Napisano 29 Grudzień 201014 l W mojej pracy ukażę piracki statek. Na którym trwał będzie bunt piratów przeciwko kapitanowi statku. A wszystko przez kryzys spowodowany brakiem rumu na statku ;) Jak ktoś posiada linki do refek statków to chętnie obejrzę ;) Edytowane 12 Styczeń 201114 l przez aknochaco
Napisano 29 Grudzień 201014 l Autor Wiem właśnie że bardzo wymagający pomysł. Mogę z tym nie zdążyć, ale myślę że dzięki temu wezmę się w końcu do roboty i przy okazji się wiele nauczę.
Napisano 30 Grudzień 201014 l Temat ciekawy i dający pole do popisu. Tym bardziej, że sam bunt na statku oznacza kryzys. Powodzenia!
Napisano 30 Grudzień 201014 l pomysl, OK pytanie tylko czy autor ma swiadomosc czego sie podejmuje? Jak przedstawic bunt w jedym obrazku? jakie uzyc atrybuty?, sam model okretu bo bunt ma byc na okrecie? czy statku z bananami? hehe... pozdr i sry nie moglem sie powstrzymac: ]
Napisano 2 Styczeń 201114 l Autor Myślę że armatka jest już na ukończeniu ;) Coś dodać, coś zmienić lub usunąć? Bardzo chętnie przyjmę wszelkie sugestię :o
Napisano 2 Styczeń 201114 l teraz wszystko będzie zależało od tekstur. Tutaj masz pare uwag co do tego modelu:
Napisano 2 Styczeń 201114 l Pomysł fajny, ale ogromna masa pracy. Osobiście przerzuciłabym się na łódkę ratunkową, na niej armata która łódkę prawie zatapia, wściekły kapitan i jeden albo dwóch apatycznych piratów-marynarzy. Oszczędziłbyś sobie modelowania statku i zwiększył szanse na skończenie pracy. A jeśli już jesteś pewny że ma być duży statek, to koniecznie naszkicuj sobie przetdem scenę i ujęcie, żeby nie modelować obiektów które ostatecznie nie znajdą się w kadrze. W każdym razie życzę powodzenia. Armata jak na razie wygląda dobrze.
Napisano 3 Styczeń 201114 l Zaczynasz prace nad tak pomyślaną sceną akurat od dokładnego modelu armaty której prawie nie bedzie widać? Nie to żebym chciał sie wymadrzać ale zacznij od ogółu. Ogarnij temat całościowo a potem idź w detale tam gdzie to bedzie potrzebne. Inaczej nie widze większych szans na pomyślny finał
Napisano 3 Styczeń 201114 l http://www.youtube.com/watch?v=ssEsAJxyE3w myslę, że brak rumu to dobry powód kryzysu :D
Napisano 4 Styczeń 201114 l Autor Myślę że jednak przerzucę się na pomysł Ani ;D Dzieki za pomoc, pomysł świetny, piraci na małej łódce bardziej będą reprezentować kryzys, Myślę że dam wielu piratów leżących na sobie, bedzie pokazywać jak bardzo mają miejsca i jak bardzo jest to kryzysowa sytuacja, a obok stojący kapitan (byłego statku, w tle moge zrobić tonący statek) pijący ostatnią kroplę rumu ;) Jeszcze raz dziekuje Ani za pomysł, jest świetny.
Napisano 4 Styczeń 201114 l Sądzę, że zamiast tonącego statku, wystarczy wystający jeszcze z wody maszt lub bocianie gniazdo; generalnie - słuszna korekta planów, tak czy siak. Powodzenia!
Napisano 6 Styczeń 201114 l Podoba mi sie pomysl z piratami moze (jezeli chcesz z humorem) to ze trzech piratow w wodzie w dmuchanych kolkach z kaczka, podczepionych do owej lodki machajacych oblednie rekoma i nogami gdyz za lodka zasowa wsciekly rekin jednak owa lodka plynie tyle co nic gdyz jest obciazona przez wielka beczke wspanialego rumu a na pokladzie kapitan w bardzo kryzysowaj sytuacji z dylematem czy ocalic zaloge kosztem pozbycia sie swego ukochanego trunku? :) taka moja wizja tylko niekoniecznie musi sie podobac pozdrawiam i powodzenia.
Napisano 12 Styczeń 201114 l Autor Co by nie było że się obijam(wiem,wiem obijam się, ostatnio mało czasu było, ale postaram się już więcej pracować), jeszcze nie dokończona łódka,pracuje nad nią.
Napisano 12 Styczeń 201114 l Nie jestem znawcą, ale belka środkowa wydaje mi się zbyt cienka, i chyba powinna zachodzić między deski (deski powinny się przy niej zaczynać, nie iść na około).
Napisano 12 Styczeń 201114 l Autor Teraz powinno być lepiej, nie zauważyłem tego, teraz jak popatrzyłem na blueprinta to mialas racje :D