adek Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 Blueprint Manager to darmowy skrypt, który pomoże Wam szybko i sprawnie ustawić na plane'ach w 3ds max rzuty modelowanych obiektów. Skrypt może się przydać osobom modelujących na podstawie rzutów np. pojazdy. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1597
plasti Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 za niedlugo wyjdzie skrypt pomagajacy rozciagnac boxa w scenie.....
Kr3tz Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 O nie wierzę, że dożyłem czasu, kiedy coś takiego powstało.
adek Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Napisano 31 Styczeń 2011 Zdaje się, że swego czasu było strasznie dużo pytań o ustawianie rzutów w programie. To może będzie jedno z rozwiązań.
Pawelkos Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 Zapewne jest to jedne z rozwiazan Adku, ale napewno nie wyeliminuje pytan o podstawy obslugi softu
Monio Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Co z tego że robi coś prostego. Robi to super szybko i z automatu.
ryba747 Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Warto dodać że autor umieścił bardzo przydatny dla początkujących video tutorial o tworzeniu tego skryptu na CGtuts+ http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3ds-max/3d_cg_vfx_max_3dsmax_maxscript_tutorial_1/
polka dot Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 za niedlugo wyjdzie skrypt pomagajacy rozciagnac boxa w scenie..... szczerze, wątpię przydatna rzecz
FF Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 a czy jak mam wszystkie plany na jednej bitmapie nie tnac to mi cos da ten skrypt? bo ja sobie wrzucam na plane UVW dopasowany to tekstury i ustawiam. Moze sie myle i to jest lepsze ale wydaje mi sie ze moja metoda jest szybsza niz ciecie planow w jakims innym programie.
cortes Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 FF opowiedz więcej o twojej metodzie xD może taki videotutorial by się przydał :PP
Pawelkos Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Freedom Fighter, twoja metoda calkiem dobra i praktyczna, ale nie zawsze bluepirnty do pobrania sa na jednej bitmapie... jak dla mnie skrypcik tez bardzo przydatny i nie ma chyba co tu dyskutowac czy to potrzebne czy nie, zwlaszcza ze jest za darmo, kto bedzie potrzebowal to sobie po prostu zassa
Pawelkos Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Freedom Fighter, twoja metoda calkiem dobra i praktyczna, ale nie zawsze bluepirnty do pobrania sa na jednej bitmapie... jak dla mnie skrypcik tez bardzo przydatny i nie ma chyba co tu dyskutowac czy to potrzebne czy nie, zwlaszcza ze jest za darmo, kto bedzie potrzebowal to sobie po prostu zassa
Rekomendowane odpowiedzi