Allucard Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Witam to znów ja :) Zaczynam pracę nad modelem statku kosmicznego to juz 3 WIP. [przy mieczu mecze sie z bandażem] powiedzcie co sadzicie o tym i co proponujecie. Narazie jest to część w której bedzie siedział Pilot :) brak jeszcze sporej nadbudówki pierwsze rendery w ramach wyjasnienia to niebieskie to szkło bedzie :) [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > Allucard]
ftorek Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 wow - niezle - tylko ja zamiast tej kuli widzialbym plaska szybe a boki jakos zabudowal
Allucard Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 planuje biedaka utopić w płynie zeby sterowanie było myślami :)
Krzysiek Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Wyglada fajnie, czekamy na wiecej. Pozdrawiam
Allucard Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 Czas na mały update z wieczorka trzeba zabrac sie za silniki i kokpit :) Cenne rady mile widziane [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > Allucard]
zipper Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 sorry ... to twoj konspekt .. .takze nie bede sie wtracal ... jedno co ci powiem to to ze z projektu na projekt wyglada to coraz lepiej ... jak dalej bedziesz sie rozwijal w takim tepie ... to niedlugo bedziesz naprawde dobry w te klocki ... pozdrawiam
Allucard Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Napisano 7 Czerwiec 2004 Witajcie jestem wrzucam 2 nowe renderki :) [oczywiście ocena mile widziana ] wraz z podpowiedziami [render pokzujący mała zmianę w uchwytach kabiny :) Oraz render pilota [człowiek z Poser5 sam bym niezrobił :( ] oczywiście chodzi mi o sugestie co do maski przypominam ze dodam mu rurki tlenowe ale jescze nie teraz. Front oraz tyl [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > Allucard]
Allucard Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Napisano 10 Czerwiec 2004 Witajcie przesyłem kolejne rendery. Ciężko mi jest ale staram sie i Sory ze tak długo trza było czekac na jakis efekt Rury tlenowe i podstawy pod wolanty bedą zrobione ale jeszcze muszę podłubac przy samych Wolantach[wchodzą mu w dłonie ] :( Sugestie mile widziane :) [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > Allucard]
zipper Napisano 10 Czerwiec 2004 Napisano 10 Czerwiec 2004 sugestia : zrob tak zeby wolanty nie wchodzily w dlonie :) sam widzisz co jest nie tak ... pracuj nad tym dzielnie ... i sie nie poddawaj ... dociagnij wreszcie jakis projekt do konca ... albo to fazy bliskiej koncowi ... :) pozdrawiam
Allucard Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Napisano 14 Czerwiec 2004 No biegne lece z nowymi renderami. ta czesc juz jest prawie skończona przód tył Oraz pilot[poser5] i fotel z dodatkami :) Prosze o sugestie, rady i podpowiedzi nietylko od Zippera[na marginesie dzieki zipper] :) [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > Allucard]
zipper Napisano 14 Czerwiec 2004 Napisano 14 Czerwiec 2004 caly model jest wypakowany detalami i pierdolkami ... mam nadzieje ze wnetrze bedzie conajmniej na takim samym poziomie ...bo i naczej bedzie sie kiepsko kaponowalo z reszta ... :) gryzie mnie jeszcze ten ludzik z posera ... no ale co tam ... wyglada dobrze ... mi sie podoba ... pozdro
Bacry Napisano 14 Czerwiec 2004 Napisano 14 Czerwiec 2004 No właśnie Pilot. On jest tylko do proporcji? Chyba golas jednak nie będzie kierował pojazdem?? Ogólnie niezły. Jednak tak bez koncpetu to straszna męczarnia przy modelowaniu.
Allucard Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Napisano 14 Czerwiec 2004 dzieki chłopaki. Obiecuję że wnętrze bedzie zawierało wiele detali. Bacry koncept jest niestety na papierze a w house niemam skanera :(, a pilot jest tylko poto zeby ktoś nim prowadził niestety, sam niepotrafie jeszcze modelowac humana ale może niebawem :) . Tak zamierzam faceta ubrać ale strasznie mi to idzie. Ale spoko golas napewno niebedzie.
