Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dawno nic nie wrzucałem, więc zakładam wipa.

Zacząłem robić takiego wariata. Zdalnie sterowany elektryczny model w skali 1:10. Nie znam się na tym, ale chyba sobie takiego sprawie :)

Widziałem, że niezła zabawa.

wip5v.jpg

Edytowane przez ptaszek

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zapowiada się naprawdę obiecująco :)

Mam nadzieje że zmienisz te materiały, szczególnie opon, bo psują one całkiem fajny model.

salut.

Napisano

troche jasniej jasnie panie

nic nie widać w ciemnościach

poza tym że chyba jest fajnie

Napisano

Mam nadzieję, że finalnie będą lepsze materiały, te są lekko plastykowe a taki poważny model ma zazwyczaj metalowe elementy, szczególnie zawieszenie i inne elementy podwozia, ponieważ ono ulega największym naciskom i przeciążeniom. Ogólnie trzymam kciuki bo robiłem podobną zabawkę kiedyś i poległem :) Powodzenia.

Napisano

Powodzenia - pytanko w jakiej budzie bedziesz go robił? bo w sumie zawieszenie może być uniwersalne ale budy różne są.

Napisano
  • Autor

Hej, dzięki :)

Rozjaśniłem całość, oponki poprawiłem.

Doszło sporo detali ale słabo tu widocznych, więc skromny up.

Co do materiałów to jest to plastik. Tylko rama stalowa jest i jakieś wałki i itp.

wip6t.jpg

Napisano

model zapowiada się kozacko. Planujesz jakąś scenkę a może animka ;) Masz jakieś schematy tego cuda czy inwencja własna ??

Napisano
  • Autor

Hej,

w sumie scenka taka o:

scx10s.jpg

nie jest to może super wypas, ale chciałem to szybko skończyć.

Dzięki! :)

Edytowane przez ptaszek

Napisano

lol, kamiltsn

w sumie spodziewałem sie po poczatku ze troche to bedzie dłuzej trwalo

Napisano

Hehe fajnie fajnie, tylko czy mi sie wydaje czy dodaleś "efekt wagi" na oponach niepotrzebnie?;) Oponki mogłbyś zrobić bardziej RC takie zwykłe walce z "guzkami". Fajnie użyty bokeh. Pozdrawiam!

Napisano

mi tam wszystko pasuje. Zrób jeszcze drugi render tak trochę z przodu, bo mam niedosyt.

Napisano

Bardzo sympatycznie to wyszło

Może daj jakiś dodatkowy element w scenie żeby wytłumaczyć ten dof. Wyrzezałes ten model tak że w pierwszej chwili nie wiadomo za bardzo czy to zabawka czy full scale car. ja to widze tak.. posadź tam na pace zajaranego prędkością ślimaka i będzie jasna sprawa. Niech pędzi z wiatrem podskakując na wybojach. Kliment dostanie motion blura i sie ucieszy :)

Edytowane przez pabulo

Napisano

Wg mnie DOF nie potrzebny, przy takiej ogniskowej nie rozmyjesz tła fotografując tak duży obiekt, dlatego auto wygląda na resoraka...