Napisano 17 Styczeń 201114 l Dawno nic nie wrzucałem, więc zakładam wipa. Zacząłem robić takiego wariata. Zdalnie sterowany elektryczny model w skali 1:10. Nie znam się na tym, ale chyba sobie takiego sprawie :) Widziałem, że niezła zabawa. Edytowane 21 Styczeń 201114 l przez ptaszek
Napisano 17 Styczeń 201114 l Zapowiada się naprawdę obiecująco :) Mam nadzieje że zmienisz te materiały, szczególnie opon, bo psują one całkiem fajny model. salut.
Napisano 17 Styczeń 201114 l troche jasniej jasnie panie nic nie widać w ciemnościach poza tym że chyba jest fajnie
Napisano 17 Styczeń 201114 l Mam nadzieję, że finalnie będą lepsze materiały, te są lekko plastykowe a taki poważny model ma zazwyczaj metalowe elementy, szczególnie zawieszenie i inne elementy podwozia, ponieważ ono ulega największym naciskom i przeciążeniom. Ogólnie trzymam kciuki bo robiłem podobną zabawkę kiedyś i poległem :) Powodzenia.
Napisano 17 Styczeń 201114 l Powodzenia - pytanko w jakiej budzie bedziesz go robił? bo w sumie zawieszenie może być uniwersalne ale budy różne są.
Napisano 17 Styczeń 201114 l Autor Hej, dzięki :) Rozjaśniłem całość, oponki poprawiłem. Doszło sporo detali ale słabo tu widocznych, więc skromny up. Co do materiałów to jest to plastik. Tylko rama stalowa jest i jakieś wałki i itp.
Napisano 19 Styczeń 201114 l model zapowiada się kozacko. Planujesz jakąś scenkę a może animka ;) Masz jakieś schematy tego cuda czy inwencja własna ??
Napisano 21 Styczeń 201114 l Autor Hej, w sumie scenka taka o: nie jest to może super wypas, ale chciałem to szybko skończyć. Dzięki! :) Edytowane 21 Styczeń 201114 l przez ptaszek
Napisano 21 Styczeń 201114 l lol, kamiltsn w sumie spodziewałem sie po poczatku ze troche to bedzie dłuzej trwalo
Napisano 21 Styczeń 201114 l Hehe fajnie fajnie, tylko czy mi sie wydaje czy dodaleś "efekt wagi" na oponach niepotrzebnie?;) Oponki mogłbyś zrobić bardziej RC takie zwykłe walce z "guzkami". Fajnie użyty bokeh. Pozdrawiam!
Napisano 22 Styczeń 201114 l mi tam wszystko pasuje. Zrób jeszcze drugi render tak trochę z przodu, bo mam niedosyt.
Napisano 22 Styczeń 201114 l Bardzo sympatycznie to wyszło Może daj jakiś dodatkowy element w scenie żeby wytłumaczyć ten dof. Wyrzezałes ten model tak że w pierwszej chwili nie wiadomo za bardzo czy to zabawka czy full scale car. ja to widze tak.. posadź tam na pace zajaranego prędkością ślimaka i będzie jasna sprawa. Niech pędzi z wiatrem podskakując na wybojach. Kliment dostanie motion blura i sie ucieszy :) Edytowane 22 Styczeń 201114 l przez pabulo
Napisano 22 Styczeń 201114 l Wg mnie DOF nie potrzebny, przy takiej ogniskowej nie rozmyjesz tła fotografując tak duży obiekt, dlatego auto wygląda na resoraka...