pkowal1982 Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Witam Taki Maluch w wersji Dieselpunk. Całość zrobiona w Blenderze, Gimpie i Inkscape. Renderowane w BI 2.55.
kamiltsn Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Fajny klimacik :) Przyczepiłbym się do cięć blach. Autko wygląda w tych miejscach trochę "plastelinowo".
Smoku Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Praca budzi u mnie mieszane uczucia, jest ciekawie przedstawiony model ale nie jest on bez błędny. I te, nie wiem wyloty, zamiast kół na pierwszy rzut oka przypominają cegły i jak zobaczyłem na początku to myślałem że ktoś się nie bał i zaje..ł koła i zostawił tak tradycyjnie na cegłach :P
misiekINblue Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Pomysł b. fajny tyle ze bardziej mi to przypomina starego fiata 500 z przednimi światłami od malca, co do dysz zamiast kół to spoko tyle ze rzeczywiście mogłyby być ciemniejsze i z inną fakturą rdzy, a tak poza to naprawdę fajnie przedstawiona wizja ;)
Blejsoid Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 fajne, klimat z pierwszego renderu trochę jak z x-com: apocalypse. Czyli chrom, latające samochody, szerokokątne rendery, słoneczko i fikuśna architektura.
Użytkownik Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Wszystko co z tym samochodem musi wyglądać znakomicie!
pkowal1982 Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Napisano 3 Grudzień 2010 Wszystko co z tym samochodem musi wyglądać znakomicie! Oj żeby się teraz posiadacze samochodów nie obrazili... :P
torm Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 niezbyt to udolna przeróbka... ale wydaje mi się, że bardziej taki klimat dla tego malucha :)
Kr3tz Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 Dieselpunk... aha, no dobra, już rozumiem co to za klimaty. :) Myślę, że wyszło ok, faktycznie tak jak kamiltsn mówi miejscami jest plastelinowo, ale moim zdaniem nie odbiera to jakości modelu. Materiały nieco kuleją ("dysze"(!), drewno), klamki chyba nie wstrzeliły się w skalę. Summa summarum wszystko razem jak najbardziej wyszło na plus.
pkowal1982 Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Napisano 4 Grudzień 2010 @torm Moim skromnym zdaniem za ciemno. @Kr3tz Klamka ma 10 cm, przynajmniej tyle by miala gdyby taki szmelc produkowano. Drewno? Czemu jest zle? Co do tych dysz to nie wiem. Moze inna faktura rdzy a moze po prostu trzeba bylo to zrobic z zeliwa. Jesli bede dlubal jakas animacje z tym modelem to wroce do tego tematu.
bbandi Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 Wszystko zostawić i dac tylko kółeczka z jakimiś alusami retro:D, ale to równeż jest dosyć ciekawe.
Rekomendowane odpowiedzi