Napisano 19 Grudzień 201014 l Witam. Mam problem. Gdy próbuje skalować małe elementy to mam problem z "skokami" skali. Raz element jest za duży raz jest za mały, a mysz przesuwam tylko o niecały milimetr. Mam nadzieje że wiecie w czym leży problem. Jeżeli nie rozumiecie o co mi chodzi to nakrętce później krótki filmik.
Napisano 19 Grudzień 201014 l Na side-view'ach pracuj, jeśli zależy ci na dokładności. Poza tym możesz + i - na numerycznej skalować kursor. Ale to tak swoją drogą, bo nie pamiętam czy zmienia to 'przeskoki' :P.
Napisano 19 Grudzień 201014 l Autor Na side-view'ach pracuj, jeśli zależy ci na dokładności. Poza tym możesz + i - na numerycznej skalować kursor. Ale to tak swoją drogą, bo nie pamiętam czy zmienia to 'przeskoki' :P. To tylko zmienia rozmiar gizmo'a. Nic więcej. Mam nadzieje że ktoś wie jak to "naprawić".
Napisano 20 Grudzień 201014 l albo ewentualnie skorzystać z mmb myszy, zaznaczając kanały w channel box-ie które cię interesują i z przytrzymanym mmb przeciągasz po viewport-cie. Jeżeli są zbyt duże przeskoki to możesz przełączyć się z trybu liniowego na hyperboliczny i skorzystać z małego skoku. - Do tego służą 3 ikony po prawej, na samej górze channel box-a. Najpierw klikasz dwukrotnie na pierwszą ( na ikonie są 3 osie ), potem wybierasz sobie interesujące cię tryby ( dwie pozostałe ikony ).
Napisano 20 Grudzień 201014 l Autor albo ewentualnie skorzystać z mmb myszy, zaznaczając kanały w channel box-ie które cię interesują i z przytrzymanym mmb przeciągasz po viewport-cie. Jeżeli są zbyt duże przeskoki to możesz przełączyć się z trybu liniowego na hyperboliczny i skorzystać z małego skoku. - Do tego służą 3 ikony po prawej, na samej górze channel box-a. Najpierw klikasz dwukrotnie na pierwszą ( na ikonie są 3 osie ), potem wybierasz sobie interesujące cię tryby ( dwie pozostałe ikony ). Zaraz obadam te ikonki.
Napisano 21 Grudzień 201014 l siema :) czasem jak muszę pracować na naprawdę mikro wartościach robię tak: 1. kluczuję kanały - w Twoim wypadku Skale 2. otwieram grapchEditor i tam zoomoje maksymalnie do kluczy 3. przemieszczam klucze góradół obserwując viewport w ten sposób możesz pracować na tysięcznych wartościach kanału :) Oczywiście na końcu kasuje klucze :)
Napisano 22 Grudzień 201014 l Generalnie to ja bym się skłaniał najbardziej ku odpowidzi Krysysa (Kryzysu?, Kryzysiej? ... i weź to teraz odmień :) ) tylko że nie klikaj na ww. ikony bo tak się zarąbać można tylko zaznaczasz kanały, potem mmb i trzymasz "ctrl" (mały skok), ew. "shift" - duuuuuży skok. A jak meeeeeeega małe wartości to zoom w viewporcie + mmb z ctrl.
Napisano 22 Grudzień 201014 l Autor Generalnie to ja bym się skłaniał najbardziej ku odpowidzi Krysysa (Kryzysu?, Kryzysiej? ... i weź to teraz odmień :) ) tylko że nie klikaj na ww. ikony bo tak się zarąbać można tylko zaznaczasz kanały, potem mmb i trzymasz "ctrl" (mały skok), ew. "shift" - duuuuuży skok. A jak meeeeeeega małe wartości to zoom w viewporcie + mmb z ctrl. Dzięki. Przez Kryzysa przerzyłem kryzys, bo te ikonki są faktcznie zarąbane. Klikam wszystkie i nic się nie zmienia. Dzięki za pomoc.