technoon Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Witam wszystkich po dłuzszej przerwie.... moze klepsydra nie jewst najtrudniejsza ale chciałbym ja pokryc materiałem jakby chrom lub nikiel tylko taki jakby miał mase malutkich rysek.... nie wiem czy wiecie o co mi chodzi .... to nie ma byc nikiel taki normalny jak lustro tylko tak jakby matowy.... jezeli ktos wie jak zrobic taki materoiał to prosze o pomoc a jak nie to sam wymysle:)) pozdrawiam
kozioo Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 na 3dtotal jest tutek o tworzeniu takich materialow.
zipper Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 mam glupie pytanie ... renderujesz sceny w rozdzielczosci 320x240 a pozniej sztucznie resizujesz gotowy obrazek czy jak ... ? te rendery sa paskudne jesli chodzi o jakosc ... jesli mozesz dawaj troche lepszej ... bo malo przyjemnie sie na to patrzy. pozdrawiam
Sharp Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 obrazek 10 kb zajmuje, niewiele ponad rozmiar naszych avatarów ;)
mkk3a Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 ech, ze skrajności w skrajność - niektórzy zajmują ponad 400kB obrazki w dużej rozdzielczości a niektórzy zapisują je w min. jakości. o ile w przypadku fotki jakość 10 czy 20 da się jakoś przeboleć to w przypadku obrazka z bardzo łagodnymi grafientami robią się te głupie kwadraciki 8x8px i dziwnie to wygląda
technoon Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 rendery robie 1600x1200 mentalem a potem jak jest za duzy to zmnijszam w photoshopie.. rozdzielczosc albo dpi... to moze powiedzcie mi co mam zrobic zeby bbyła lepsza jakosc....
Falcrum Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Za przeposzeniem...na jaką cholerę ci taka wielka rozdzielczość ?? Dla próbnych max 800x600 !! I to jest dużo...i nie zmniejszaj (czy też zwiększaj) tego w PS\'sie... To przecie jest WiP, a nie końcowy render, że dajesz takie rozdzielki...:| Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi