Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

To tył do okładki z Foggy Hunt. Ten sam Spitfire Mk IX z 308 Sqn. "Krakowskiego" RAF, tyle że nieco wcześniej - jeszcze z pasami inwazyjnymi pod skrzydłami. Trochę przygnębiający, ale początek roku zawsze tak na mnie wpływa :)

psychodelic-dawn_small.jpg

Edytowane przez mrys
  • Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Marku, cudny obraz! Piękne, klimatyczne światło, genialne ujęcie Spita. Chwalenie modelu, tekstur itd byłoby tylko powtarzaniem się. Każdy kolejny obraz jest lepszy od poprzedniego! Serce rośnie! 5***** Przyjacielu!

Napisano

Dzięki za komentarze :)

Trafnie dobrane kolory, ciekawy, plastyczny efekt. W jakiej rozdzielczości jest tutaj tekstura? Ode mnie 5*.

Tekstura jest rozłożona na kwadracie 8192x8192, ale efektywnie na np. kadłub przypada z tego może z 6000 px. Załączam zmniejszony podział UV.

Napisano

Zawsze się zastanawiam jak Ty to tak graficznie renderujesz :) Profeska jak zawsze, fajne smugi na końcówkach skrzydeł.

Napisano

bardzo fajnie, ale mam jedno ale... ta smuga za krawedzia zplywu na koncowce plata nie powinna byc taka spiralna turbulencja? tzn nadcisnienie pod platem wpycha sie nad plat i powstaje taka spiralka z powietrza

pozdr

Napisano

Bardzo fajne!

Brakuje tylko jakiejs glownej mocy..czegos co stworzyloby wrazenie pelnowartosciowosci..na razie wyglada jak czesc wiekszej calosci..ale git.

Pozdrawiam,

Pawel

Zapraszam chetnych na szkolenia ONLINE "Tworzenie filmu animowanego"

Napisano

Dorzucę i ja swoje trzy grosze do komentarza względem ramek. Dumałem kiedyś nad tym zagadnieniem i doszedłem do wniosku, że ramka jako taka potrzebna jest i to zarówno w realu jak i na ekranie bo pozwala "odciąć" obraz od otoczenia i skupić się lepiej na zawartości obrazu. Wrzucając na max3d.pl lepiej sprawdza się ciemna ramka, bo nie tłucze po oczach i nie przeszkadza w percepcji. Gdy layout strony jest jasny lepiej sprawdzi się ramka jasna. Ale to 'oczywista oczywistość' jak mawiał pewien klasyk.

Co do białej ramki to należy też pamiętać, że w światku tzw. 'aviation art' spełnia ona jeszcze jedną funkcję. Jest ona miejscem, w którym składa się podpisy np. numer printu, nazwisko autora czy też podpis bohatera uwiecznionego na obrazie. Na czarnym byłoby ciężko...choć da się. Ale kolekcjonerzy wolą białe, bo z podpisami lepiej takie coś opchnąć dalej ;)

Napisano

peter_f - zgadzam się ale wszystko zależy od tego co się chce osiągnąć. W tym konkretnym przypadku pasuje mi lepiej bez bo mamy otwartą przestrzeń, która zostaje przycięta po "chamsku" białą ramą ;)

osobiście jeśli już dałbym czarną z opacity na 50

pozdr!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności