kamil.ochel Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 (edytowane) Hej! A więc pomysł na taki soft wpadł z wątku reference-image. Siadłem i zrobiłem w Visual Studio takiego toola co to wyświetla nam referencję. Aktualna wersja 1.0.0.4 (update 8.01.2011) wyświetla pliki graficzne w formatach: JPG, BMP, PNG, TIFF, ICO, GIF Screen Windows only, i wymagana jest platforma .NET Framework 4.0 (ściągnie się automatycznie przy instalacji) DOWNLOAD http://www.speedyshare.com/files/26126625/refviewer.zip http://rapidshare.com/files/441382240/refviewer.zip TIFFy mogą mieć problemy z płynnością przy dużym rozmiarze lub ilości warstw Ikonka w trayu umożliwia zmianę przezroczystości, oraz ukrycie/przywrócenie kontrolek. Dalej szukam sposobu na przepuszczanie klików przez okienko, co by można było sobie refkę wrzucić nad maxa/maye/blendera/lightwave/cineme/photoshopa czy co tam macie i używacie i w nim pracować. Oczywiście jak chcecie zobaczyć jakieś ficzersy, piszcie, jak będą miały sens mogą znaleźć się w programie. Wszelkie bugi i problemy zgłaszamy tutaj. Mam nadzieję że komuś się przyda :) Pozdrawiam! :) CHANGELOG 1.0.0.3 --- RefViewer wychodzi na światło dzienne 1.0.0.4 --- Przyciski i radio buttony zastępuje toolbar z ikonami, pojawia się przycisk ostatnio otwarte. ikonka w trayu nie nazywa się już "notifyIcon1" Edytowane 8 Styczeń 2011 przez kamil.ochel 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Podziwiam chęci i zacięcie :) Może komuś się faktycznie przyda. W mojej pracy praca z refkami dzieli się w sumie na dwa typy. Refki widziane w głębi, niejako za modelem (max, Softimage, Modo, Mudbox, Zbrush, itp.) oraz na refki widziane z przodu, przed obrazem lub obok (Photoshop, Painter, Artrage). Jak do tej pory, przy pracy z refkami z przodu, czyli trochę takimi jak Twój tool, to Artrage jest niedościgniony. Bije na łeb i na szyję :) Myślę, że jeśli choć jakąś część ficzersów udałoby się Tobie przenieść do RefViewera, to można liczyć na sukces. Tym bardziej, że RefViewer działa niezależnie od aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 rewelka Kamilek, rewelacyjna inicjatywka! Piwo stawiam! :* funkcjonalnosc zabija po prostu, tylko wiesz, zasugerowałem ci pare bajerów i by było git. Przezroczystość okna - otóź to niezłe! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Przydała by się opcją zoomowania i przesuwania obrazka , tego najbardziej mi brakuje : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 update w pierwszym poscie Kris_R dzięki za komenta :) jakoś niebawem zobaczę co można z refkami robić w artrage, może coś wejdzie. na razie walczę z jakimś sposobem na przepuszczanie kliknięć "pod" to okienko co by można sobie maziać niejako po refce Dunuś dzięki :P na piwko chętnie wpadne tylko do Szczecina daleko ;P zeet jutro, już w sumie dzisiaj nad tym posiedzę jak znajdę czas :) do tego jeszcze dojdzie drag&drop co by szybciej sie dało refki zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Dla ułatwienia dwa linki, które pokazują referencje w ArtRage w akcji. Filmiki są pobieżne i momentami wręcz lamerskie, ale coś tam pokazują a może oszczędzą Ci szukania instalki niepotrzebnie: http://www.youtube.com/watch?v=187nBAff3-E http://www.youtube.com/watch?v=97gkq6hjOj0 Pozdrawiam! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 o Kris_R dzięki za filmiki przeglądnę i zobaczymy co sie da :D już w sumie mam pomysł że pipeta z kopiowaniem do schowka koloru jako #ffffff byla by niezla :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 A u mnie nie działa:( I jeszcze ciemny interfejs do pracy w nocy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 lucek a instalowałeś wcześniejszą wersję? jak tak to wywal ją z panelu sterowania > dodaj usuń programy (programy i funkcje w win7) a jak nie to musimy coś obmyślić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbaqbaMAX3D Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 (edytowane) Kamil i jak z rozwojem Twej aplikacji? :) Probowalem sciagnąc ale linki juz nie aktualne. Daj znac co i jak. pozdro Edytowane 9 Kwiecień 2011 przez qbaqbaMAX3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi