Napisano 4 Luty 201114 l Mam problem z działaniem Mudboxa. Odpalam go chwilę coś robię i program oraz komputer ogólnie się zawiesza. Zwykle wtedy kiedy obracam viemport albo coś skaluję. Nie zależy to chyba od ilości poly, ponieważ gdy wrzucałem kolejne warstwy subvidions i program miał nadal dość dużo FPS. Natomiast za chwilę gdy obrócę kamerą lub ją przybliżę program siada i nic nie da się zrobić ani z nim, ani z komputerem. podobnych problemów nie ma z Zbrushem.
Napisano 4 Luty 201114 l Pewnie to jakiś problem z kartą graficzną. Przeinstaluj sterowniki, pożycz od kogoś inną jeśli możesz i sprawdź czy wtedy działa. Trudno wyczuć co to może być tak dokładnie.
Napisano 4 Luty 201114 l Autor Sterowniki instalowałem dziś dwa razy(starsze i nowsze). A z kartą może być trudno... Ale spróbuje coś załatwić. Edytowane 4 Luty 201114 l przez legomir
Napisano 8 Luty 201114 l Autor Dziwną rzecz zauważyłem... Gdy mam coś na widoku np. Menadżer zadań to Mudbox działa normalnie... Po za tym z czystej ciekawości sprawdzałem czy 3d coat i sculprtiss mają tez takie u mnie. No i... Nie.
Napisano 23 Luty 201213 l witam dołącz się do tematu z pytaniem: od niedawna mam wersję domo muda i w viewporcie strasznie mi muli jak podzielę obiekt tak koło 1,5m poly, mam wrażenie że to może wina mojej karty mam zintegrowanego radeona 4200 z 386 mb ramu, jeśli ewentualnie zmieniać kartę to nvidia czy amd z czym lepiej chodzi program ?
Napisano 31 Marzec 201212 l Zdecydowanie to wina karty, ale niekoniecznie zmieniałbym na Nvidie. Zmien na lepsza po prostu :)
Napisano 12 Kwiecień 201212 l Mati, czyli co mogę pozostać przy ati, przymierzam się do karty czytam na ich tema i nie ukrywam że stosunek wydajność/cena jest po stronie amd, tylko że czy nie będę miał problemów z mudboxem, przy tej karcie co mam obecnie trochę się gimnastykowałem ze sterownikami, bo na najnowszych nie widział karty graficznej i musiałem szukać starszych na których działa ok. Za te pieniądze co mam na kartę to nv jest gorsza wydajnościowo, tylko z tego co już sobie poczytałem to z nv jest podobno miej problemów ze względu na sterowniki i teraz to już sam nie wiem i mam dylemat ?
Napisano 8 Lipiec 201212 l Jest tak, jak piszesz - na ati jest wiecej problemow z kompatybilnoscia, ale ogolnie w tej samej cenie mozna dostac karte bardziej wydajna, przy nvidii placisz za marke i brak problemow z kompatybilnoscia.
Napisano 12 Lipiec 201212 l Ja tez mam dziwny problem z mudboxem, po instalacji dziala wszystk ofajnie pieknie, po ok tygodniu dostaje error juz przy samym odpaleniu. Pojawia sie na chwile splash screen i ni diabla. Nawet po przeinstalowaniu muda dalej jest to samo. Tak jakby jakas aktualizacja w windowsie to powodowala. po przeinstalowaniu systemy na czysto znow dziala , ale po kilku dniach wysypuje sie. 3ds max dziala dobrze, sculptris i zbrush takze, jedynie mudbox sie sypie. edit: Odinstalowałem i recznie skasowalem pliki konfiguracyjne, pozniej jeszcze raz instalka mudboxa i ze strony servicepack 3, i jakims cudem działa. Problem lezał po stronie tych plików konfiguracyjnych ktore nawet po odinstalowaniu mudboxa zostaja w systemie. Edytowane 12 Lipiec 201212 l przez kitamo