m.jpg

fe7f784de1be9131m.jpg

Napisano
  • Autor

taki szybki eksporcik do maxa oczywiscie bez aa i kilku glopot i juz widac kilka brzydkich zgieć nie wiem czy przez eksport czy przez błędy modelu ale obstawiam błędy modelu ^^

111111fl.jpg

Napisano

Zakrecone auto to tez felgi zakrecone ;P Modelik wychodzi naprawde super. Zapodaj siatexa z poziomu Rhino :) i zebre jeszcze raz :) Dzisiaj na skrzyzowaniu to widzialem ale na zimowkach wiec bylo mniej ciekawe ;)