Allucard Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Napisano 15 Czerwiec 2004 No pierwszy render skafandra góry szczególnie jeszcze go trza dopracowac. ale tym sie zajme spokojnie ludziska Czekam na opinie oraz podpowiedzi :) [Wyedytowany dnia 16-6-2004 > Allucard] [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > Allucard]
Allucard Napisano 19 Czerwiec 2004 Autor Napisano 19 Czerwiec 2004 No jestem i cały skafander gotowy. brak tylko rur ale to pod koniec zrobię. :) [tylko sie niepytajcie czemu ten skakander przypomina lekka zbroję] powiedzcie co oniej sadzicie i czy sie wam podoba. [jakiez dodatki bym zamiescił jescze ale niwiem co wiec czekam na pomysły] a oto render skafandra z polotem i siedzeniem Czekam niecierpliwie na jakies posty :)
halogen Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 siema, podobaja mi sie twoje prace(ogulnie) ta tez jest fajna. tez robie/ staram sie robic nowego orginalnego jesli robie nawet samochud to staram sie go zrobic jakos inaczej hehe(zmieniam, sam dodaje nowe elementy), i 3mam kciuki
Allucard Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Napisano 20 Czerwiec 2004 Sory za problemy wynikłe przez pewien czas z braku Obrazków ale republika sie wykrzaczyła i przeszedłem Na Lycosa :). A no panowie co tak słabo Zadnych uwah no cos musicie powiedziec bo sie poczuję żle :)
Allucard Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Napisano 20 Czerwiec 2004 No to render całego stateczku brak paru drobiazgów[i czesci silnikowej] ale narazie jest spoko Oraz render na Brazilu dzieki jednemu z forumowiczów[on wie o kogo chodzi] Oczywiscie jakies opinie mile widziane :) [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > Allucard]
Allucard Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Napisano 22 Czerwiec 2004 Witam wklejam nowe renderki :) zostało troszke szczegółów ale jest narazie dobrze :) najpier uchwyty wolantów teraz kokpit z pilotem i finalna całość opinie sugestie mile widziane: PS. COKolwiek :)
Krzysiek Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 W zblizeniach widac kilka niedociagniec, ale ostatni render robi wrazenie, fajnie by bylo jakbys pokazal go jeszcze zrenderowanego w Brasilu, tak jak jeden post wczesniej. Jest dobrze pracuja dalej. Pozdrawiam
Allucard Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Napisano 22 Czerwiec 2004 powiedz gdzie sa niedociągnięcia Aragorn
Krzysiek Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Ogolnie duzo widac dziwnych wygiec, nie za bardzo chce mi sie pokazywac na renderach, ale na przyklad na 1 i 2 renderze, to cos z tylu, jest nie wygladzone, podobnie na fotelu postaci, sa dziwne zakrzywienia. Ale tak jak pisalem wczesniej, jezeli koncowy render bedzie z pewnej odleglosci, to i tak tego nie bedzie widac, wiec mozesz olac, bo na 3 renderze wszytko wyglada dobrze. Pozdrawiam
Allucard Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Napisano 23 Czerwiec 2004 Witam zamieszczam ten render gdyż jest związany z moim mysliwcem choc miałem ochote wsadzic go na chwilę do wody. Cenne uwagi czego brak i co zmienic aby było realistycznie[mi nadal czegos brak]. oczywiści zakładamy ze jest to dośc głęboko
gollum Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 No no no myśliwiec wygląda imponująco, czekam na tekstury. Niepodoba mi się tylko mocowanie monitorów dla pilota, nie sądzisz, że te rury czy co to tam jest zasłania całkiem sporo pola widzenia, może warto by je (monitory) zamontować na mocowaniach wolantów. Co do ostatniego rendera, to no comments. Pozdro Gollum
zipper Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 allucard .... powiedz mi tylko po co siedziales tyle czasu i skubales detale tego pojazdu jak teraz ich wogole nie widac ... mysliwiec bardzo fajny ... pozdrawiam
Allucard Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Napisano 23 Czerwiec 2004 odp dla zipa. niebujcie sie to nadal jest mysliwiec a ostatni render to próba czy udało by mi sie podwodną scene zrobić. wykorzystałem A114-B bo przypomina batyskaf Goolum czy jest az tak zle z tym renderem ze NO comenT :( Niebawem skończę zaczne robic resztę A ziiper szczegóły bo lubie takie pierdółki :)
Allucard Napisano 24 Czerwiec 2004 Autor Napisano 24 Czerwiec 2004 Biegne lece z nowymi renderkami; Moduł dodatkowy zoom elementów teraz wszystkie 3 elementy z silnikami z oddali tył front cały statek i zoom pilota oczywiście brak jeszxze działek i dopieszczenia samego silnik[ków] ale to sie juz niezmieni PS policzyłem ze bedzie a z 15 działek :)[sporo jak na mśliwiec co]
mkk3a Napisano 25 Czerwiec 2004 Napisano 25 Czerwiec 2004 na tyle tego statku są takie 3 tuby - są one nieco zbyt kanciaste. wszystko robisz wg własnego pomysłu czy wzorujesz się na czyms? jesli to drugie, to pokaż referki
Allucard Napisano 26 Czerwiec 2004 Autor Napisano 26 Czerwiec 2004 Spokojnie wiem ze tylne tuby sa kanciaste. Sa tylko poto aby pokazac przewidywana wielkośc Silników dla Myśliwca. No i wszystko robie wedłóg własnego projektu :). Ostatnio troszke przystopowałem z praca nad myśliwcem gdyż staram sie poznać Mental Raya[chyba tak sie pisze] dlatego niema renderków i fast ODP na posta sory. PS a co podoba się [pasował by do bazy na marsie co :P]
Allucard Napisano 27 Czerwiec 2004 Autor Napisano 27 Czerwiec 2004 No i jeszcze silniki Render Uzbrojonego Myśliwca Oczywiście jak zwykle uwagi mile widziane :) [sugestie równierz] PS. przepraszam za render jedynie modelu samego bez oswietlenia ale niebawem jak dokończę wszystko to bedzie zrobiony PS2. Niestety niebędę go chyba otexturowywał :) to miał być jedynie model.
