enzo Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Witam... Mam zamiar stworzyć model , legendy rajdów : fiata 131 Abarth , znany w rajdach jako 131 mirafiori. Narazie daję tylko zdjęcia samochodu do wglądu...a pierwsze rendery będą już niedługo....
enzo Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 Nie...ale mam nadzieję że taki zrobię :) Zapomniałem dodać...że będę robił ten samochód NURBS\'ami za pomocą Rhino (rhino roxx!! ;) P.s Chciałem ten samochód zacząć już długo,długo wcześniej ,ale nie posiadałem wystarczająco dobrych blueprints\'ów i wiedzy na temat tego samochodu.
Kryhas Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Bryka wygląda ładnie. Zobaczymy jak pujdzie model
beeper Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 napisał Orion Qufa a myślałem że to render :D:D hehe no nie tylko Ty :) i co niektorzy juz pewnie chcieli wytykac bledy :P
dirty Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 heh, no nie wiem, ja bym powiedzial ze to render...
Orion Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 No masz :D następny co dał się nabrać :) Wpatrz się uważnie
kaa Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 fajowa bryka... niestety jak fiat z numerkiem to tylko 125 i 126 mi sie kojarza :/
enzo Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 Żeby nie było że tylko daje zdjęcia...to oto piersze prace na błotnikiem.. (narazie bez fillet\'a)....
Loozack Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 hmmm, nie za gęsto tych Isocurves ? pozdrawiam P.S. ciekawe auto sobie wybrałeś... zabytkowe można powiedzieć :D
zipper Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 loozaczku ... jak dla mnie to zdecydowanie za gesto :) enzo .... narazie nie wiele widac ... poczekamy zobaczymy :) PS. odkad zrobilem maluszka ... na forum wiecej FIATow sie pojawilo :) pozdrawiam
enzo Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 To musi być tak gęsto....a dlaczego??? to zobaczycie w renderze którego podeśle pod wieczór. Zipper, tego fiata chciałem zrobić dawno...tylko że nie maiłem żadnego INFo, a pozatym maluch to maluch a 131 to 131 :))) Mam zamiar przez wakacje wymodelować jeszcze inne włoskie samochody rajdowe: Lancia Stratos HF, Lancia 037 Rally, Lancia Beta MonteCarlo, Fiat 500 ,.... no to idę pracować.
saladynsan Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Zrób najpierw jedne potem myśl nad kolejnymi...
enzo Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 No przecież taki mam zamiar??? saladynsan - masz kłopoty z czytaniem :)?? Teraz robię 131 abarth....
Bzyku Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 enzo hym za gesto naprawde i przeanalzuj curvature zobacz co se dzeje a napewno niebedzie dobrze. czemu ten naroznik chcesz zaokraglic juz na poczatku to glupota, ten kawalek jest prosty i taki powinien zostac. wystarczy kawalek 1 rail lub 2rail przechadzące przez dlugosc fiacika, a naroznik sobie ztrimujesz...
Pussik Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 napisał beeper napisał Orion Qufa a myślałem że to render :D:D hehe no nie tylko Ty :) i co niektorzy juz pewnie chcieli wytykac bledy :P Pewnie, że to render. ;-) I licze, że model tutaj tworzony, będzie lepszy niż render z pierwszego posta.
enzo Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 Od nowa zrobiony bok... Bzyku: Wiem oco chodzi...ale ten sposób kóry stosuje lepiej się sprawdza...w tym aucie.:)
Bzyku Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 No wiesz nie wydaje mi sie zeby to byl dobry pomysł. Bedą ci sie odbicia zalamywac.choc rob jak chcesz zobaczymy co bedzie dalej. aaa blotnik masz krzywy !!
egon14 Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 witam jak narazie to bardzo fanie ci to idzie;]
enzo Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 Wiem...że mam krzywo... :)) Robie już trochę inaczej - to jest stary render... Egon - widzę że znasz się na autach (dobre Logo)
egon14 Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 enzo co do znajomości aut to powiem ci coś \"SAMOCHODZY TO MOJA PASJA, TYLKO SAMOCHODZMI SIE INTERESUJE:)\" A TU ZARZUCE CI JESZCE PARE FOTEK FIATA 131 ABARTH
enzo Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 mam tych zdjęc...dużo :)) Podwieczór powinienem mieć gotowy cąły przód...i trochę detali do niego:)
Orion Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Enzo to nie gadaj tylko napieraj, bo robi się ciakawie :D
enzo Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Po długiej przerwie...spowodowanej tym że nie chciało mi się nic robić...i komputermi mi siadł przez trojan\'a..teraz znowu zaczynam pracować... i wymodelowałem trochę przodu..:))
enzo Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 i jeszcze siateczkę dla ciekawskich...
