Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam...

Mam zamiar stworzyć model , legendy rajdów : fiata 131 Abarth , znany w rajdach jako 131 mirafiori.

Narazie daję tylko zdjęcia samochodu do wglądu...a pierwsze rendery będą już niedługo....

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie...ale mam nadzieję że taki zrobię :)

Zapomniałem dodać...że będę robił ten samochód NURBS\'ami za pomocą Rhino (rhino roxx!! ;)

P.s

Chciałem ten samochód zacząć już długo,długo wcześniej ,ale nie posiadałem wystarczająco dobrych blueprints\'ów i wiedzy na temat tego samochodu.

Napisano

loozaczku ... jak dla mnie to zdecydowanie za gesto :)

enzo .... narazie nie wiele widac ... poczekamy zobaczymy :)

PS. odkad zrobilem maluszka ... na forum wiecej FIATow sie pojawilo :)

pozdrawiam

Napisano

To musi być tak gęsto....a dlaczego??? to zobaczycie w renderze którego podeśle pod wieczór.

Zipper, tego fiata chciałem zrobić dawno...tylko że nie maiłem żadnego INFo, a pozatym maluch to maluch a 131 to 131 :)))

Mam zamiar przez wakacje wymodelować jeszcze inne włoskie samochody rajdowe: Lancia Stratos HF, Lancia 037 Rally, Lancia Beta MonteCarlo, Fiat 500 ,....

no to idę pracować.

Napisano

enzo hym za gesto naprawde i przeanalzuj curvature zobacz co se dzeje a napewno niebedzie dobrze.

czemu ten naroznik chcesz zaokraglic juz na poczatku to glupota, ten kawalek jest prosty i taki powinien zostac. wystarczy kawalek 1 rail lub 2rail przechadzące przez dlugosc fiacika, a naroznik sobie ztrimujesz...

Napisano
napisał beeper

napisał Orion

Qufa a myślałem że to render :D:D

hehe no nie tylko Ty :)

i co niektorzy juz pewnie chcieli wytykac bledy :P

Pewnie, że to render. ;-)

I licze, że model tutaj tworzony, będzie lepszy niż render z pierwszego posta.

Napisano

No wiesz nie wydaje mi sie zeby to byl dobry pomysł. Bedą ci sie odbicia zalamywac.choc rob jak chcesz zobaczymy co bedzie dalej. aaa blotnik masz krzywy !!

Napisano

Wiem...że mam krzywo... :)) Robie już trochę inaczej - to jest stary render...

Egon - widzę że znasz się na autach (dobre Logo)

Napisano

enzo

co do znajomości aut to powiem ci coś \"SAMOCHODZY TO MOJA PASJA, TYLKO SAMOCHODZMI SIE INTERESUJE:)\"

A TU ZARZUCE CI JESZCE PARE FOTEK FIATA 131 ABARTH

Napisano

Po długiej przerwie...spowodowanej tym że nie chciało mi się nic robić...i komputermi mi siadł przez trojan\'a..teraz znowu zaczynam pracować...

i wymodelowałem trochę przodu..:))

Napisano

hehe no narazie malo masz zrobione :P moja dziwczyna na poczatku myslala ze to skrzynka :) ale pokaze jej towj topik jak go skonczysz :) narazie niema za bardzo co oceniac :) zamieszczaj konkretniejsze updaty.

Napisano

Witam :)

Narazie jest dobrze, faktycznie nie ma co oceniac za bardzo, ale dziwi mnie ze robisz takimi kawałkami, mozesz przeciez powierzchne boczna pociaganc do konca, bo po co pozniej bawic sie w dorysowywanie krzywch i matchowanie, mozn od razu. No chyba ze cos inego planujesz :)

Pozdro

Napisano

hehe... no widzisz..bo ja pociągnąłem powierzchnie boczną... i nie robię w kawąłkach...tylko schowałem tę część..., bo nic tam jeszcze nie zrobiłem...

Napisano

w NURBSach zawsze jest co oceniać :) widzę, że to już trzecie podejście do boku auta, ale w sumie nie wiem czy najlepsze, ja bym wybrał to drugie raczej :) poza tym jest chyba dobrze...

pozdrawiam

Napisano

Po kolejnej długiej przerwie...zamieszam mały progress mojeje pracy.

Teraz uwolniony od nauki...może będe miał trochę więcej czasu na ten projekt.

zapraszam do komentowania.

Napisano

khem i po co to renderowanie lakiery gdy jest tylko przod hym masz w rhino analize piekny realtime to po jaką cholere renderować. Tylko zaczyna sie zabawa z lakierem ehhhhhh .

Napisano

oj bzyku,bzyku...nie znasz sytuacji a tak ostro oceniasz...

pracuję nad modelem, i miałem chwile przerwy...a że znam Maxon\'a to wstawiłem przodzio żeby się renderowało...:) chwile czasu zajeło, a ja sobie obiad zjadłem.

Napisano

1st - dawaj szare rendery bez fajerwerków

2nd - pokaż "siatkę"

3rd - jak na nurbs to troszkę poturbowana ta bryka. Może za gęsto linie?

Ogólnie dobrze, że prowadzisz dalej prace, przy odrobinie chęci uda ci się ją ukończyć, (chodź jedną ;p)

Napisano

ad.1: Nie widzę tu żadnych bajerów...zwykly render z rhino.

ad.2: Siatkę już daje

ad.3: Gdzie???

P.S

Tylko proszę nie Komentować grila i maski...bo nie robiłem ich jeszcze...to są tylko atrapy...:)

Napisano

a juz myslalem ze fiacika nie bedzie a tu jednak :) fajnie :).

a teraz co na nie:

Blotniki dlaczego są takie nierowne strasznie sie to rzuca w oczy.

Napisano

Co do błotników...to będą obcinane w 2/3 długości...bo tam nachodzi plastikowa...nakładka...:)) dlatego nie dbałem czy będą proste czy krzywe...bo i tak je tam obetne.

Będzie wyglądało tak jak na focie...