mk2 Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Woow. Przekaz tej pracy zabija wszystkie małe niedociągnięcia. Brawo!
KaeMS Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Animacja bardzo mi się podoba - nie wiem czy tak by uderzało gdyby to był normalny film, krecony kamera w 2 dni. Nie wydaje mi się. Inna sprawa z przekazem - nie wiem czy ktoś spoza bloku wschodniego do końca pojmie o czym to jest. Wiem, są i w Londku dzielnice typu "Indian docklands" (już wprowadzając się tam miałem wrażenie jekbym był na polskim blokowisku) ale ... to trochę tak jak tłumaczyć amerykaninowi dlaczego "Jak rozpętałem ..." jest jedną z lepszych polskich komedii.
mateusz_s Napisano 1 Grudzień 2010 Autor Napisano 1 Grudzień 2010 @mk2 - dzięki :) @KaeMS - hehe ciekawa uwaga, bardzo mozliwe, dzieki..
namax Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Siemka ; p Mateusz piękny film , jestem w szoku że zajoł ci aż tyle czasu ale jak widać dopracowany ... ten filmik mówi dużo o problemach starszych ludzi , aż żal mi tego dziadka pod koniec ;d Jakiego programu używałeś do modelowania i animacji ? czy może 2 ? Czekam na odpowiedz; p
mateusz_s Napisano 2 Grudzień 2010 Autor Napisano 2 Grudzień 2010 @namax - dzięki, robiłem w 3ds maxie 2009, do kompozycji używałem After Effecta, tekstury w Photoshopie... .
namax Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Ja też zaczynam zabawę w modelowaniu i animacji ;p Mam tyle pomysłów ale gdybym tylko umiał je przenieść na komputer jak ty to robisz ;p Czekamy na więcej ;d xD Ja bym pomyślał nad długometrażowym filmie, i wykorzystać ten; p
adek Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 No gratulacje. Widziałem, że film pojawił się w kilku zagranicznych serwisach. Dobrze, dobrze, reklamuj go.
mateusz_s Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Napisano 4 Grudzień 2010 jeszcze taka mała ciekawostka :) inspiracja do filmu była moja własna grafika, którą zrobiłem jakieś 6 lat temu, http://digitalart.org/art/44806/miscellaneous/13th-stairs-of-powerlessness/ .... troszkę odstaje ;p
torm Napisano 6 Grudzień 2010 Napisano 6 Grudzień 2010 a wystarczyłoby powiedzieć "Przeraszam, mógłby mnie ktoś wtargać?"
Videoyogi Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 Rispekto Mateusz!!! - każdy kto kiedykolwiek próbował się mierzyć z kilkuminutowym szortem w 3d doskonale wie jaki to hardkor. Jestem na prawdę pod wrażeniem że zrobileś to sam, wymyśliłeś tyle fajnych detali i akcentów, wplotłeś trochę poetyckich ujęć. Wrzucam linka gdzie tylko mogę - super, że są u nas tak zdolni i pracowici ludzie, którzy mają power żeby ogarnąć taki kawał roboty. Jesteś niesamowity facet :-) Powodzenia - mam nadzieję że film złapie jakąś fajną nagrodę. I tego Ci życzę. Szacunek rownież za dźwięk bo jest prosty ale sugestywny, jak cała historia. 1
smiler Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 Ja również chciałbym podziękować, za wszystkie komentarze dotyczące dźwięku i muzyki. pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi