Dawcio_m Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 (edytowane) Witam. Ostatnio zacząłem modelowac sobie po dłuugich namysłach auto o bardzo (jak dla mnie) trudnych powierzchniach ale udało mi sie nie poddac i najgorsze juz za mną ;) Pozdro Edytowane 16 Listopad 2010 przez Dawcio_m
pecet Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Dawno nie było nurbsowego auta na forum ;) Wydaje mi się że powierzchnia tylnego nadkola jest nie do końca taka jak trzeba
kamiltsn Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Wygląda całkiem całkiem :] Zawsze chciałem coś tymi nurbsami zrobić ale kończyło się to marnie i osobiście podziwiam tą metodę ^^
..:: WIKTOR ::.. Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 pecet ma racje. Cos tam jes nie teges na tylnym nadkolu - jest jakby za bardzo splaszczone patrzac od strony drzwi... Ale 3mam kciuki!!!
Dawcio_m Napisano 16 Listopad 2010 Autor Napisano 16 Listopad 2010 rzeczywiscie jeden profil był do pupy i posypalo sie cale nadkole juz to poprawilem dzieki ;)
cortes Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 no to od dawna temat na ktory warto zaglądać :D może na koniec mały making of ?
fletcher Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 No wyjątkowo brzydkie auto wybrałeś ;) Ale idzie bardzo ładnie przyłączam się do prośby o making of.
Kr3tz Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 Jest i on! Jak patrzę na refki to mam wrażenie, że przednie nadkole (to wybrzuszenie) pod słupkiem powinno mieć inaczej poprowadzony kształt. Ale to NURBSy! Ale to Rhino! 3 minuty roboty i będzie jak najbardziej ok :) PS. No wyjątkowo brzydkie auto wybrałeś ;) Ojojoj... :P
ciastuch Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 Dołaczam sie do prośby o making-of - mam zamiar nauczyć sie programu, byłoby pieknie :)
Dawcio_m Napisano 17 Listopad 2010 Autor Napisano 17 Listopad 2010 (edytowane) no co Wy to auto jest sliczne:D dzieki za komenty co do making ofa jak skoncze modelowac i bede miał troche czasu to moze cos wrzuce ale naprawde to nic nadzwyczajnego krzywe i trzeba działac ;) Kr3tz nie wiem o co chodzi z tym nadkolem jeżeli chodzi o krawedz to tam bedzie dosc duzy filecik wiec chyba zakryje cosik ;) EDIT taki update wieczorny ;) Edytowane 17 Listopad 2010 przez Dawcio_m
Kr3tz Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 Już tłumaczę. Chodzi mi o miejsce zaznaczone kółkiem na pierwszym zdjęciu. Mam wrażenie, że jest u Ciebie poprowadzone nieco inaczej, jakby krawędź była stworzona z odcinka koła.
M4rcus Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 ladnie to idzie, lubie wyglad nurbsowych modeli co do autka - hehe, peugeot tt? :P
GrześDuro Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 bryłowo podobne do starej TTty, ale na żywo wyglada z goła innaczej(o niebo lepiej). No i wnętrze ma bardzo w moim guscie:D Ciekawy wybór furki, a technika to już exclusive! Powodzenia!
Dawcio_m Napisano 25 Listopad 2010 Autor Napisano 25 Listopad 2010 Mały (dla mnie duzy) upek:) wiele powierzchni musialem przebudowac i troche zeszlo no i juz conieco pofiletowane;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 No nabiera rumiencow modelik :) tylko tam na zderzaku z przodu na samym dole jakis babol jest na tym przetloczeniu pod halogenami.
Dawcio_m Napisano 1 Grudzień 2010 Autor Napisano 1 Grudzień 2010 Zerkne na to a tymczasem szlak by trafil tego co wymyslal tą fele By dawcio3d at 2010-12-01
Dawcio_m Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Napisano 3 Grudzień 2010 taki szybki eksporcik do maxa oczywiscie bez aa i kilku glopot i juz widac kilka brzydkich zgieć nie wiem czy przez eksport czy przez błędy modelu ale obstawiam błędy modelu ^^
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Zakrecone auto to tez felgi zakrecone ;P Modelik wychodzi naprawde super. Zapodaj siatexa z poziomu Rhino :) i zebre jeszcze raz :) Dzisiaj na skrzyzowaniu to widzialem ale na zimowkach wiec bylo mniej ciekawe ;)
Rekomendowane odpowiedzi