Jump to content

3ds max 2011 - gdzie się podziały tabelki???

lukasjogabonito

Recommended Posts

Witam...długo pracowałem w firmie na wersji maxa z 2010 roku. Nagle przyszła konieczność przesiadki na lepszy komputer i maxa 2011. Wszystko by było ok gdyby nie fakt, że tutaj nie ma znanych mi z poprzednich wersji "tabelek" np przy robieniu chamferu itd tylko coś dziwnego co ucieka na boki:D Czy istnieje możliwość powrotu do poprzedniego wyglądu???

7b37ff5a.jpg

7b37ff5a.jpg

7b37ff5a.jpg

7b37ff5a.jpg

Edited by lukasjogabonito

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jest możliwosć. Gdzieś na tym forum jest informacja jak to zrobić , ale niestety nie pamiętam, który to wątek. Polegało to chyba na przekopiowaniu pliku obsługującego te okienka za starszej wersji maxa do nowszej.

Według mnie jest to całkowicie chybiony pomysł z tym kwazi dizajnerskim oknem.

Autodesk to momentami kretyni, daja pseudo usprawnienia (ktore tylko utrudniaja prace po upgradzie) zamiast skupic sie na naprawde wazniejszych rzeczach

Ja stawiam na dzial marketingu ktory zdecydowal ze w tej wersji musza miec punkt "new UI design" :)

Z pozytywnych rzeczy, ktos pomysal i ten nowy UI ponoc jest calkiem niezle skryptowalny. Swego czasu szukalem i jest np mozliwosc zablokowania zeby ci te okienka nie skakaly jak glupie i nie pojawialy sie po calym ekranie. Jesli ktos bedzie za tym grzebal to ten nowy feature zwie sie "caddies".