Predator Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 hehe no narazie malo masz zrobione :P moja dziwczyna na poczatku myslala ze to skrzynka :) ale pokaze jej towj topik jak go skonczysz :) narazie niema za bardzo co oceniac :) zamieszczaj konkretniejsze updaty.
Triple X Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Witam :) Narazie jest dobrze, faktycznie nie ma co oceniac za bardzo, ale dziwi mnie ze robisz takimi kawałkami, mozesz przeciez powierzchne boczna pociaganc do konca, bo po co pozniej bawic sie w dorysowywanie krzywch i matchowanie, mozn od razu. No chyba ze cos inego planujesz :) Pozdro
enzo Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 hehe... no widzisz..bo ja pociągnąłem powierzchnie boczną... i nie robię w kawąłkach...tylko schowałem tę część..., bo nic tam jeszcze nie zrobiłem...
Loozack Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 w NURBSach zawsze jest co oceniać :) widzę, że to już trzecie podejście do boku auta, ale w sumie nie wiem czy najlepsze, ja bym wybrał to drugie raczej :) poza tym jest chyba dobrze... pozdrawiam
enzo Napisano 19 Czerwiec 2004 Autor Napisano 19 Czerwiec 2004 Po kolejnej długiej przerwie...zamieszam mały progress mojeje pracy. Teraz uwolniony od nauki...może będe miał trochę więcej czasu na ten projekt. zapraszam do komentowania.
Kryhas Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 Model wygląda w miare łądnie. Na początku przedłużenia nadkoli jest troche kwadratowo ale ujdzie w tłumie :]
enzo Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Napisano 20 Czerwiec 2004 Podczas gry pracuje nad bokiem... popatrzcie na moje próby z lakierem.
enzo Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Napisano 20 Czerwiec 2004 oł rajd..., aj łil bi trajing to finisz dis model widałt bags [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > enzo]
Bzyku Napisano 20 Czerwiec 2004 Napisano 20 Czerwiec 2004 khem i po co to renderowanie lakiery gdy jest tylko przod hym masz w rhino analize piekny realtime to po jaką cholere renderować. Tylko zaczyna sie zabawa z lakierem ehhhhhh .
enzo Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Napisano 20 Czerwiec 2004 oj bzyku,bzyku...nie znasz sytuacji a tak ostro oceniasz... pracuję nad modelem, i miałem chwile przerwy...a że znam Maxon\'a to wstawiłem przodzio żeby się renderowało...:) chwile czasu zajeło, a ja sobie obiad zjadłem.
enzo Napisano 18 Sierpień 2004 Autor Napisano 18 Sierpień 2004 Po długiej przerwie w pracy..., daje mały update..
Salvator Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 1st - dawaj szare rendery bez fajerwerków 2nd - pokaż "siatkę" 3rd - jak na nurbs to troszkę poturbowana ta bryka. Może za gęsto linie? Ogólnie dobrze, że prowadzisz dalej prace, przy odrobinie chęci uda ci się ją ukończyć, (chodź jedną ;p)
enzo Napisano 18 Sierpień 2004 Autor Napisano 18 Sierpień 2004 ad.1: Nie widzę tu żadnych bajerów...zwykly render z rhino. ad.2: Siatkę już daje ad.3: Gdzie??? P.S Tylko proszę nie Komentować grila i maski...bo nie robiłem ich jeszcze...to są tylko atrapy...:)
Bzyku Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 a juz myslalem ze fiacika nie bedzie a tu jednak :) fajnie :). a teraz co na nie: Blotniki dlaczego są takie nierowne strasznie sie to rzuca w oczy.
enzo Napisano 18 Sierpień 2004 Autor Napisano 18 Sierpień 2004 Co do błotników...to będą obcinane w 2/3 długości...bo tam nachodzi plastikowa...nakładka...:)) dlatego nie dbałem czy będą proste czy krzywe...bo i tak je tam obetne. Będzie wyglądało tak jak na focie...
enzo Napisano 19 Sierpień 2004 Autor Napisano 19 Sierpień 2004 Mały update... Porpawiłem tylni błotnik...i zrobiłem kilka rzeczy od nowa...:)
Rekomendowane odpowiedzi