Napisano 13 Grudzień 201014 l Witam...długo pracowałem w firmie na wersji maxa z 2010 roku. Nagle przyszła konieczność przesiadki na lepszy komputer i maxa 2011. Wszystko by było ok gdyby nie fakt, że tutaj nie ma znanych mi z poprzednich wersji "tabelek" np przy robieniu chamferu itd tylko coś dziwnego co ucieka na boki:D Czy istnieje możliwość powrotu do poprzedniego wyglądu??? Edytowane 13 Grudzień 201014 l przez lukasjogabonito
Napisano 13 Grudzień 201014 l Jest możliwosć. Gdzieś na tym forum jest informacja jak to zrobić , ale niestety nie pamiętam, który to wątek. Polegało to chyba na przekopiowaniu pliku obsługującego te okienka za starszej wersji maxa do nowszej. Według mnie jest to całkowicie chybiony pomysł z tym kwazi dizajnerskim oknem.
Napisano 13 Grudzień 201014 l Na cgtalku tez o tym pisali. Jesli np przekopjujesz dll'a Editable Poly z Maxa 2010 do 2011 to bedziesz mial w editable poly tabelki jak w 2010, ale tak samo funkcje z 2010. Ale bez kombinowania sie nie da.
Napisano 13 Grudzień 201014 l Autodesk to momentami kretyni, daja pseudo usprawnienia (ktore tylko utrudniaja prace po upgradzie) zamiast skupic sie na naprawde wazniejszych rzeczach.
Napisano 13 Grudzień 201014 l Autodesk to momentami kretyni, daja pseudo usprawnienia (ktore tylko utrudniaja prace po upgradzie) zamiast skupic sie na naprawde wazniejszych rzeczach Ja stawiam na dzial marketingu ktory zdecydowal ze w tej wersji musza miec punkt "new UI design" :) Z pozytywnych rzeczy, ktos pomysal i ten nowy UI ponoc jest calkiem niezle skryptowalny. Swego czasu szukalem i jest np mozliwosc zablokowania zeby ci te okienka nie skakaly jak glupie i nie pojawialy sie po calym ekranie. Jesli ktos bedzie za tym grzebal to ten nowy feature zwie sie "caddies".
Napisano 14 Grudzień 201014 l Autor Ja stawiam na dzial marketingu ktory zdecydowal ze w tej wersji musza miec punkt "new UI design" :) W pierwszej chwili jak to kiedyś zobaczyłem to nawet pomyślałem, że fajnie bo się bardziej "blenderowo" zrobiło w maxie...Ale jak posiedziałem dłużej to masakra.....dzieki za odp
Napisano 14 Grudzień 201014 l ja w takim razie czekam na skrypt który przerobi ten "New UI design" na normalny UI, który nie utrudnia pracy. Jak ktoś będzie wiedział jak się pozbyć tego "usprawnienia" z chcęcią się dowiem.
Napisano 14 Grudzień 201014 l A myślałem, że to ja jestem niereformowalny że nie podobają mi sie caddies. Rozumiem nowy, lepszy wygląd, ale niemożność wpisywania parametrów po Tab-ie, tylko przeklikiwanie się myszą trochę ssie.
Napisano 16 Grudzień 201014 l JA sie podpisuje i mam pytanie czy mozna wrocic do starego edytora materialow bo h.. mnie trafia z tym nowym???