blood_brother Napisano 27 Czerwiec 2004 Napisano 27 Czerwiec 2004 Proponuje wlaczyc AA bo teraz zupelnie nie widac szczegolow Pozdro
Allucard Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Napisano 29 Czerwiec 2004 Pytanie Blood co to jest AA :) niebardzo wiem :) jezeli mi powiez z chęcia to właczę. Ps zmieni sie kształt działek pech chciał ze plik z uzbrojonym A114 poszedł w kiczorty :( ale spoko duzo niepozmieniam. Teraz pracuję nad robocikiem :) do mojej sceny jak skończę z trosem to wrzócę na Wipa zebyście sie wypowiedzieli :)
Qczm@ Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 no mnie sie bardzo podoba, alez jak juz robisz model to otexturuj, otexturuj:)
Gacu666 Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 AA to jest anty alliansing (czy jakos tak:P,zapomnialem, leb mnie boli) W kazdym badz razie odpowiedzialny za wygladzanie krawedzi i pikseli. Niezly model, ale fakt mnie by sie tez nie chcialo teksturowac:P tak jak Mecha :]
illy Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 jakos mi te 3 sjkrzydla nie pasuja ;/ moze zrob takie jak w x-wingu (nie przeklinaj mnie;)))) bo serio mi sie podobalo bez
Allucard Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Napisano 29 Czerwiec 2004 Dzieki za wszystkie opinie. Niestety niezrobie takich wings jak maja X-wing bo koncepcja zakładała cos takiego ale miło ze podobał sie równiez bez skrzydeł . Gacuś texturowac niechce z 2 powodów bo od poczadku miał to byc tylko i wyłacznie model :) a po 2 to niewiem nawet jak go otexturowac P[brak idea] PS. Dzieki wszystkim :) PS2. Korzystam z okazji i daje pierwszy render Robota niebawe pojawi sie wiecej w oddielnym wipie [Wyedytowany dnia 29-6-2004 > Allucard] [Wyedytowany dnia 30-6-2004 > Allucard]
Allucard Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 No witajcie zakończony samolot uzbrojenie juz ma i nawet zrobiłem mu silniki :P Ostateczne uwagi mile widziane :). Zaczynam pracepełna para nad Robotem :)
Falcrum Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 No nieźle ci wyszedł ten model. Na początku myślałem, że nie dasz rady...ale mylilem się. Wyszedł ci naprawdę fajny model ;). Teraz jeszcze tekstury i otoczenie... Powodzenia dalej :)
Allucard Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 Otoczenie do niego jest w głowie i wykonam je niebawem ale teraz musze zacząć nowy post i zrobie to zapewne jutro jak skończę miednice i poprawię tors :). A co do texturowania to niestety niebedzie :)
zipper Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 panie Allucard ... ale jakichkolwiek materialow ... a nie standardowego to panu nie odpuszcze ... prosze zrobic cokolwiek ... zeby nie wygladalo to na shade ... tylko na pomalowany model ... pozdro
Allucard Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 Wugraliście ale to bedzie zatko i powoli robione. tu proponowane miejsce londowania :) sory za light
Beatou Napisano 14 Lipiec 2004 Napisano 14 Lipiec 2004 Ja kcem textury!!!! ;] Wypas model... niczego nie brakuje ;] A ten koleś w środku to nie może czuć się pewniej... z takimi pukawkami...sam bym tam wsiadł i poleciał ;] gdzieś (out there). Licze że zmienisz otoczenie bo teraz to wygląda jakby supermen wyladował w Samllvile.... coś jakby na zadupiu postawić Lamborghini ;] Wiesz... tu by pasował raczej kosmos... albo jakaś baza...pomyśl... w końcu Twój koncept. I jak nie zrobisz jakichś materiałów to bedzie to najlepsza zmarnowana praca jaką widziałem ;] serio Wielkie pozdro, Beatou
scor Napisano 15 Lipiec 2004 Napisano 15 Lipiec 2004 model wypas, tylko zrob wiecej szczegolow na otoczeniu i moze je zmien troche tak jak pisze Beatou. I koniecznie textury!!!
Rekomendowane odpowiedzi